Jump to content
GIGN Forum

Palīdzība Mācibās!

Airedium
 Share

Recommended Posts

Ir, tāda lieta, ka man ir jāuzraksta kontroldarbs 100% bez kļudām, tēma ir "Posmkāji"

karoč, učene drusku padebīla, nebiju skolā, neko nepoņiju.. , bet tas jādara.. mēģināju meklēt gūūglējot, bet bez rezultātiem.

Varbūt kāds varētu atbildēt pareizi uz uzdevumiem.

1. Nosaukt posmkāju tipa klases!

2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi!

Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga!

3. Nosaukt kukaiņu pārstāvjus, kam raksturīgi

1) dūrēj- sūcējtipa mutes orgāni: 1)

2)

3)

2) Laizītājtipa mutes orgāni: 1)

-> pagaidām viss, ja būs, kāds zinošāks cilvēks, tad varētu privāti parunāt!

Tā kā man visāda kukaiņ- bioloģija sen nav bijusi, tad varu arī kļūdīties kaut kur.

1. Neatceros par posmkājiem. Neko. Palasi Lectera linku, izskatās, ka tur ir info.

2. Pilnīgā metamorfoze ir ķip tad, kad pārvēršas no unita A uz unitu B. Piemēram, kā tas ir tauriņiem. Sākumā tārps, tad kūniņa, tad taurenis. Vot tev viens piemērs pilnīgajai metamorfozei. Pārējos vari mēģināt pats sadomāt (vari paprovēt minēt Ilidanu, taču nez vai tas tev ko dos, ja tava skolotāja nebūs spēlējusi War3).

3. Dūrēj-sūcēj tips ir odi. Vēl šķiet bija savācējtips (vai arī sūcējtips, hvz), kas bija kamenēm un bitēm (par šo tātad neesmu drošs). Pārējos neatceros, bet šķiet, ka bija pat vairāk nekā tikai 3 tipi. No laizītājtipa ( :lol: ) piemēru neatceros.

Man šis bija! :)

1. Nosaukt posmkāju tipa klases!->1)Posmotas ekstremitātes 2)Ķermenis posmots 3)Ir ārējais skelets (hitīna pavalks)

2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi!-> ola-kāpurs-kūniņa-pieaugušais

Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga!->vaboles,tauriņi,blusas.

Tos pārejos nesapratu ko īsti tu vēlies! :lolza:

:)

1. Nosaukt posmkāju tipa klases!->1)Posmotas ekstremitātes 2)Ķermenis posmots 3)Ir ārējais skelets (hitīna pavalks)

2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi!-> ola-kāpurs-kūniņa-pieaugušais

Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga!->vaboles,tauriņi,blusas.

Tos pārejos nesapratu ko īsti tu vēlies! :lolza:

tās nu gan nav klases. klases ir kukaiņi, zirnekļi un vēži.

ak, dievs, es nevienu bridi neticu, ka shadas lietas nav rakstitas macibu gramata, esmu parliecinats, ka tu to gramatu vai nu neesi atveris vai ari neesu kartigi lasijis.

un vel esmu parliecinats, ka nevis skolotaja ir bishki padebila, bet kads cits te. :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...