Jump to content
GIGN Forum

Ukraina


Endijs_Dzerkalis
 Share

Recommended Posts

Nepopulari lemumi noved pie politika karjeras beigam. Lai no ta izvairitos, vajag naudu, lai reklametu savus lemumus, sevi. Kur nemt naudu? No budzeta? Nepopulars lemums -> cilpa.

Beefs

Viņi visu laiku dzīvo no nodokļu maksātāju naudas, kāpēc tad ir tik neiespējami nedaudz paaugstināt partiju budžetus, lai izslēgtu biznesmeņu roku rokā sistēmu ar partijām? Tas man vispār liekas debīlisma kalngals, ka tā vienkārši var iet, sponsorēt partiju un saņemt nezin kādus plusus, acu pievēršanas, nodokļu atlaides un vēl nez ko, kā tas pie mums notiek... Šeit taču nedarbojas termins - sponsors, tā ir acīmredzama uzpirkšana, kas pie mums tiek uzskatīta normāla un visu iespējams leģitīmi noformēt, lai pēc šitās akmens laikmeta tiesu sistēmas standarta nebūtu pārkāpums.

Nepopulāros lēmumus var godīgi atklāt, pamatot un izvērtēt citas iespējas, kā tos nedaudz atvieglot, kamdēļ ir labāks variants dirst pus gadu, ka nekas nebūs, tad pāris mēnešu laikā nokārto, ka tomēr būs kaut kādi sūdi un čaviņas, nepopulārais lēmums aiziet jūriņā un visi jūtas appisti.

Un, ir kaut kur pieejami visi cipari, kur visi nodokļi aiziet? Nevis procenti, bet reāli skaitļi naudā un kopējais budžets... Interesē kā izdodas visu naudu iztērēt un pārtērēt un čīkstēt, ka nekad, nekam nav naudas... Kaut kur ir pieejami cipari tabulā vai kā, kur no valsts puses ir iztērēts budžets... Paralēli ņemot saskaņotos projektus, par teorētiski augstāko cenu, jo ir iespiests "ziedojums"...

Link to comment
Share on other sites

Cipari ir pieejami. Budzeta sadalijums. Pamatigs lasamais. Tie saskoanotie projekti vienmer tiem tiek rikoti konkursi. Skolotaji ari dzivo no nodoklu maksataju naudas. Tapat pensionari. Vai tu zinaji, ka pensiju izmaksas ik menesi tiek tereti 140 miljoni eiro? Deputatu algu izmaksa aziet nieka 200k eur menesi. Nepopularu lemumu pamatosana nozime raidlaiku televizija un radio. Un ne tikai LTV1 un LTV7. Raidlaiks maksa naudu. Var jau ar automatiem un represijam versties pret zurnalistiem, bet tad mes nonakam Krievija. Ir savi plusi - visi priecigi par prezidentu un daudz necikst par valsts varu, jo propoganda ir limeni. Bet tam atkal ir sava cena. Salidzinot ar Krieviju, mums ir daudz zemaks korupcijas limenis un daudz vairak demokratijas. Bet tas viss nak uz tautas cikstesanas rekina.

Ridzinieki ciikst Mazak, jo Usakovs zog vairak un vairak var naudas teret savai reklamai. Tas ir TIK vienkarsi.

Un galu gala tu sapratisi, ka pie visa vainigi ir nevis politiki, kuri vienkarsi dara to, kas jadara, bet gan veletaji, kuri nespej pienemt nepopularus lemumus, nespej filtret informaciju, nespej atpazit politisko reklamu no ne-reklamas, etc..

Beefs

edit: un par partiju sponsoresanu - ta ir normal prakse. Partijas sponsore cilveki, kuriem rup valsts nakotne un virziens, kada iet partija. Piemeram, ja tu veletos taisit savu politisko partiju un kaut ko mainit velesanas, tev butu nepieciesama nauda. Kur to nemt? Tu lugtu to savas partijas atbalstitajiem. Nav atbalstitaju -> nav partijas. Ir atbalstitaji -> ir partija, ir nauda, ir "pazisanas".

