Jump to content
GIGN Forum

Videokarte

hkz
 Share

Recommended Posts

hey. Beidzot esmu nolēmies iegādāties normālu PC geimošanai. Par visu pārējo jau esmu izdomājis, bet visvairāk no visa mani nomoka videokarte. Esmu izstaigājies cauri dafiga forumiem, reviewiem, pētijis benchmarkus, bet izlemt nevaru, tapēc interesē jūsu viedoklis.

Radeon HD 4890 vs Radeon HD 5770

Abas spēcīgas kartes. Performances ziņā uz doto brīdi labāka ir 4890, taču 5770 ir DX11, eyefinity (kuru es neizmantošu), taupa enerģiju (svarīgi) un uz doto brīdi ir iespējami diezgan ļevi draiveri. Pats esmu spēlējis tikai uz 4890, karte ir mežonis. Tā kā datoru es pērki ļoti reti, gribās kaut ko tādu, kas arī pēc gada vai diviem būtu pieņemama. Ar skatu nākotnē, liekas, ka 5770 ir neslikts variants, taču performance ir svarīga lieta un uz doto brīdi tā labāka ir 4890. Spēles plānoju spēlēt uz 1920x1080.

Vēlos dzirdēt jūsu viedokli, cik ļoti uzlaboti draiveri var izmainīt kartes performanci, cik nozīmīgs ir dx11. Varbūt kādam ir pieredze ar 5770?

Runa ir konkrēti par šīm divām kartēm, būtu nauda, loģiski, ka ņemtu 5850, bet tas, diemžēl, nav iespējams.

Pašam šobrīd līdzīga situācija, tikai visā tajā putrā vēl arī 5850 parādās.

Pa lielam es parēķināju, ka ja tur kompi ieslēgtu kā es 24/7 tad enerģijas izdevumi attaisno cenu starpību kāda gada laikā (4890 vs 5850).

Sanāca ieiet http://www.salidzini.lv/search.php?q=radeo...amp;cn=&cl= un tāds normāls WTF, kas tās par Sapphire lite retail 4890cēm. Ja tā karte fiziski nekādi nav švakāka par parasto 4890, tad točna jāņem tāda. Ja ne jautājums par 4890 vs 5770 paliek atklāts.

EDIT: Interesē kāpēc saki, ja varētu, protams ņemtu 5850? Visās malās tieši topiki par 4890 vs 5850 un pie tāda stingra pamatojuma vienu vai otru nekur nenonāk.

lolwtf. Tie veikali neliekas īpaši uzticami (arī noliktavās nevienam no viņiem tā karte nav).

Lētākā 5850niece iekša dateksa ir pa 213,95 Ls, 4890niece ir pa 127,32 (Club3D draugs ņēma vēl pa 20ls lētāk). Kaut kā tos 213ls iekš videokartes vien iemest negribas un finanses šobrīd to neatļauj (tie 80ls noderēs citur). To "protams" tā diezgan neapdomīgi izšāvu, neko dziļi lasijis par to 5850nieci neesmu, jo par tās iegādi nemaz nedomāju.

uz galda varētu vel likt NVIDIA Quadro FX 580, kas iet pa ~ 140 ls un ir diezgan nopietns variants ko apsvērt. tākā viņu taisa pārsvarā kautkādas mazākzināmas -PNY- kompānijas, tad cenas zemākas nekā GIGABYTE vai ASUS ražojumiem.

btw novelc gamerHUD, kas mazinās tavas kartes preformanci brīžos, kad nebūs atvērtas 3d aplikācijas un vienkārši sērfosi netā utt. proga automātiski samazinās,palielinās kartes Hz atkarībā no tā ko darīsi un tā ietaupīs enerģiju.

btw visam pc t ovar uzlikt, tapēc man pc 24/7 ieslēgts un kad neko nedaru viņš apts izslēdz monitoru utt..

Edited by rusty

Tās tak domātas visādiem CAD.

The performance difference comes in the firmware controlling the card. Given the importance of speed in a game, a system used for gaming can shut down textures, shading, or rendering after only approximating a final output?in order to keep the overall frame rate high. The algorithms on a CAD-oriented card tend rather to complete all rendering operations, even if that introduces delays or variations in the timing, priortising accuracy and rendering quality over speed.

Un par tām cenām ir tieši otrādi - visas geiming kartes maksā necik, salīdzinot ar šīm.

EDIT: Rusty? Quadro FX 580

Ja Tu gadījumā sajauci vienu nulli un domāji FX5800, tad saki, kur tādu var dabūt pa 140 Ls? Paņemšu! :)

Un par tām cenām ir tieši otrādi - visas geiming kartes maksā necik, salīdzinot ar šīm.

EDIT: Rusty? Quadro FX 580

Ja Tu gadījumā sajauci vienu nulli un domāji FX5800, tad saki, kur tādu var dabūt pa 140 Ls? Paņemšu! :)

lol. 5800 dzese maksā vairāk pa tiem 140 ls :)

nē. es biju palaidis garām to geiming daļu, jo čalis normālā valodā rakstija tapēc nodomāju, ka viņam vajadzētu quadro priekš nopietnākiem darbiem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...