Jump to content
GIGN Forum

Ultima Online


Surr
 Share

Recommended Posts

Tad nu tā. Neiedziļinoties sīkumos ? esmu saņēmis piedāvājumu no investora par UO freeshardu kā komerciālu projektu Latvijā. Pamatdoma ir sākotnēji palaist serveri Latvijā, kurš kalpotu kā testa serveris vēlāk jau globālam visai komerciālam projektam. Bet nu par tālāko galva nebūs jālauza, jo LV serveris popularitātes gadījumā varētu turpināt eksistēt savā nodabā.

Projekta pamatnostādnes būtu :

Projektam izmantots tiks RunUO emulators, kurš visai kardināli atšķiras no Latvijā ierastā sphereserver.

Projekts pilnībā tiks attīstīts uz paša pēdējā 2D expansiona ? Ultima Online ? Mondains Legacy bāzes.

Spēles pasaule tiek pilnībā pārveidota ? pamatiemesls tam ir prognozējamais spēlētāju skaits ? oriģinālā britānijas karte tomēr ir paredzēta OSI serveriem, kuros online pastāvīgi atrodas vairāki tūkstoši spēlētāju, tādēļ spēles pasaule tiks krietni samazināta ? līdz tādiem izmēriem, lai tiktu panākts pietiekams spēlētāju blīvums un neizbēgams PvP.

Ultima Online : Kingdom Reborn atbalsts jau uzreiz, pašos pirmsākumos, tiek izslēgts ? pamatiemesli tam ir 2.

a) Nav iespējas kardināli pārveidot šo klientu, nemaz nerunājot par iespēju pārzīmēt pasaules karti.

B) Neskatoties uz to, ka Kingodm Reborn nenolidzami izskatās mūsdienīgāk nekā parastais UO klients, Kingdom Reborn nav īpaši atzīts spēlētāju vidū ? vieniem nepatīk tā izskats, citus neapmierina tā gļuki, bugi, trešie sūdzas par švako optimizāciju un attiecīgi lielo PC resursu patēriņu.

Par pašiem gameplay aspektiem ? plānots ir pieturēties pie RunUO 2.0 gamepley principiem ? daudziem tas var likties neierasti, jo, kā minēju, RunUo visai kardināli atšķiras no Sphereserver. Tas arī būtu tas, kas atšķirtu šo projektu no pārējiem LV eksistējošiem serveriem ? nekādu ARMOR pointu, kas mērāmi simtos ? ARMOR pointi ir mērāmi desmitos un katrs armor points dod jūtamu atšķirību, nekādu ice krāsu un citu nokrāsu spilgtu krāsu uz katra stūra ? custom krāsas būs sastopamas uz servera, bet pietiekami reti. Tāpat arī nekādu dzīvnieku augstāk minētājās krāsās ? tikai no AOS līdz ML expansioniem pieejami dzīvnieki standarta krāsās, bet arī - pietiekami reti sastopami.

Nekādu personāžu attīstības līmeņu ? tikai prasmes ? tādā formā, kā tās sākotnēji ir tikušas paredzētas ? aug tā prasme, ko pielieto...

Spēlētāju ziņā ? prioritāte būtu piesaistīt ?vecos? UO spēlētājus, kas UO ir beiguši spēlēt vai spēlē ārzemju shardos ? prioritāte pilnīgi noteikti nav pārvilināt spēlētājus no Latvijā jau pastāvošajiem projektiem ? 90% no šiem spēlētājiem diemžēl ne saprāta, ne uzvedības ziņā spēles vidi neuzlabotu un arī jaunā projekta koncepcija viņiem pašiem diez vai šķitīs pievilcīga.

Tas, ko es gribētu zināt no jums, un tādēļ veidoju šo aptauju ? vai šādam projektam ir potenciāls un vai būtu spēlētāji, ieinteresēti spēlēt uz šāda servera?

neveidoju foruma pollu jo interesēja tieši potenciālo spēlētāju domas nevis pliks jā/nē

Link to comment
Share on other sites

Personiski ja man tā spēlīte iepatiksies, un būs intresanti tad jā, es būšu viens no spēlētājiem. Jo patīk izmēģināt jaunas šāda tipa spēles.

+ vēl ka LV serveris, tas vispār mani pievelk.

Link to comment
Share on other sites

Serveri drīzāk jātaisa ārzemju auditorijai, jo ar latviešu spēlētājiem var smagi aplauzties. Latvijā UO sfēra pēdējos gados tika pamatīgi sačakarēta.

Protams, vēlu veiksmi.

btw. Vai tad RunUO TIK kardināli atšķiras no SphereSvr ? Teorētiksi, abos ir iespējams dabūt gatavu - visu :)

Link to comment
Share on other sites

Nu es būtu par, ja nav nekādas maksas īsziņas, bankas pārskaitījumi un vēl citas debīlas lietas...

