bott3 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 (edited) labdien. es gribeju sākt iegūt zināšanas programēšanā un apgut programēšanas valodu utt. nu ja teir kads uber reals/kruts vecis kas varētu pateikt kur varetu to visu uzzināt un ar ko varetu sāākt un ar ko butu vieglāk vaigrūtāk. un mosh ari kadu ieteikumu piesviest paldies Edited January 9, 2007 by bott3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MUman Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Izmantojot šo te un šo te var gāzt kalnus. P.S. Vieglāk ir sākt no sākuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 var iet uz kursiem "progmeistars" laikam saucās, bet tas maksā $$$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mader Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 protams shajos "progmeistars" kursos tev ieliks pamatus, programmeeshanas domaashanu un nelielus ieskatus programmeeshanaa, galvenais tur i ciitiigi maaciities un apmekleet nodarbiibas Link to comment Share on other sites More sharing options...
bott3 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 Izmantojot šo te un šo te var gāzt kalnus. P.S. Vieglāk ir sākt no sākuma. labi izdomāts Link to comment Share on other sites More sharing options...
bott3 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 bet bez tiem kursiem kadās i-neta adresēs nau kkas aprakstīts Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 bet bez tiem kursiem kadās i-neta adresēs nau kkas aprakstīts Viss ir aprakstits interneta, bet ja tu nelietosi guugli, tad neviens tev nevares palidzet! ko es gribeju pateikt ir, ka visas tavas atbildes ir google un lai iemacitos programet, tev bus loti daudz vajadziga gugles palidziba, bet ja tu nemaki pajautat goglem pat to, ka iemacitiees programet, tad iesaku vispirms iemacities lietot google un tas ir TIESAM NOPIETNI DOMATS! Sac meklet google topikus: basic programming introducion programming tutorials un tada gara Ja tev rodas kadi jautajumi par temu - drosi pajata saja topika vai pm man. Beefy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bott3 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
bott3 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 Viss ir aprakstits interneta, bet ja tu nelietosi guugli, tad neviens tev nevares palidzet! ko es gribeju pateikt ir, ka visas tavas atbildes ir google un lai iemacitos programet, tev bus loti daudz vajadziga gugles palidziba, bet ja tu nemaki pajautat goglem pat to, ka iemacitiees programet, tad iesaku vispirms iemacities lietot google un tas ir TIESAM NOPIETNI DOMATS! Sac meklet google topikus: basic programming introducion programming tutorials un tada gara Ja tev rodas kadi jautajumi par temu - drosi pajata saja topika vai pm man. Beefy Visual Basic, VB.NET, Java, J2EE, C, C++, C#, ASP, ASP.NET, Perl, JavaScript, Web Services, ar kuru no shiem es varu izmantot programu izveidei???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 lielāko daļu no tiem(izņemot web javascript etc.) visadvancētākais skaitas C++ bet arī diezgan grūts esot un tur neredzu Delphi kas ar diezgan populārs Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Visual Basic, VB.NET, Java, J2EE, C, C++, C#, ASP, ASP.NET, Perl, JavaScript, Web Services, ar kuru no shiem es varu izmantot programu izveidei???? Tas visas ir programesanas valodas iznemot web services! Visual Basic - suds baigais VB.NET - tads pats, tikai multiplatformu suds Java - var taisit visadas aplikacijas prieks broseriem. ari speles, bet tas ir uber sarezgiti J2EE - laikam programesanas valoda prieks mobilajiesm telefoniem hwz.. anyway, tapati java vien ir C - uber dzeku programesanas valoda. Parasti lai kodetu asma vai kaut kadus kernelus un linuxa situ C++ - te var saprogramet visadas krutas aplikacijas. sudus ar formam, pogam, grafikiem vai ari prosta sudu un isteniba c++ ir visskrutaka valoda C# - kaut kads c paveids ..kreps ASP, ASP.NET - ar sito var programet dinamiskas web lapas server side. piemeram - var uzkodet savu forumu vai gign web lapu php - tas pats, tikai cita sintaxe perl - baigi kruta skriptosanas valoda, bet es par vinu aizmirstu... tev to nevajag! JavaScript - html extensions. var visadus sudinus html lapa salikt ieksa, bet ne parak advancetus. Piemeram - ka uzpiezot podzinu kaut kads texts paliek zala krasa (web lapa protams) vel ir delphi delphi - smuki izskatas un itka vienkarsi stradat, bet tiesam silti iesaku nesakt ar delphi un pascal, jo ja