Jump to content
GIGN Forum

help!

Recommended Posts

/me totaals laame...

kas tur tani IP nepareizs ?

Ā, un btw pēdējais cipars ir nepareizs...
- peedeejam nav ne vainas smile.gif

254.114.127.1 - 127 ir nepareizais cipars, 127 un 255 IP adresees neizmantojas. 127.0.0.1 ir tiikla kartes ieksheejaa (internaalaa) adrese. Tb, pingojot 127.0.0.1 var paarbaudiit kartes "esamiibu"...

gluzhi jau taa nav, ka 127 neizmanto! Iisteniiba jau vinju izmanto, kaa peedeejo skaitli noteikti!

Hmm, broadkastaa caur svichu?

Varbuut arii izmanto, bet tad ljoti specifiskos gadiijumos ar kaadiem mums saskarsme diezvai buus. Un arii nav obligaati kaa peedeejo, tas jau no IP klases un subnetmask atkariigs.

254.114.127.1 - 127 ir nepareizais cipars, 127 un 255 IP adresees neizmantojas. 127.0.0.1 ir tiikla kartes ieksheejaa (internaalaa) adrese. Tb, pingojot 127.0.0.1 var paarbaudiit kartes "esamiibu"...

tad jau sanak ka 255 adreshu apgabalaa adreses x.x.x.15, x.x.x.31, x.x.x.63, x.x.x.127 ... nav izmantojamas jo taas jau arii itkaa skaitaas broadcast adreses... bet vot bez netmaskas tu to nepateiksi... ja nu kexam ir /24 netmaska, tad broadkasts buus .255 nevis .127, a mosh vinjam ir x.x.x.0/28, tad vispar broadkasts buus .15 tongue.gif

juutos gudrs evil6.gif

Ok. Isais kurs IP adresaacijaa tongue.gif

All hosts on the same physical network segment should have the same network ID.

Each host on a network segment must have a unique host portion of the IP address.

A network ID can never be 127. This value has been reserved for loopback functions.

A host ID cannot be all 1s. This also represents a broadcast address for the local network.

A network ID cannot be all 0s. This represents the local network.

A host ID cannot be all 0s. It is customary to represent a network using the network portion of the ID with a host ID set to all 0s. This cannot be allocated to an individual host.

The IP address 255.255.255.255 is reserved as the limited broadcast address. This address can be used at any time when the network ID is not yet known by a host. Routers generally are configured not to forward this broadcast beyond the local network segment.

Ja ir veeleeshanaas padziljinaati iepaziities ar teemu, to var izdariit sheit vai sheit...

P.S. Es taakaa arii nebuutu no dumajiem rolleyes.gif

Ok. Isais kurs IP adresaacijaa tongue.gif

All hosts on the same physical network segment should have the same network ID.

....

(izlaists daudz shits)

127 nevar izmantot tikai A klases networkam... jo tas ir loopback, bet x.127.xx, x.x.127.x un x.x.x.127 es varu izmantot ja tas nav attiecigajam subnetam broadkasts, mosh man tev dziivee nodemonstreet? uztaisi sev shitainu netu 192.168.0.0/24 un uzliec sev ip 192.168.0.127 un uz citas kastes jebkadu citu 192.168.0.1-254 adresi un davai papingo 192.168.0.127... viss rukaas...

worm, es nekaadaa zinjaa neapshaubu tavas praktiskaas zinaashanas. Ieksheejaa (privaatajaa) tiiklaa tavs piemeers ir ok (vai uz MS tas arii straadaa?). Bet, ja nemaldos, te bija runa par publisko tiiklu, kuraa 127 neizmanto (tomeer).

Es esmu maaciits klasiskaa stilaa, tb jautaajumi saakaas ar "Juusu tiiklaa 3000 darbastaciju un 150 (W2k) serveru..." - MS ar savu yenkiju "logjiku" rulle rolleyes.gif Liidz ar to, man iekalts, ka ir taa kaa ir. Un taa pasha iemesla deelj es "nezinu", ka straadaa arii savaadaak.

Visaadaa gadiijumaa MS produktu lietotaaji ir pietiekami standartiski, bet Linux`isti padomu neprasa.

P.S. Standarta neta lietotaajam nav jeegas staastiit, ka var piechakareet vai apiet IP adresaacijas noteikumus, jo nez vai vinjiem kaadreiz sanaaks "paspeeleeties" ar (piemeeram, Apollo) DHCP izdaliitu IP`u.

P.P.S. Vienmeer jau var atrast ko iemaaciities, uzzinaat un pachakareet.

ok velreiz tavus vaardus mineeshu

vot pasaki kas vainas tai ip adresei?

es saprastu ja taa buutu 127.254.114.1, tad tada nevaretu pastavet, bet 254.x.x.x pieder E klases tiiklu segmentam un tam nav nekadas vainas

cita lieta ir ja mees neiesaistam magisko 127 ciparu bet gan palasam kas ir E klases tiikli

The IPv4 networking standard defines Class E addresses as reserved, meaning that they should not (tas nenozimee 'can not') be used on IP networks. Some research organizations use Class E addresses for experimental purposes. However, nodes that try to use these addresses on the Internet will be unable to communicate properly.

vot ja tu shitaa buutu definejis, tad buutu labi

127.x.x.x ietilpst A klasee kaa iznjeemums, taapat kaa 10.x.x.x

B klases iznjemumi ir savukart 172.16.0.0-172.31.255.255

C klases - 192.168.x.x

254.114.127.1 nepieder pie privatajaam zonaam, bet gan pie rezervetaas zonas

Koroch, es taads biku neizguleejies. Zhaavaajos un acis miglainas.

Worm, lai jau tev tiek tas prieks, u r da best smiliez.de_265.gif

P.S. Slinkums domaat.

• 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...