Jump to content
GIGN Forum

Sms Šops


martins256
 Share

Recommended Posts

Visi grib tos sms šopus, tad nu es ar 1 uztaisīju. Protams, ka manam dizaina vispār nav, bet toties failus šim nozagt nevarēs, jo tie stāv mapē ar htaccess "deny from all" un ar php no turienes tiek vilkti ārā :) Galvenais lasat readme :)

http://martins256.filer.lv/sms_shop/file-sms_shop.rar.htm

P.S. es šo kodu rakstīju slimības, zāļu iespaida, tāpēc nekādus :sparta:

Link to comment
Share on other sites

viens vismaz zin, ka izmantot if(mysq_num_rows($sql) > 0) bla bla, ir derīgi.

viss būtu baigi forši, tikai man ir alerģija pret latviešu valodu kodā, tāpat kā pret php un html vienā failā. pēdējo var piedot, ņemot vērā to, ka tā šādu metodi izmanto lielākā daļa. par to neimingu ... katrs sauc kā grib, es tikai paužu savu subjektīvo viedokli. ja tik tiešām pats visu rakstīji, tad +1 Tev.

ah, gandrīz aizmirsu. funkcijas gan varēji rakstīt visas vienā failā. nav Tev tur vairāku moduļu, tapēc katrai f-ijai nevajag savu failu. tas tā - īsumā, ātri pārskrienot pāri. kad būs vairāk gribēšanas, papētīšu sīkāk. ceru, ka Tevi interesē arī citu domas. personīgi man patīk kritika. tas ļauj pilnveidoties un vairāk saņemties.

Link to comment
Share on other sites

nu šitāda kritika man ļoti patī :) Es šorīt no rīta pa ~ 1.5h uzrakstīju. Alerģija pret komentāriem latviski vai pret $nosaukums = .... ? Man dažreiz pietrūkst vārdu lai visu to nosaukuktu angliski. Tā es varētu aizklibot līdz $a =, $b=

Ja saki, ka html un php ir slikti, ka kopā, tad ko man iesaki? MVC vai kkādu template sistēmu? (formas es varētu pārveidot uz OOP, jo tieši tagad paralēli rakstu formu klasi :) )

kopā ir 3 funkcijas - quote_smart, headeru funkcija un tā, kas vajadzīga sms pārbaudīšanai. Tā 3. ir atsevišķi, lai kāds nesabojā pa daudz koda.. sadalīt man sanāk baigi bieži pa failiem, jo monitora "augstums" 800 px. Reiz arī biju uzrakstījis kodu uz 2k rindām un pēc 2 dienām pat nesapratu, kur ko atrast (komentāri tur bija ļoti daudz).

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc vajadzīga vēl kaut kāda templeitu sistēma, ja pats PHP jau defaultā ir radīts kā templeitu valoda? Jebkādas nevajadzīgas mainīgo parsēšanas ( ķipa {variablis} ) tā vietā, lai izmantotu unikālās PHP fīčas ( <?php echo $variablis; ?> vai saīsināto, ja lieto īsos tagus ), tikai bremzē sistēmu un neko nepalīdz.

PS: Bija viens foršs raksts, bet to foršo nevaru atrast, tāpēc te viens līdzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Kapēc ? Tapēc, ka izmantojot templeitu sistēmu, kods ir sakārtots, pārredzams, nemaisās nekādi html`i iekšā, lieki tagi un citi sūdi. Ja Tu jau pāris gadus lietotu vlibu`, tici man, Tu no viņa neatteiktos tāpat vien.

Link to comment
Share on other sites

Paga, paga, tu izlasīji kārtīgi ( vai arī es pateicu tā, ka "templeitu sistēma sux", ar ko es domāju speciāli radītu kaut kādu huiņu ar parsēšanu un vēl kaut kādu kontroli pār vienkāršām darbībām, izklausījās, ka es nolieku shēmu, pēc kuras atdala biznesa loģiku no prezentācijas loģikas? )? Es nerunāju par to, lai viss "biznesa loģikas" kods būtu vienā putrā ar HTML. To visu var un vajag nodalīt. Bet atdalīšanai nav vajadzīgs nekāds speciāls templeitu endžins, templeitos tā "{mainīgais}" vietā lieto "<?php echo $mainīgais; ?>" un viss notiek, nekas nav lieki jāpārlasa un jārepleiso.

O, tomēr atradu īsto rakstu. :khehehe:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

war kads ievietot mazu pamacibu ! es neko daudz nejedzu ! es 4ip visu ieliku un gaju sada veida http://localhost/sms/ bet man paradijas kluda piesledzoties mysql datubazei!

varat ludzu uzrakstit pamacibu !nu tadu laij ar es saprast!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...