Jump to content
GIGN Forum

Soviet Story


macho
 Share

Recommended Posts

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Man seanss šodien maksāja 2ls.

Runājot par objektīvismu - tā filma vienkārši stāsta faktus. Ja krievu variants pastāstīja dažus faktus un dažus atkal izlaida, kas nedaudz maina skatījumu uz to visu, tad man grūti iztēloties kādi fakti pat ja viņi šajā filmā bija izlaisti, spētu mainīt kopējo ainu.

Vispār diezgan depresīva filma... bet tik un tā - laba.

Link to comment
Share on other sites

Redzēju piektdien, tik tiešām iespaidīgi. Šo dokumentālo filmu jāiekļauj mācību programmās, kā arī jādara viss, lai to popularizētu un izrādītu ārzemēs. Edvīns Šnore ir paveicis vairāk par desmitiem politiķu, kas jau kopš neatkarības atjaunošanas sludina to, ka mums Eiropai esot jāskaidro vēsture.

Link to comment
Share on other sites

Okey pierunajat shodien ieshu noskatiities, jo veesture man ir loti tuva, un izsklausas, kad buus ko redzeet :thumbsup:

Seansi ir tikai 20:00, laikam tad shovakar japiekaapj, varbuut veel, kaads domaa iet ?

Edited by bencik
Link to comment
Share on other sites

DVD kaut kur nevar nopirkt? Man kinoteātri īsti neinteresē, kā arī DVD noderēs arādīšanai manam pretkompartijiski noskaņotajam tēvam, kurš katru okupantu gatavs nosist ar lāpstu. Ar šito varētu vēl pakačāt viņa naidometra rādītājus. :) Tad man būtu par ko pasmieties. :D

Link to comment
Share on other sites

O johaidī, es nebūtu domājis, ka vispār vēl pienāks diena, kad man un vbyueram uz kādu politisku jautājumu būs ļoti līdzīgs skatījums. Filmu gan neesmu noskatījies, bet ļoti gribētu - variantus paštukošu.

Man gan par šo lietu visvairāk patika The Economist apskats - īpaši bilde, kurā tie jaunie smadzeņskalotie idioti Maskavā dedzina Edvīna lelli

EdvinsSnoreAP.jpg

un Economist pielikuši apakšā parakstu "Hot new filmmaker" :)

Link to comment
Share on other sites

Skalotie krievi pamatīgi atgādināja sunnītu pūļus un Dānijas karogu dedzināšanu 2006. gadā.

Lai gan The Economist pārstāvim Centrālajā/Austrumeiropā Edvardam Lūkasam ar humora izjūtu viss ir kārtībā, viņš šo dokumentālo filmu ir uztvēris kā provokāciju/mēģinājumu parādīt mūsdienu Krievijas attieksmi pret vēsturi, nevis kā mēģinājumu skaidrot un parādīt vēsturi tā, kāda tā patiešām ir bijusi. Krievija nepavisam nav vienīgā vieta, kur valda uzskats, ka komunisms padomju savienībā nav bijis nekas nosodāms, tā vai līdzīgi uzskata miljoni Rietumeiropas iedzīvotāju. Vai šī filma nonāks līdz parastajam Rietumeiropas skatītājam? Ļoti šaubos. Jebkurā gadījumā, tas ir labākais mēģinājums - paldies filmas veidotājiem un atbalstītājiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja Rīga būtu to filmu demonstrējusi arī normālos laikos un vairāk nekā 1x dienā, tad būtu arī aizgājis. Bet, ja man viss cits jāpakārto tam, lai es trāpītu tajā random laikā, ko tie pederasti piešķīruši filmas rādīšanai tajā dienā, tad nu...

Cik pa TV redzēju, izskatās tas viss baigi labi.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs. Dzirdēju baumas ka drīzumā rādīšot pa TV, bet nedomāju ka tik drīz. Ja kāds droši zin, kad rādīs pa TV varētu pateikt. Pats jau redzēju, bet nesūdzētos noskatīties vēlreiz un vēl savējiem, kuri netika uz kino, pateikt.

Link to comment
Share on other sites

Māte vēl teica, ka tad, kad kīnostudijā vēl strādājusi (~ 80 ) pa kluso kāds rādijis tos kadrus, kad pie stūramājas rok ārā tos kapus pēc vāciešu ienākšanas.

vispār diezgan nežēlīgi, iedomājoties, kā no tās filmas tante teica, ka viņus apraka dzīvus un varēja redzēt kā zeme kustās.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...