Jump to content
GIGN Forum

Ko Jus Domajat?


Seen
 Share

Recommended Posts

Te boot.lv par to ir diskusija.

Manas domas - AKKA/LAA sāk krietni pārkāpt jebkuras saprāta normas.

Nu nekas ka tur ir... nemedzu tur iegriezties tapec taisu diskusiju sheit.

Tas vnk ir totals murgs... tada sajuta ka uz vestumel atbild spam bots :D

Link to comment
Share on other sites

Dirsā to AKKA/LAA. Man interesē, kur tie pidari iztērē saņemto naudu, neskaitot savās nenormālajās algās. Un vienmēr ir fascinējis kā viņi sadala kam un cik no iekasētā.

Izlasīju rakstu. lol, nu neticu tiem nosauktajiem cipariem un viss. Gribu redzēt reālos ciparus cik viņi saņem.

Link to comment
Share on other sites

nu vot tie ir slima sunja murgi :D

parpublicesana nav autortiesibu parkapsana, jo tas pats embed kods ir tikai atsauce un majaslapai jabut f-jai kas nolasa embed kodu :D

kapec tad draugiem.lv nenem prieksa par youtubes klipiem?

tad es draugiem taisisu zaudejumus un metisu tik cik varesu youtubes klipus :D

Edited by DoubleT
Link to comment
Share on other sites

apollo.lv komentāros tie pidari jau dzied citu dziesmu

"Pagaidām piemērojam starptautisko pieredzi, kura saka, ka saites ievietotājs neatbild par to, kas atrodas konkrētajā vietnē, ja vien saite nenorāda uz vietni ar prettiesiski ievietotu saturu un saites īpašnieks iepriekš ir lūgts šo saiti dzēst no savas interneta vietnes."

ja viņi tiešām tā darītu, tad nevienam embedded video nepiesietos.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir kautkāds stūlbums, drīz liks maksāt par to, ka tu rakstīsi postu forumā "latviešu valodā" Bet nu tā nopietni..

Draugiem.lv tad sanāk, ka maksā viņiem tos 10 ls mēnesī par 100 video? taka draugos ir vismaz 10 k video no youtubes tad baigi daudz sanāk :DD

Link to comment
Share on other sites

Izvilkums no paziņojuma par Latvijai saistošu Eiropas Komisijas regulu (2006. gads):

"6. Nolīguma 7. punkta a) un i) apakšpunkts paredz, ka mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācijas neiesaistīsies aktivitātēs, kas varētu būt izdevēja vai ierakstu sabiedrības aktivitātes. Atbilstīgi Komisijas vērtējumam šā punkta nolūks un varbūtējs iznākums ir pašreizējo tirgus struktūru kristalizācija un tas, ka tiek novērsta mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizāciju un mūzikas ierakstu izdevēju un/vai ierakstu sabiedrību potenciālā konkurence nākotnē."

Neesmu tiesību eksperts, taču ir visai acīmredzami, ka Latvijā vienīgā likumīgā, jau iepriekš monopolstāvokli negodīgi izmantojušā mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija ir Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība. Tātad, ja vien AKKA/LAA nav līgums ar YouTube, oficiāli, ar ierakstu kompāniju atļauju vai pašu izdevēju YouTube ievietoto video vērošanu no Latvijas teritorijas AKKA/LAA nav tiesību noteikt par nelegālu darbību, jo par to tiešā veidā atbild izdevēju vai ierakstu sabiedrības, kas sarunās ar YouTube nosaka, kurām no valstīm konkrētie video ir pieejami, bet kurām - nē. Ja vien, protams, pēdējo pāris gadu laikā nav notikušas radikālas izmaiņas un izdevējiem nu ir līgums ar mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācijām, kas tām ir pilnībā pārnesušas tiesības veikt šādas darbības.

Savukārt, ja YouTube video ir ievietoti nelegāli, AKKA/LAA nav tiesību piespriest sodu, jo saites ievietotājs nav raidītājs, bet gan izmantojis pilnīgi citu kanālu, ar kuru viņam nav absolūti nekādu saistību. Analoģija - par LNT nelikumīgi translētu mākslas filmu jāmaksā retranslatora īpašniekam, piemēram, kabeļtelevīzijas operatoram Baltkom.

Jebkurā gadījumā, vienīgais noziedzīgais likumpārkāpējs šajā situācijā ir AKKA/LAA, kas brutāli cenšas piesavināties 24% no izdevēja vai ierakstu sabiedrības intelektuālā īpašuma tiesību "pārkāpējam" netaisnīgi piespriestā soda.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...