Jump to content
GIGN Forum

Palīga Traffic'am


Endijs_Dzerkalis
 Share

Recommended Posts

Sajutu, ka kompim kaut kas reali smird. Izslēdzu un sāku skatīties. Pirmais ko ieraudzīju bija reāli ar putekļiem piesūcies procesora ventilātors. Tas gan jau tāpēc, ka biju noņēmis sānu malas, lai labāk vēdinās, jo kaste rakstāmgaldā ir diezgan iesprostota.

Paņēmu kirby(putekļsūcēju(baigo)) un mēģināju to ventilātoru iztīrīt, taču putekļi bija tā pielipuši, ka izdomāju ventilātoru noņemt. Noņēmu, bet ar baigo čakaru, izpūtu, ieluku atpakaļ. Tad nosūcu visu mātesplatiun videokarti, un visu ko vien varēju. Saliku visu atpakaļ. Interneta kabeli, kur sprauž tur gaismiņa deg, baroklis, procesors, ventilātors, videokarte darbojās, bet datora komponenti nē. Pat monitors neieslēdzas un nav ierastā pīkstiena, kas nāk kastē drīz pēc PC startēšanas. Kaste vnk rūc un viss. Un smakoja man škiet procesora ventilātors. Iespējams, ka smirdēja vēlpat pēc tam kad biju izsūcis PC!!!

Palīdzam Traffic!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ar video karti mazs sakars. Ja esi noņēmis procesoram ventilatoru, tad ej uz veikalu un pērc termopastu. Bez termopastas nobeigsi proci, jo siltums netiek pielnībā novadīts uz ventilatoru. Izrausti arī ramus (izņem, ieliec no jauna). Monis neislēdzās un nav pīkstiena, parasti, ja rami nav vietā.

Link to comment
Share on other sites

Izraustīju ramus, nekā. Visi vadi ir sasprausti, pamēģināju arī citu videni, procesoru ārā neņēmu. Tā termopasta ir obligāta? Nekādu ideju par to vai man tur kaut kas nav nosvilis? Vai tie bija putekļi kas tur dega? Nevar būt ka kkā nedaudz esmu ielauzis māteni? Tāpēc ka sākumā diezgan lauzīju to ventilatoru un iespējams ka pa stipru uzspiedu vai kaut kas tāds?

Link to comment
Share on other sites

Ja būtu videne nosvilusi, tad būtu visādas jaukas sērijas ar pīkšķiem. Man videnei vienreiz bija sakrājies slānis ar sapresētiem putekļiem aiz radiatora. Karstums bija tik liels, ka no videokartes atlodējās kautkāds čips :D un divas reizes pēc kārtas. Daķis neiet. Sāku skatīties korpusā - kautkāds lūznis mētājas un sāku meklēt no kurienes tas nācis. Vienreiz pielodēju atpakaļ, bet pēc intensīvas far cry dzenāšanas tas atkal pats atlodējās. Tikai tad izdomāju iztīrīt videokartes radiatoru.

Mans vecais kompis ateicās līdzīgi. Vairs neizdvesa nekādus pīkstienus. Aizvedu uz servi un pateica, ka mātesplate un cpu ir pizdec. Par cpu droši nezinu, bet mātesplate toč bija nokūpējusi.

p.s. Kāds nevarētu izstāstīt kapēc man vairs nedarbojas "remember me" fīča nevienā forumā un trakeros man arī katru reizi jālogojas pa jaunu. Pārlūks firefox3.

Edited by knds
Link to comment
Share on other sites

man gan liekas ka tu esi nepareizi ielicis mātesplatē kādu no tiem platajiem vadiem (nezinu īsti kā viņi precīzi saucas) man ar veco kompi ar tā bija. pārjaucu, iztīrīju, saliku, bet neiet. aizvedu pie viena labā čoma, a viņš pasaka ka tas vads ir apgriezts otrādāk un tapēc neiet. pamēģini vienu vadu izraut un pagriezt pa 180 ieslēgt. ja neiet tad mēģini otru vadu tāpat. ja atkal neiet, tad atkal 1. vadu apgriez pa 180. un tad jau vajadzētu iet. nu kr4 pamēģini visādas kombinācijas. :) tam jāstrādā. :)

Link to comment
Share on other sites

Ir gadījies darbā pāris reizes lietotāju datoriem principā identiskas situācijas. Abos gadījumos konstatēti mātesplates bojājumi, jo šeit jau rezerves detaļu pietiek, lai izmēģināti dažādus variantus, kas izslēdz citas iespējamības (baroklis, ram, cietais) :)

Vai nu jaunu mātesplati un procesoru identiskus iegādājies, vai nu jaunu datoru. Izdevīgāk manuprāt ir jaunu datoru.

Link to comment
Share on other sites

LOL man bija pilnigi tiesi tas pats pirms kada gada, ar tiesi njemu tos pasus verkus nost lai iztiritu un beigas ne kada reakcija no kompja, it ka lampinjas deg, bet ne kadi pikstieni nekas.. Beigas izradijas ka matene esmu kadu 2 milimetrus kaut kadu sviku uztaisijis, parauti bija kadi 4 tie sudinji.. Beigas tomer aizvedu pie viena calja un sis salodejja..

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...