Airedium Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Ir, tāda lieta, ka man ir jāuzraksta kontroldarbs 100% bez kļudām, tēma ir "Posmkāji" karoč, učene drusku padebīla, nebiju skolā, neko nepoņiju.. , bet tas jādara.. mēģināju meklēt gūūglējot, bet bez rezultātiem. Varbūt kāds varētu atbildēt pareizi uz uzdevumiem. 1. Nosaukt posmkāju tipa klases! 2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi! Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga! 3. Nosaukt kukaiņu pārstāvjus, kam raksturīgi 1) dūrēj- sūcējtipa mutes orgāni: 1) 2) 3) 2) Laizītājtipa mutes orgāni: 1) -> pagaidām viss, ja būs, kāds zinošāks cilvēks, tad varētu privāti parunāt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airedium Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 es arī, bet tur tā informācija nav, nesaprotu učeni.. ķipa visu stundu likusi rakstīt ko viņa citē! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lecter Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 izklausās pēc kādas 7. vai 8. klases vielas http://wapedia.mobi/lv/Arthropoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airedium Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 (edited) 8.klase pirmos, jau izpildīju, tagad jautājums tāds. Nosaukt 3 kukaiņus, kam raksturīga pilnīgā metamorfoze? Edited March 11, 2008 by Airedium Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MUman Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Tā kā man visāda kukaiņ- bioloģija sen nav bijusi, tad varu arī kļūdīties kaut kur. 1. Neatceros par posmkājiem. Neko. Palasi Lectera linku, izskatās, ka tur ir info. 2. Pilnīgā metamorfoze ir ķip tad, kad pārvēršas no unita A uz unitu B. Piemēram, kā tas ir tauriņiem. Sākumā tārps, tad kūniņa, tad taurenis. Vot tev viens piemērs pilnīgajai metamorfozei. Pārējos vari mēģināt pats sadomāt (vari paprovēt minēt Ilidanu, taču nez vai tas tev ko dos, ja tava skolotāja nebūs spēlējusi War3). 3. Dūrēj-sūcēj tips ir odi. Vēl šķiet bija savācējtips (vai arī sūcējtips, hvz), kas bija kamenēm un bitēm (par šo tātad neesmu drošs). Pārējos neatceros, bet šķiet, ka bija pat vairāk nekā tikai 3 tipi. No laizītājtipa ( ) piemēru neatceros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miscuzii Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Man šis bija! 1. Nosaukt posmkāju tipa klases!->1)Posmotas ekstremitātes 2)Ķermenis posmots 3)Ir ārējais skelets (hitīna pavalks) 2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi!-> ola-kāpurs-kūniņa-pieaugušais Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga!->vaboles,tauriņi,blusas. 3. Nosaukt kukaiņu pārstāvjus, kam raksturīgi Tos pārejos nesapratu ko īsti tu vēlies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuray Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 1. Nosaukt posmkāju tipa klases!->1)Posmotas ekstremitātes 2)Ķermenis posmots 3)Ir ārējais skelets (hitīna pavalks) 2. Raksturot kukaiņu pilnīgo metamorfozi!-> ola-kāpurs-kūniņa-pieaugušais Nosaukt 3 kukaiņus, kam tā raksturīga!->vaboles,tauriņi,blusas. 3. Nosaukt kukaiņu pārstāvjus, kam raksturīgi Tos pārejos nesapratu ko īsti tu vēlies! tās nu gan nav klases. klases ir kukaiņi, zirnekļi un vēži. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miscuzii Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Ups, sajaucu ar pazīmēm,sor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonass Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 vēži nav klase, tas ir posmkāju apakštips. kukaiņi ir posmkāju apakštipa "Trahēati" klase. zirnekļi ir posmkāju apakštipa "Helicerāti" klase. nu man grāmatā tā rakstīts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperRembo Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 www.homework.lv pameigini parasti palidz atri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaM^ Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Tur taa palidz , ieliku uzdevumu un izpildija nakamja diena , kad jau man vairs nevajadzeja Link to comment Share on other sites More sharing options...
r&r Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 ak, dievs, es nevienu bridi neticu, ka shadas lietas nav rakstitas macibu gramata, esmu parliecinats, ka tu to gramatu vai nu neesi atveris vai ari neesu kartigi lasijis. un vel esmu parliecinats, ka nevis skolotaja ir bishki padebila, bet kads cits te. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airedium Posted March 11, 2008 Author Report Share Posted March 11, 2008 es, tev atvičaju.. viņa pati saka, ka grāmatā nekā nav, ķipa viņa ir stāstijusi klases priekšā, un tas bijis jāraksta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 No kāda klasesbiedra kladi paņemt nevari? Man situācija bioloģijā bija stipri līdzīga, vienmēr paņēmu kādu kladi vai nokopēju attiecīgās lapas un problēma atrisināta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seen Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Gratamatas tas IR. Un reali tas viss ir elementari tikai vajag vairak pakustinat smadzenes...Gramatas ir jabut tai vielai par ko macas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzii Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 kadas tad tev gramatas? visu ko savulaik macijos viss bija gramata, okej varbut dazi sikumi, ko skolotaja lika pierakstit nebija, bet pats galvenais viss bija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airedium Posted March 15, 2008 Author Report Share Posted March 15, 2008 Tāpēc, man tie sīkumi, arī interesēja, jo šis darbs man bija jāuzraksta 100% pareizi, bez kļūdām. darbs padarīts. slēdzat ciet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now