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Nightmare, es jau nesaku ka tas ir pareizi sponsorēt partijas, bet paskatoties uz USA, kur lobēšana ir viens no lielākajiem biznesiem, par ko mums sūdzēties? Labi, var kā Francijā vispār likvidēt, bet..

Man liekas, ka problēma ir tajā ka Latvija ir relatīvi jauna valsts ar mazu pieredzī demokrātijā un tāpēc ar cilvēkiem ir tik viegli manipulēt. Vienkārši, man - resnam interneta trollim ar maz saprašanu un daudz brīvā laika - liekas, ka mums ietu daudz labāk ja būtu cits pārvaldes veids, kaut vai divpalātu sistēma, kur cilvēkiem vieglāk izvēlēties un sekot līdzi politiskajai dzīvei.

Link to comment
Share on other sites

Man latviešu mentalitāte patīk daudz labāk, kā angļu vai īru. Ar ko lepoties? Pameklē un atradīsi. Man ir daudz kā, ar ko lepoties. Es, protams, nelepojos ar tevi, Cumshot - tu esi tāds kā kauna traips, tāds kā suds. Bet pat sūds daudz netraucē, ja ir sakaltis un to nebaksta. ;)

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Man latviešu mentalitāte patīk daudz labāk, kā angļu vai īru. Ar ko lepoties? Pameklē un atradīsi. Man ir daudz kā, ar ko lepoties. Es, protams, nelepojos ar tevi, Cumshot - tu esi tāds kā kauna traips, tāds kā suds. Bet pat sūds daudz netraucē, ja ir sakaltis un to nebaksta. ;)

Beefs

esmu ar tevi vienispratis

Edited by dienaszaglis
Link to comment
Share on other sites

Cumshot, nemaz nesaproti, ka tu tagad staigā pa to zemi, par ko cīnijās mūsu senči latvieši? Tev nav par ko lepoties? Sāc mācīties vēsturi, nevis staigā abibas dzerot dvuļu un ar smēķi zobos. Nebiji lepns, kad latvieši hokejā uzvarēja Šveici? Nelepojies, kad latvieši turējās godam pretī Kanādai? Tie kā piemēri, par ko vajadzētu jau būt lepnam, nevis gudri dirst, ka nav labi un nav ar ko lepoties. Jā, politika ir dirsā, bet nenovel to uz visu tautu un tās pagātni. Nemaz nerunāsim par latviešu leģionu.

Link to comment
Share on other sites

Politika jau arī nemaz nav dirsā. Vienkārši daži uz to raugās no nepareizās perspektīvas. Te es atceros dzerstiņu Ikšķilē kopā ar flīzētāju Māri, kurš pelnīja 1000+ LVL uz rokas. Viss viņam bija slikti, valstī slikti, deputāti zog un pārāk daudz pelna. Tad es viņam atgādināju, ka viņa alga ir tik pat liela kā deputātam. Un uzmini viņa atbildi - jā, bet viņi neko reālu nedara n-shit.

Tu jau zini to teicienu par strīdēšanos ar idiotu! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Paskaties uz Krievijas aktivitātēm. Paskaties viņu televīzijas raidījumus. Viņi reāli uzkūda tautu pret visu pasauli. Visur krievus apbižo, ameriku viņi nolīdzinās līdz ar zemi ar raķetēm n-shit. Ir jāsaprot, ka šāda naida kurināšana var viegli novest pie tā, ka nav kur atkāpties un jāiet tālāk. Es iesaku reāli sākt gatavoties karam. Tikt pie ieroča, nopirkt geigeru skaitītāju n-shit. Atklāti sakot - tas var pat nonākt līdz nuclear war. Ja no šādas perspektīvas skatās - Krievija ir piebāzta ar kodolieročiem un bagātinātu urānu 100mtiem tonnu. Tās raķetes vai nu tiks izšautas agrāk vai vēlāk, vai arī tiks likvidētas un visi dzīvosim laimīgā utopijā. Umm - otrai variants gan nešķiet reals, ne?

Edit: + paskaties uz to perspektīvā ar Ķīnu. Ļoti iespējams, ka Ķīna ir nolēmusi izplesties (un tā tūlīt kļūs par paaulē lielāko ekonomiku). Šķiet, ka jaunas robežas Eiropā un pasaulē ir tikai laika (neilga) jautājums.

Beefs

Edit2: un starpcitu karsh nemaz nebutu tik slikti - Krievija ir parak izpletusies, tev ta neskiet? Pasaule lielaka valsts pec teritorijas, bet pec cilveku skaita 9vitaja vieta. Un blakus Krievijai ir Kina,kuriem ari ir kodolieroci un ambicijas izplesties. Bet vel Kinai ir daudz vairak cilveku un labi attsitita militara tehnologija. Tas ir milzigs militarais speks un ww3 tas var spelet kopa ar Krieviju, vai ari pret Krieviju. Diemzel - realakais un draudigakais scenarijs izksatas pec tada, kura Krievija spele kopa ar Kinu pret parejo pasauli. Un tas ir diezgan suudigs scenaarijs.

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Nebutu slikti, ne, SuperRembo. Visi runatu Kiniski un rakstitu Kiniski un musu simboli reali jau atgadinatu citplanetiesu simpbolus (ka filma independence day vai predatora). Reali kruti. Sac jau macities runat kiniski un ierive katru vakaru seju ar saujinu sudu un dublu.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

OK, bet kā ar ekonomisko perspektīvu? Tu uzskati, ka Krievija būtu gatava atkal pabūt vairāku desmitu gadu stagnācijā, mazo kaimiņu valstu okupācijas dēļ? Krima tomēr ir cits stāsts - okupācijas brīdī tā atradās uz bankrota sliekšņa esošas valsts teritorijā, kuras pārvaldē ir pilnīgs haoss, pie kam pēdējo 20 gadu laikā progress tajā (Krimā) ir bijis tik niecīgs, ka patiešām var šķist, ka Krievija būtu labāks saimnieks?

Mani, godīgi sakot, arī baida bēdīgākā (priekš mums) scenārija piepildīšanās, tomēr es vēl ceru uz krievu veselo saprātu un rūpēm par savu ekonomisko labklājību :D

Link to comment
Share on other sites

SuperRembo - ej dirst no si topika, Traktorist - pie scenarija kura Krievija spele kopa ar Kinu, izolacija vairs nebus problema. Krievija eksportes uz Kinu resursus, Kina preti intelektualo property un gadetus. Principa jau sodien viss tiek razots Kina. Zaudetaji beigas bus pareja pasaule. Un dolars zaudes vertibu. Tas varetu but reals kara sakuma plans btw, kura tiek stiprinata sada sadarbiba, kas resume dolara vertibas krisana un kamer ASV cinas ar savam ieksejajam problemam, tikmer Krievija ar Kinu izversas Eiropa. Bez ASV, Eiropas spejas pretoties Krievijai + Kinai vairs nav tik spidosas. + nem vera, ka, kaut ari ASV ir lielakais militarais budzets, bet ASV reali sanak parmaksat par visu del birokratijas. Cik viniem izmaksaja pedeja lidmasina? Nebija paris miljardi? Taja pasa laika Krievija un Kina var daudz efektivak realizet budzet pret realu militaro ieguvumu. Jo izteikti Kina. Kur asv iztere 1miljonu dolaru uz 1 karaviru, tur Kina iztere 1 miljonu dolaru uz 2 karaviriem un 2 helikopteriem.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...