reiz sac, but gruti pariet uz normalam prog valodam. Principa programesana ir vienada visas valodas, tikai mainas sintaxe. Piemeram, tas, ka define mainigos. c++ un java raksta <mainiga tips> <mainiga nosaukums>. Paskala raksta <mainiga nosaukums>:<mainiga tips>; c++ sintaxe ir popularaka un krutaka, jo var rakstit c++, bet paskala jaraksta inc© vai c:=c+1 un pat tad tas nenozime to pasu, ko nozime c++, jo c++ pasam ir vertiba un tas ir radnieciski assambleram, kas ir uber dzeku prog valoda. TB, teiksim tev ir b un c. un tu gribi uzrakstit, ka b klust par c, bet c paliek par viens lielaks, tad ieks c++ tu raksti b = c++; bet ieks delphi b:=c;c:=c+1; perla butu jacakarejas ar $c++.. Beefy++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 (edited) Karoce - es tev dosu pasus pamatus programesanas valoda! Tatad! galvenas fiskas programesanas valoda (jebkura) ir mainigie, cikli un funkcijas. KAS IR MAINIGAIS. Karoce, ta ir tada huinja, kur var glabaties kaut kada vertiba un ar vinu var operet. Ja mainigais ir skaitlis, tad skaitli var palielinat vai reizinat un velak kaut kur nobazt. KAS IR CIKLS. Cikls ir vel krutaka stele par mainigo. Cikls ljauj izpildit kadu darbibu vairakas reizes (piemeram, palielinat mainigo par 1) KAS IR FUNKCIJA. Funkcija ir visam pamata, bet nav ne mainigais ne cikls! Funkijas visu dara - ir funkcija, kura raksta uz ekrana, ir funkcija, kas izveido tcp konekciju, ir funkcija, kas izsledz datoru. VEL IR OPERATORI. bez viniem nekadi. Tas ir darbibas! piemeram operators + vai operators ; kas nozime komandas beigas! Ka tas viss darbojas kopa? Teiksim, mes gribam programu, kas izvada kaut ko uz ekrana console - int main() { printf("suds suds\r\n"); } nu - apmeram ta izskatas vienkarsaaa programa! \r\n nozime enter Talak, lai ievada divus skaitlus un saskaita int main() { int x; //ieks x glabasies viens skaitlis int y; //y otrs scanf("%i",x ); //apmeram tada ir funkcija, kas noalasa no kalvieres skaitli. scanf("%i",y); x+=y; sita kruti var rakstit ieks c++ un tas nozime, ka x = x + y; y = x; while(y--) printf("%i",x ); //izdrukajam rezultatu return 0; } redzi - x, y - mainigie. printf - funkcija, kas druka kaut ko uz ekrana; while - cikls, kas liek drukat x xreizes uz ekrana! Beefy? Edited January 9, 2007 by 0xDEAD BEEF Link to comment Share on other sites More sharing options...
bott3 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 labs .tikai tass funkcijas utt man jaraksta notepad a ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDD Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 nu nu, beef, tagad atbildi uz shito ka tik tu biku nepaarsteidzies ar savu entuziasmu maciit h4x0rzoshanu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 (edited) oi bla.. ieberzos, vai ne? ;D Klau - tev - protams - vajag dabut kaut kadu programesanas valodu! Nokaca dc++ vai noperc latgalite Microsoft Visual Studio .NET. Uzinstale c++ un parejo drazu. Basicu vari neninstalet. Megini instalet ta, lai ir vizualas komponentes un sarubi visas GUI fiskas ieksa. PEC tam palaid C++ un sac kodet tur sito. Taisi jaunu projektu, izvelies windows 32bit console application un panem hellow world un aiziet. Lai programu palaistu vajag vinu nokompilet un tad run. Karoce - jaspiez F5! Un atceries - uzdod jautajumus googlei! Beefy p.s. paskat, kadu smuku programu es ebrniba biju uztasijis .... skaista bija jauniba (nemiz, nav virus vai kaut kads lets prikols) COOLFIRE.zip Edited January 9, 2007 by 0xDEAD BEEF Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 najs Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 najs aa tu par coolfire... ja.. man pasam ari patik. Berniba (12 gadi) likas garlaicigi visa programesana, kas saistijas ar texta rezimu, tapec es saku ar vizualo huinu uzreizu. Atceros, ka vel uz 286 1maja gimnazija basica kodeju raketi ar line un setcolor komandam. Velak jau paradvancejos uz qbasic. un tad uz borland pascal 7.0 un 320x200 grafisko rezimu. Karoce es nenormali ilgi cakarejos ar paskalu un tur tapa mani labakie sedevri ka fraktali, 3d un ta talak! btw - coolfire ari paskala (protams) ar krutu asm optimizaciju! Varu iedot source, ja ir interese. Bet tagad nevienam neiesaku paskalu, jo ta valoda nav kruta. Beefy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mader Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 man vinja visu beerniibu izmaitaaaja kr4 bij jautri vinju maaciities Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now