Jump to content
GIGN Forum

wireless adapteris


raivisdotcom
 Share

Recommended Posts

tātad, man uz otro stāvu ir uzvilkts viens vads priekš neta, bet tagad paņēmam lattelecom un nevar dabūt otru vadu augšā toist jāizvēlās tv vai nets. Izdomāju stacionāro kompi piekonektēt caur wifi, tad sanāktu vads priekš tv, bet adapteris kaut ko pisās - tad ir nets, tad nav - nerunājot par to ka nereali lēns.

Any ideas? Draiveru vaina? Visā mājā nav problemas ar wifi netu, tikai caur šo adapteri.

http://www.1a.lv/tikla_produkti/wireless/tplink_tlwn725n_wireless_n_nano_usb_adapter

Link to comment
Share on other sites

tak jā, bet man visi vadi iet caur sienām, izvilkti jau iepriekš un es tagad vilkšu vienu no garāžas cauri visai mājai uz otro stāvu? Otra stāva istabā ir viens neta vads un otrs televizijas (no šķīvja), jo iepriekš bija viasats un lattelecoms, tagad tikai lattelecoms, tāpēc arī vajag tagad divus "neta" vadus otrajā stāvā. Augšā uzvilkt otru vadu caur sienu nereāli, jo viņi vispār nepadodas un nestaigā. Cauri visai mājai pa kaktiem vilkt būtu maksimālais lohisms.

Es nezinu kā, lai apskaidroju to neizstāstot visu mājas plānojumu - ceru ka sapratāt ideju.

Teorētiski no garāžas uz otro stāvu, tur kur kompis sanāk viena siena, bet diezgan bieza. Es patiešām ceru, ka nepareizais draiveris, jo nebija laika čakarēties ļoti daudz un mēģināt, bet interesanti likās, ka ātrums ir lēns (sent/recieved staigā), tad atkal limited network connectivity un tādi visādi brīnumi. Kā arī uz adapteri nedega lampiņas - cik saprotu viņs paredzēts 2.0 USB portiem, bet varbūt viņš pisās, jo viņam nepatīk priekšējie porti?

@boring, visi porti strādā modemam. Pie modēma pievilkti divi vadi, kas sadalīti pa izejām visā majā. Nezinu kā vēl visu apskaidrot.

Link to comment
Share on other sites

Agrāk arī nācās izmantot wifi adapteri stacionārajam, bija tās pašas (vai līdzīgas) problēmas - ik pa laikam izmeta No internet access sūdu. Mēģināju visādi, beigās nonācu pie secinājuma, ka stacionārais ar Wifi netu sucks major balls. Also, vads maksā mazāk, diez gan liels no-brainer variants.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Okej, tikko saliku īstos draiverus (tie, kas paredzēti orģināli) rezultāts vēl bēdīgāks. Pa pusei ieladēja youtube un pazuda nets, jocīgi jo signāls 4/5 strīpas un sent/recieved lekā.

Any ideas? Pēc Butcher komentāra jau īpaši nekādas cerības nav to visu palaist, bet smieklīgi liekas. Kam tad tie wireless adapteri domāti? porčām, kam orģinālais sapisies?

Link to comment
Share on other sites

Man otrajā stāvā ir TV un dators. Lattelecomam ir tāds pats gan netam, gan televīzijai. Man augšā ir viens vads uzvilkts kuru varu pārspraust lejā pie rūtera no 1/4 porta (nets) uz 2/3 portu (tv), gribu tā lai nav jāpisās ar pārspraušanu lejā un ir abi divi. Respektīvi augšā vadu es varu sadalīt, bet ja lejā ir iesprausts 1/4 portā, tad augšā dalot man būs 2 vadi ar interneta signālu iekšā - augšā dalīšana līdz ar to neder. (Pamēģināju ar switchu kaut kad jau sen.)

Link to comment
Share on other sites

ķieģeļi sanāk pataisno, jā. Bet signāls rādas 4/5 un 5/5, tad nerādītu mazāk? Tiešām izskatāš, ka kompis nepieņem to adapteri un visu laiku atgrūž, jo nekāda loģiku neesmu spējis atrast starp disconnetiem/ātrumu un pārējo. Vēl jocīgi liekas, tas ka ātrums network propertijos lēkā (standartā stāv 100 mbps, laptopiem laikam 54 mbps, a šitam lēka no 5 līdz 50. Tas notiek neatgarīgi no tā vai nets strādā vai nē.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

man liekas, ka tā īsti nav problēma, jo wifi kā tāds ir istabā un signāls ir piemēram uz lapša vai telefona, kompim arī signāls rādas stiprs, bet pisās kaut kas visu laiku. možmožmož kaut ko daru nepareizi vai arī iespējams, ka tieši mana mātesplate/tīkla karte negrib atbalstīt to sūdu un kaut ko gļuko pie tāda joka? jo tieši tas pats recievers pie cita kompja (citā telpā) strādā. o ideja, būšu mājā izrubīšu laptopam wifi un pielikšu pie viņa recieveru, paskatīšos kas tad notiek.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...