kamikaza2 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Sveiki.... Esmu nonacis pie secinajuma, ka linux ir elligi laba lieta.. majas ir kkada aizvesturiska versija, tapec velejos dabut jaunu... Mans jautajums : Kur es waretu novilkt vienu no jaunakajam Linux versijam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thydevil Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Sveiki.... Esmu nonacis pie secinajuma, ka linux ir elligi laba lieta.. majas ir kkada aizvesturiska versija, tapec velejos dabut jaunu... Mans jautajums : Kur es waretu novilkt vienu no jaunakajam Linux versijam? Linux Distributions Meklee, tur daudz ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Iesaku GENTOO Link to comment Share on other sites More sharing options...
noobiks Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Tu iesaki, es atsaku... Ja tev tomer ir pieredze ar linuxiem tad uz prieksu, shaubos vai spesi tikunta ar gentoo rikoties, nesenka pats izdomaju pameginat uzlikt, man ar linuxiem ir vairak neka 2 gadu pieredze(mans pirmais OS bija linux ), nekas jau nebija, aizkershanas ar interneta uzstadishanu, jo nepiedienigs DNS serveris un velpietam dns un mans pc ir aiz rutera... no comments please! Pamegini Ubuntu 7.04, prieks cs servera uzstadishanas tur ir vis, bet gentoo shini gadijuma vajadzes emerget ncompress... GL, paprasi vel ja vaig kautko zinat par shadiem linuxiem! Pats lietoju abus sobrid Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaza2 Posted May 28, 2007 Author Report Share Posted May 28, 2007 man jautajums ... Nokahcaju no shejienes http://linux.edu.lv/index.php?name=Downloads&c=12 bet ka lai vinju uzinstale... Meginaju ka windai - nesanaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk1 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Nu tad nesanaaks, cik esmu neemies ar linux ir ftp kur naak braakki betnu edu ir labs un brakku nav! Skkiibas rokas draudzinj! Ubuntu pat lat val ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 iesaku Ubuntu, ja maz no linux ruba, tad šito ir visvieglāk iebraukt Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk1 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 vinjs jav meigina vinju Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 man jautajums ... Nokahcaju no shejienes http://linux.edu.lv/index.php?name=Downloads&c=12 bet ka lai vinju uzinstale... Meginaju ka windai - nesanaca 1. ieraksta diskā, tā lai ir būtojams (boot) 2. iemet CD-ROM 3. startē kompi 4. rādīsies ka būto no CD (ja ne, tad biosā jāuzliek lai būtojas no CD) 5. palaidīsies ubuntu live versijā 6. uz desktop būs install ikona - to arī palaid 7. tad aiziet visa konfigošana (pirms tam iesaku uztaisīt tukšu partīciju kurā tu jamo instalēsi) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk1 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 velc cs serverim Ubuntu server 6.04 passam staav tik bez grafiskaas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
noobiks Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) Tatad ubuntu 7.04... Tev ir nepiecieshams disk, kurs sevi ietvertu bootable un spetu palaist caur boot menu sho disku. Nero ir iespejams tas, nemot opciju Burn Image vins izveidos to automatiski. Neesmu pats licis 7.04, bet gan Edgy... Pamatprincipi nemainisies, neapmultsi kad nonaksi pie konfiguracijas, tur ir tas pats kas windows, tikai BIOS style velc cs serverim Ubuntu server 6.04 passam staav tik bez grafiskaas! Did you mean, Whitout X Server? lol Nekad neesmu redzejis datoru bez grafikas, nja... nevaru pat to iedomaties Edited May 29, 2007 by noobiks Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Neesmu pats licis 7.04, bet gan Edgy... Pamatprincipi nemainisies, neapmulti kad nonaksi pie konfiguracijas, tur ir tas pats kas windows, tikai BIOS style tas bija vecajiem, jaunajiem ir instalēšana ar smuku grafisko (live cd modē) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk1 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 ja vinjs grib turet serveri grafisko nevajag pri4om lieki resursus teereet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
noobiks Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Atkal "grafisko" Nejauc dazas lietas labak... A un, neatceros isti vai bija ar ALT+F1 vai kautka ta, consoles veida ieslegshana nav x servera izslegshana tu parmet pari velvienu konsoli, kas itka tev liekoties aizstaj X Serveri, bet vina tik parliekas pari, ka terminal Fluxbox, unikals variants, tadas iespejas nav, jo vins pietiekami optimize visu... 7.04- pareiz, tur nebija Alternative, tur vnk bija japaspaida next... Vel vieglak jau linuxus uzlikt ir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaza2 Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 Paldies visiem par palidzibu:) Vissu uzinstaleju (Bija iemesls noformatet 24gb no diska (Beidzot tiku valja) Man tac jaunajums : Lai sheit neveidotos tizli, stulbi, noobigi mani posti par linux (Noko daudz nejedzu, bet gribu iemacities)... Vai kac man nevaretu palidzet.... Mana velme ir ierubities - kas tas tac linux ir... Ja kac var palidzet, tad skype : kam8ikaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Tu iesaki, es atsaku... Ja tev tomer ir pieredze ar linuxiem tad uz prieksu, shaubos vai spesi tikunta ar gentoo rikoties, nesenka pats izdomaju pameginat uzlikt, man ar linuxiem ir vairak neka 2 gadu pieredze(mans pirmais OS bija linux ), nekas jau nebija, aizkershanas ar interneta uzstadishanu, jo nepiedienigs DNS serveris un velpietam dns un mans pc ir aiz rutera... no comments please! Pamegini Ubuntu 7.04, prieks cs servera uzstadishanas tur ir vis, bet gentoo shini gadijuma vajadzes emerget ncompress... GL, paprasi vel ja vaig kautko zinat par shadiem linuxiem! Pats lietoju abus sobrid Nu bet protams, ja cilvēks neko no linux nejēdz, tad nav jēgas likt GENTOO. Es sāku ar Mandrake (cik saprotu, tagad viņu dēvē par Mandriva). Kad iemācījos nenojāt pirmajās 10 minūtēs, tad jau bija ok. Varēju tēmēt uz ko augstāku. Kad iemācījos kerneli pats nokompilēt, tad vispār bija kruta GL Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaza2 Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 Hmm... ka lai piesledzu netu Linux? Man ir Wirless rooterz (Linky Model : WMP54G) Google neko jedzigu neatradu... man ir ta bezvadu karte... Ka lai piesledzos rooterim pa gaisu caur Linux (W1ndai man ira) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Hmm... ka lai piesledzu netu Linux? Man ir Wirless rooterz (Linky Model : WMP54G) Google neko jedzigu neatradu... man ir ta bezvadu karte... Ka lai piesledzos rooterim pa gaisu caur Linux (W1ndai man ira) Rūtera modelim nav nozīmes. Pārliecinies, ka Tev ir wifi kartes kernela modulis. Ja nav, tad meklē rokā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM` Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Butu labi, ja te atrastos kads mils cilvecins, kurs varetu pastatstit ka lai uz linux kautko uzinastale, jo cik zinu, tad exe neiet. Piemeram Kur lai dabon Cs linux'am. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norek Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Butu labi, ja te atrastos kads mils cilvecins, kurs varetu pastatstit ka lai uz linux kautko uzinastale, jo cik zinu, tad exe neiet. Piemeram Kur lai dabon Cs linux'am. Šodien šis jautājums tika apspriests. Nav linxam cs`a ... nav - aizmirsti! Ja gribi spēlēt spēles un lieki nosist laiku, tā vietā, lai to izmantotu lietderīgāk, linux Tev nederēs, sēdi windozē, kačā p0rnu un būs ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noobiks Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) Sodien shis jautajums tika parspriests, Cedega atbalsta kadu dalu no windows spelem un linuxiem, kuriem ir virsu 3d driveri, x server(Gnome,Kde, Fluxbox utt). Ar steam laikam nevares, tur parak dzili ieiet ieksa windows failos, bet linuxa protams tadu nav Un neticas kad tu spetu nokompilet kerneli... Gentoo tas ir apvienots viena funkcija, iespejams konfiguret. Kerneli patiesi man ir tikai vienreiz izdevies nokompilet, labu laicinu skatijos, lai labotu uzstadijumus savam datoram... Likas Gentoo paliks pie sava "viegla" instaleshanas varianta, bet nu var redzet kad pec 2005 gada vis mainas... Anyway, tie noobigie jautajumi varetu but shadi: Kur root lietotajs uz ubuntu 7.04? - Vins ir jaizveido pasam caur to tur User Editor... APT-GET vari iegut visadas pacinas... http://easylinux.info atradisi info ka uzlikt wireless, maybe Turet serveri caur wireless, nav labakais variants! Lab, vairak nezinu nevienu noobigu jautajumu GL Edited May 29, 2007 by noobiks Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaza2 Posted May 30, 2007 Author Report Share Posted May 30, 2007 ..... Itka atradu kur ievadit visus tos datus lai pielaistu pie wirless, bet nevaru atrast driveri prieksh mana modelja (man naca lizdi tikai w1ndai ).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noobiks Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 http://easylinux.info/wiki/Ubuntu:Feisty#H...8Ndiswrapper.29 Izlasi visu kartigi, bet kadel tu liec serveri caur wireless? ja nemaldos tagad ir jau pari 100 mbit/s wirelessi, bet tomer, kabelis ir tak atraks... Un man nepatik atrasties istaba kura ir wireless internets, jociga sajuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now