Konkurēt ar latviešu serveriem būs grūti, bet var to provēt.

Jāskatās kas iznāks, būs interesanti.

P.S. mani nenormāli piesaistīja fakts, kad nebūs nekādi leveli un skilli augs lēni protams arī par krāsām. Nu lai veicas...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kā ar projektu risinās? Es esmu par. Man ļoti patīk tas, ka, tu jau minēji, nebūs super-duper bruņas, super-duper krāsas... Vai vēl sazin kas super-duper. Piekrītu arī par tām maksas lietām lietotājam laucinieks.

Tava doma, piesaistīt vecos UO spēlmaņus, jau ir sākusi izdoties. Neesmu UO spēlējis divus gadus kā, jo nav tādas pasaules, kādu tu piedāvāsi.

p.s. tik dēļ šī šeit reģistrējos.

Edited by Loading88
Link to comment
Share on other sites

Doma kā tāda interesanta un pats viņu gribēju ar dažiem čaļiem realizēt 2 gadus atpakaļ , bet mans stiprais lauciņš nebija skriptings tāpēc bijā čau!

UO Latvijā ir miris , manuprāt , jo pēc oldp parādīšanās gaismā (es nerunāju par veco , bet gan par jauno) visi iepazina to spēles stilu kāds ir tur , un visu salīdzināja , darīja , taisīja tikai kā tur. Spēlētajs ienākot serverī vēlējas maksimālo levelu (neņemot vērā to , ka varbūt serverī nemaz nau levelu sistēma) , daudz krāsainu bruņu un visādus citus štruntus.

Pats ar šo spēlīti sāku aizrauties 2000 gadā , spēlēju kādus 5 gadus aktīvi, kad vēl biju pavisam maziņš gurķītis , tad arī bija īstā UO dzīve , vismaz man, bet vēlāk jau parādijās citas intereses un uo priekš manis nomira , neteikšu uz visiem laikiem, bet nu 90% noteikti. 2008 gada vasarā atsāku spēlēt , paspēlēju 3-4 mēnešus un atkal čau! Nēesmu spēlējis no 11/2008. Lai arī dažreiz uznāk vēlēšanās ienākt kādā serverī , izbaudīt veco labo pvp un nedaudz papevemot , bet nāh , nau vienkārši kur.Sevi pieskaitu pie oldschool spēlētājiem.

Tuvāk par pašu ideju - latviešu tautai tas būs "wtf? kas tas pa s**u" un sekos log out. Var mēģināt sākt ar mūsu valsti, bet noteikti ne ilglaicīgi , vairāk vajag piesaistīt RUS spēlētajus (lai arī tur jau visi , kas māk , kam patīk un kam ir nedaudz saprašana , ir iemitinājušies kādos lielākos serveros , drw u.t.t. un būtu jānotiek brīnumam , lai viņi no viņiem aizietu).Var riskēt ar ENG spēlētājiem , tieši OSI cienītājus vilināt , bet visā visumā domāju , ka tomēr projekts izgāzīsies , tās ir tikai manas domas , un neņemt ļaunā.Ja šāda ideja būtu jums pirms 2-3 gadiem, tad tā noteikti tiktu atbalstīta no A-Z uz visiem 100%.

Tā lūk!

Link to comment
Share on other sites

Vēlējos piebilst, ka es arī būtu spēlētājs.

Btw. Esmu OSI sitla piekritējs, bet vienīgā izmaiņa, kas būtu pat ļoti vēlama - trammel faceta likvidēšana, lai viss actions norisinātos fellucā. Nevarētu teikt, ka tas ir pret OSI normām, jo ir arī tāda lieta kā OSI Siege serveris.

Edited by Sharingan
Link to comment
Share on other sites

Btw. Esmu OSI sitla piekritējs, bet vienīgā izmaiņa, kas būtu pat ļoti vēlama - trammel faceta likvidēšana, lai viss actions norisinātos fellucā. Nevarētu teikt, ka tas ir pret OSI normām, jo ir arī tāda lieta kā OSI Siege serveris.

Serveris nebūs OSi klons, jo kā Samurai Empire, tā AOS fīčas ir zem lielas jautājuma zīmes :). Nu neiederas UO austrumu mitoloģija utt. :)

Link to comment
Share on other sites

OSI = oriģinālie serveri, kur viss iet pēc EA games izstrādātāju veidojuma. Dēļ tā, ka spēles dzinējs ir ļoti "padevīgs" gadu gaitā ir radušies serveri, kuri ir pametuši OSI stilu, un serveru īpašnieki ir likuši lietā savu izdomu (epic fail) - radījuši paši savu spēles vidi.

Tātad gluži kā tam pašam WOWam UO ir vairāki papildinājumi.

