raivisdotcom Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 tātad, man uz otro stāvu ir uzvilkts viens vads priekš neta, bet tagad paņēmam lattelecom un nevar dabūt otru vadu augšā toist jāizvēlās tv vai nets. Izdomāju stacionāro kompi piekonektēt caur wifi, tad sanāktu vads priekš tv, bet adapteris kaut ko pisās - tad ir nets, tad nav - nerunājot par to ka nereali lēns. Any ideas? Draiveru vaina? Visā mājā nav problemas ar wifi netu, tikai caur šo adapteri. http://www.1a.lv/tikla_produkti/wireless/tplink_tlwn725n_wireless_n_nano_usb_adapter Link to comment Share on other sites More sharing options...
atkars Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 lattelecom modemam tak var 2x neta vadus un 2x tv vadus pieslēgt par adapteri - nav zona. adapteris neķers caur 3 sienām, man pašam ir tāds adapteris un nekad nav pievīlis Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Optiskajam modemam piečinī standarta 4 izeju rūteri un nepis smadzeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted December 14, 2014 Author Report Share Posted December 14, 2014 tak jā, bet man visi vadi iet caur sienām, izvilkti jau iepriekš un es tagad vilkšu vienu no garāžas cauri visai mājai uz otro stāvu? Otra stāva istabā ir viens neta vads un otrs televizijas (no šķīvja), jo iepriekš bija viasats un lattelecoms, tagad tikai lattelecoms, tāpēc arī vajag tagad divus "neta" vadus otrajā stāvā. Augšā uzvilkt otru vadu caur sienu nereāli, jo viņi vispār nepadodas un nestaigā. Cauri visai mājai pa kaktiem vilkt būtu maksimālais lohisms. Es nezinu kā, lai apskaidroju to neizstāstot visu mājas plānojumu - ceru ka sapratāt ideju. Teorētiski no garāžas uz otro stāvu, tur kur kompis sanāk viena siena, bet diezgan bieza. Es patiešām ceru, ka nepareizais draiveris, jo nebija laika čakarēties ļoti daudz un mēģināt, bet interesanti likās, ka ātrums ir lēns (sent/recieved staigā), tad atkal limited network connectivity un tādi visādi brīnumi. Kā arī uz adapteri nedega lampiņas - cik saprotu viņs paredzēts 2.0 USB portiem, bet varbūt viņš pisās, jo viņam nepatīk priekšējie porti? @boring, visi porti strādā modemam. Pie modēma pievilkti divi vadi, kas sadalīti pa izejām visā majā. Nezinu kā vēl visu apskaidrot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Pie datora telefons normāli wifi ķer? Ja jā, tad kompim vajag nopietnāku adapteri. Ar PCIe interfeisu http://www.1a.lv/tik...ilter/271-16448 Nezinu vai tev līdzēs (pavecs modelis), bet par diviem snikeriem varu atdot Asus WL-138G V2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted December 14, 2014 Author Report Share Posted December 14, 2014 telefons wifi ķer normāli 20m radiusā ap māju, augšā ar normāli ķēr. Kompim signāls ar rādījās Excellent, ar to manu gešovo adapteri! Būs laiks pačakarēšos ar draiveriem, ja nē - tad labprāt iemainītu pret diviem aliem, ja kas došu ziņu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butcher^ Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Agrāk arī nācās izmantot wifi adapteri stacionārajam, bija tās pašas (vai līdzīgas) problēmas - ik pa laikam izmeta No internet access sūdu. Mēģināju visādi, beigās nonācu pie secinājuma, ka stacionārais ar Wifi netu sucks major balls. Also, vads maksā mazāk, diez gan liels no-brainer variants. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Okej, tikko saliku īstos draiverus (tie, kas paredzēti orģināli) rezultāts vēl bēdīgāks. Pa pusei ieladēja youtube un pazuda nets, jocīgi jo signāls 4/5 strīpas un sent/recieved lekā. Any ideas? Pēc Butcher komentāra jau īpaši nekādas cerības nav to visu palaist, bet smieklīgi liekas. Kam tad tie wireless adapteri domāti? porčām, kam orģinālais sapisies? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Hmm, tatad tev TV otraja stava nav? Ja nav, un vajag divus interneta vadus - tam vadam augha iemauc 12 eiro vertu ruteri un no vinja izvelc divus interneta patchus. Done. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Man otrajā stāvā ir TV un dators. Lattelecomam ir tāds pats gan netam, gan televīzijai. Man augšā ir viens vads uzvilkts kuru varu pārspraust lejā pie rūtera no 1/4 porta (nets) uz 2/3 portu (tv), gribu tā lai nav jāpisās ar pārspraušanu lejā un ir abi divi. Respektīvi augšā vadu es varu sadalīt, bet ja lejā ir iesprausts 1/4 portā, tad augšā dalot man būs 2 vadi ar interneta signālu iekšā - augšā dalīšana līdz ar to neder. (Pamēģināju ar switchu kaut kad jau sen.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Izvirtiba NR2: Izvilkt caur majas arpusi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Izvirtiba NR2: Izvilkt caur majas arpusi. cilvēki tā patiešām dara? paldies, par ideju bet nu ;DDD domāju, ka problēma varbūt ir kaut kādas tajās interneta konfigurācijāš, paložāšu pa turienu mož. Ir vērts? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Pēmģini vispirms pcie adapteri. Kādas sienas, ķieģeļi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 ķieģeļi sanāk pataisno, jā. Bet signāls rādas 4/5 un 5/5, tad nerādītu mazāk? Tiešām izskatāš, ka kompis nepieņem to adapteri un visu laiku atgrūž, jo nekāda loģiku neesmu spējis atrast starp disconnetiem/ātrumu un pārējo. Vēl jocīgi liekas, tas ka ātrums network propertijos lēkā (standartā stāv 100 mbps, laptopiem laikam 54 mbps, a šitam lēka no 5 līdz 50. Tas notiek neatgarīgi no tā vai nets strādā vai nē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 bumpiņš, paķēru TP-LINK recieveru, kurš uz cita stacionārā strādā. Man - nē. Idejas? Signāls normāls, neconnectoja klāt, kad nebūs 14.februaris, tad pamēģināšu vēl. bučas lohi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Powerline, tā ir atbilde uz tavām mocībām, ja negribi urb caurumu vadam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted February 16, 2015 Author Report Share Posted February 16, 2015 man liekas, ka tā īsti nav problēma, jo wifi kā tāds ir istabā un signāls ir piemēram uz lapša vai telefona, kompim arī signāls rādas stiprs, bet pisās kaut kas visu laiku. možmožmož kaut ko daru nepareizi vai arī iespējams, ka tieši mana mātesplate/tīkla karte negrib atbalstīt to sūdu un kaut ko gļuko pie tāda joka? jo tieši tas pats recievers pie cita kompja (citā telpā) strādā. o ideja, būšu mājā izrubīšu laptopam wifi un pielikšu pie viņa recieveru, paskatīšos kas tad notiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piedirsas Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Kkadu interneta spechuku uz majam nevar izsaukt?! Piekash shito zileeshanu, ta jau muzigi var burties... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Velc sasodito kabeli pa logu ieksha. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Tagad tā būtība ir tajā, ka pārvācos, bet stāsts tas pats - mājā wifi ir pa brīvu, ja vajag vadu, tad jāslēdz nets. Tad jau redzēs, papisīšos drusku ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Tatad tu gribi zagt internetu no kaiminja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Ko tu saproti ar zagt netu? Jā, es viņu lieku kabatās un pārdodu citiem pa zemāku cenu. Privātmāja, wifi, lieto - kas grib. Mūsdienās mājas apstākļos ir tīri neiespējami nogruzīt optisko internetu līdz tam, ka viņš sāk bremzēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 My logic has been shattered. Ko mes zinam: Ir optiskais WiFi, ko izdod pati maaja bez jebkadas aparturas, jo vajag slegt citu internetu lai paraditos kabelis. Izlabo manis teikto, jo tas ir taa, ka tu to pateici. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted February 17, 2015 Author Report Share Posted February 17, 2015 Tev īpašās dienas? Jā, speciāli tev, māja pati ražo internetu un es pārdodu to tālāk, case closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Kā tu ražo to internetu, man laukos ar tāda lieta noderētu privātmājā, kur nevelk kabeli... pagaidām iztieku ar radionetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts