Jump to content
GIGN Forum

Naudas Vērtības Krišanās!


knew
 Share

Recommended Posts

bēdīgi lasīt, kā šādi prātvēderi, kuri no ekonomikas nerubī itin neko, gudri spriež un palaiž baumas, kas arī grauj visu ekonomiku :(

ah, nu, labi, pastāstīšu kaut ko.

tā, lai varētu sekmīgi devalvēt kādu valūtu ir divi nepieciešamiem kritēriji, kuriem jābūt izpildītiem:

1) bezdarba līmenim jābūt pamatīgi augstākam par equilibrium bezdarba līmeni, tas ir, ekonomika nav pārkarsēta un nestrādā virs savām kapacitātēm (tas, kas mums bija visus gadus iepriekš). tam kritērijam jābūt izpildītam, lai nebūtu spiediens uz algām. ja bezdarba līmenis būs ļoti mazs, tad viss pozitīvais devalvācijas efekts, kas ir valsts competitiveness paaugstināšana, ieies iekšā tikai lielākās algās un lielākā inflācijā. patlaban Latvijā šis kritērijs varētu jau drīz būt izpildīts, ja krīze turpināsies.

2) devalvācijai jābūt uzticamai, tas ir, cilvēkiem jābūt pārliecinātiem, ka kaut kas tāds neatkārtosies, lai to izpildītu ir aktīvi jāizklāsta, kādēļ to dara, bet, nu zinot Latviešu aizspriedumaino, nekam neticošo tauto, šito arī būtu grūti izpildīt.

nu, es ceru, ka kaut cik saprotami uzrakstīju un neesmu kaut ko sajaucis. bet enivei, es nedomāju, ka nebūtu daudz ko jāuztraucās un nebūs devalvācija.

Link to comment
Share on other sites

devalvācijas nebūs, bet smagi gadi gan ir gaidāmi. pārsprāga uzpūstais nekustamā īpašuma burbulis, un pusvalsts apstājās. lielākā daļa celtniecības "melnā darba" darītāju aizgājuši uz bezdarbniekiem. tas viss nelaimīgi sakrīt ar pasaules finanšu krīzi, tā ka, ja štatos tiem spoži neiet, tad pie mums būs vēl smagāk. faktiski ir jau smagāk. bankas paaugstina procentu likmes un sākas "lielo" kredītuņēmēju problēmas, vairāk mēnesī jāmaksā, bet valsts algas ierēdņiem un minimālo algu neplāno palielināt.

bet par devalvāciju, pareksiem u.c. sūdiem jāuztraucas tikai tiem, kuriem pieder kaut kas vairāk par algu kabatā (nauda, nekustamais īpašums, uzņēmumi) un kredītņēmējiem (btw arī kredītdevējiem).

labāk būtu par budžeta izpildi uztraukušies. 250 policisti Latgalē tiks atlaisti, kur viņi liksies nav ne jausmas (man ir diezgan slikts priekšstats par mūsu policiju kopumā, kur nu vēl Latgalē).

Link to comment
Share on other sites

policistiem no latgales iedos iespēju pārkvalificēties, izejot fiksos kursus, lai aizpildītu tukšās vietas kriminālpolicijā Rīgā un citos centros. darbu zaudēs čaļi, kuriem piedotas kukuļņemšanas epizodes, dzeršana darbā u.c.

ekonomiskā krīze īstenībā ir labs sanitārs mūsu liekēžu ierēdņu armijai.

Link to comment
Share on other sites

Runājot par Parex banku. Cilvēki savus ietaupījumus sāka vākt ārā tikai tad, kad tika paziņots par bankas iespējamo bankrotu un ja valsts nebūtu ieguldījusi savu naudu, tad atkārtotos bankas Baltija scenārijs.

Principā sūdi mums būs ekonomiskajā ziņā, bezdarba līmenis sasniegts padsmit procentus utt. Bet par lata devalvāciju gan nav jēgas uztraukties, ņemot vērā, ka šeit apgrozas vidusmēra cilvēki, nevis miljonāri (vairāk vai mazāk).

Link to comment
Share on other sites

Nekādas lata devalvācijas nebūs.

iepūt man ,davai? Tas,ka tu esi te kkāds papa,kuram visi piekrīt,man ir pilnīgi poh. Un kāda vēl man kkāda krimināl atbildība? :superlol: es nesūtu nevienam kkādas sms,vai ko citu. vnk šajā forumā to apspriežu. :)

Edited by th3crims
Link to comment
Share on other sites

kredītņēmējiem (btw arī kredītdevējiem).

Tāpēc jau arī ir šis satraukums, jo ļoti lielai daļai cilvēku ir lielākas vai mazākas kredītsaistības. Btw, sākumā lasot šo topiku, nodomāju, ka te ir novākusies dauņu publika no tvnet/delfu komentāru aprindām, kuri tikai to vien zina, kā beztolkā dirst par lietām, par kurām nav ne mazākās saprašanas. Tomēr priecē fakts, ka arī gign aprindās ir cilvēki, kuri spēj objektīvi novērtēt situāciju un sniegt loģiskus komentārus.

:D

bēt cik miljonāri pedējā laikaa nav izputējuši?

mana māte vispār staigā pa bankām un skrobāas :D

Un šis vispār! :superlol: Gribi dzirdēt manu viedokli?! "A KAMU JEBJOT CHUZHOE GORJE?!?!" Ja tu un tava mēte nesaprotat to, ka tādu bankas staigātāju dēļ arī rodas katastrofālas sekas, tad ņehuj brēkt par zaudējumiem, krīzēm, devalvācijām, utt.! Btw, gudri cilvēki zina, ko iesākt ar savu naudu/īpāšumu šādās situācijās...

Link to comment
Share on other sites

:D:D:D

Pēc šī topika man par tevi radās priekštacs ka Latvijā par velvienu klaču bābu vairāk ir kļuvis (itkā jau viņu nebūtu diezgan). Tu stridies par temam kuras tu pat nesaproti un tikai esi dzirdejis pa mata galam!

Tev nosauc kokretus iemeslus kapec tas nemaz nevar notikt bet lai izlasitu un aiztaisitu savu rijam caurumu tu turpini muldet!

Un tavi dazi teikumi vnk iesparda :D :D Tu vispar saproti ko tu raksti vai tu vnk raksti beztolak???

Kautko vel stulbaku nesu dzirdejis!

(Par to zeltu) HAHAHAHA!

Turpini vien klausities cilveku runas un skrien ar pieri siena tikai nevajag savas mulkibas laist pa pasauli :blelohs:

Talu tiksi... :lohs:

Edited by mr.FOX
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...