Ja mēs pieņemam, ka UO = parastais WOW, tad AoS (Age of Shadows) ir TBC (tātad nākamais papildinājums. Atšķirībā no WOW, kurš turpina ierasto gaitu, AoS ieviesa ļoti krasas izmaiņas spēles darbībā (skillu sistēmas, bruņu kalkulācijas), bet nogalināja tādu svarīgu spēles daļu, kā STRESS-PANIKA, jo Tu vairs nevarēji pazaudēt VISU, kas ir paņemts līdzi, ārpus mājas/bankas.

Edited by Sharingan
Link to comment
Share on other sites

Tomēr kā oldschool spēlētajs es pieturos pie UO:R un visa , kas ar to saistīts. Nepatīk ne AOS,ne SE,ne ML , kur nu vēl jaunākais KR- vispār sviests , nevar ultimu pārvērst par mega-super 3D spēli , tad uzreiz zūd viss patīkamais , ko no šīs spēles gaida. Atceroties 1999 gadu , kad pirmo reizi ieraudzīju spēli , nodomāju "Ak mans dievs,kas par grafiku" un domāju ka nekad kko tādu nespēlētu , bet rekā sanāca.Drīz būs 10 gadi , no sākšanas brīža.

Link to comment
Share on other sites

Qmer, rodas jautājums kapēc Tu arī CS nespēlē beta versiju, bet gan 1.6 ? Pre-AoS popularitāti var izskaidrot pavisam vienkārši. Slāviem nepietika naudas, lai apmaksātu OSI, tā vietā viņi spēlēja uz pirmā radītā OSI emulatora - sphereserver, kurš diemžēl, nespēdams atbalstīt jauninājumus, tālāk arī neattīstijās. Lielākā daļa visi "ultimas veterāni" vēl aizvien domā, ka ultima sastāv no primitīvas skriešanas ar warrioru un nonstop flamestrike spamošanas ar magu.

Tas, ka tu KR ieliki sarakstā pie SE, ML jau liecina par tavām zināšanām aiz sphereserver robežām. KR nav nekas cits, kā vienīgi klients paredzēts 3d-whore piesaistīšanai. Ultimu var spēlēt 3 dažādos veidos uz viena un tā paša servera - 2d tradicionālo, 3d kura iznāca ap AoS laiku un KR klients.

Link to comment
Share on other sites

pirmo reizi izmēģināju uo laikam 2001. gadā un teikšu, ka iepatikās, bet pēc kāda laika gudrie bageri vienkārši nogalināja to serveri :meele:

tad pēc kāda laika atradu ļoti lielisku LV serveri kurā pasaule bija kā Latvijas karte ar dažām pamatpilsētām, kā Ventspils, Rīga, D-Pils, Rēzekne utt... un tajā serverī arī bija dažādas rases, kā trollis utt. tieši tas arī mani piesaistīja. bet tagad visu šo ilgo laiku nekur nav normālu serveru ar dažādām rasēm un klasēm, visur viens humans ar devīzi: warrior, mage, archer un atšķirība ir tikai statu dažādībā un skillu dažādībā un pārsvarā visur ir PVP (dažos no tiem par reālu naudu var nopirkt super krutās mantas), kas manuprāt ir pilnīgs bullšits, kā arī visādi fire elemental swordi un tādas lietas ir pilnīgs actojs. tieši pvp serveri manī izraisa riebumu pret UO. neredzu jēgu ieiet serverī pie buy stouna nopirkt bruņas un iet kaujā, tad mirt vai nosist un iet nākamā kaujā. Pati uo konfekte ir tā, ka var kachāt skillus, taisīt bruņas, pārdot viskautko.

ja būtu kautkas maksimāli defaults, līdzīgs, kā Lost Paradise tālajā 2002. gadā un ja vēl būtu teiksim Latvijas karte (bet karte nav tik svarīgs arguments), tad tas būtu iespaidīgs projekts un es būtu tikai par!!! :pizdiblee: bet ja ir ideja taisīt kautko līdzīgu uz bezgalīgo PVP, tad es vienkārši neredzu tam jēgas.

kā arī minēji par krāsām, būtu lieliski, ja kautkādu retu nokrāsu apgērbus saņemtu gīldes īpašnieki vai kautkā tamlīdzīgi, kā arī tiešām labi būtu ja, armors mēritos nevis simtos un pat ne desmitos, nauda nebūtu katram nedēļu paspēlējušam jau miljonos, kā arī sitiena stiprumu ietekmētu arī skills nevis tikai STR daudzums, jo diemžel visur skills dod tikai to, ka tu biežāk trāpīsi pretiniekam :(

nekā personīga, tas ir tikai mans viedoklis

Edited by plnk
Link to comment
Share on other sites

Labs serveris bija Terra aos, pirms pārgāja uz se (kas vinu arī izputināja), tagad pēc pāris gadiem atkal sagribējās uo uzraut, bet diemžēl nekā līdzīga nēsu vēl atradis.

man jau liekas ka būtu jātaisa teiši šāds serveris :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...