Jump to content
GIGN Forum

Planšeta izvēle


b0r1ng
 Share

Recommended Posts

Karočeeeee.

Man tuvojas dzimšanas diena. Un tā kā seņči grib kaut ko uzdāvināt un man viss ir ko es tik varētu sev vēlēties,man būs planšete. Jautājums sekojošs - kuru man vajag, ja planšete domāta tīri netā sēdēt un kādu filmu paskatīties šad tad? Esmu grābstījis iPadu, samsungu un nexusu. Visi ir tīri labi. Bet izvēlēties nevaru kuru tieši. Nauda nav jautājums

Link to comment
Share on other sites

iPad'am būs jebļa ar formātiem, vajadzēs filmas pārkonvertēt vai strīmot caur VLC, ja tas netraucē, tad iPadla laikam arī būt labākā izvēle. Nexusam vienmēr pirmajam būs updeiti, atšķirībā no Samsunga. Kādu vispār izmēru? 10"?

Link to comment
Share on other sites

Jā.

Tad, kad pats pirku planšeti, pirms pusotra gada, arī bija tāda paša izvēle starp ipad 2 un android tabletiem, izvēlējos android, tikai tāpēc, ka patīk, ka savas programmu ikonas varu salikt kā vēlos. (ar widgetiem utt)

Nu nez, sēžu priecīgs ar savu Motorola Xoom jau pusotru gadu.

Edited by Zorg`s
Link to comment
Share on other sites

Ja tu lieto iphone, vispratigak buutu nemt Ipad, lai ari neesmu apple fans, un neesmu stara par iphone, bet Ipad ir ''bomba''.

Ar dokumentiem ir chakars tikai un vienigi, ja gribi tos dokumentus rediget ieksh ipad, un ari tad, sis chakars saucas free app : OfficeOliveHD. Bez problemam ver valja un redige visus microsoft office dokumentus.

Taa ka rakstiji, ka nauda nav jautajums, tad protams stiligaks un forshaks izskatisies ar abola plansheti rokas, kurai uz vaka buus uzlimeta liela 128gb uzliime :)

Link to comment
Share on other sites

Tā kā ikdienā sanāk strādāt ar abām perētājsistēmām, tad es personīgi noteikti izvēlētos ipad, teorētiski kaut vai tā paša dizaina dēļ. Man personīgi neviena cita planšete tik ļoti nepiesaista kā ipads, turot to rokā nav sajūta, ka turi lētu plastmasu.

Kas attiecas uz veiktspēju, tomēr pastāv android lags, lai kā arī viņi cenšās to izlabot, pašlaik tas ir un nekur nav pazudis. iOS'ā tomēr tas nav tā novērojams.

Kas attiecās uz aplikācijām, tad lai arī ko visi teiktu, tomēr uz iOS'a tās aplikācijas ir daudz foršākas un vairāk. Parasti jau no sākuma kāda forša aplikācija tiek izlaista uz iOS un tikai tad uz androida. Ļoooti retos gadījumos ir pretēji.

Par offisu, iosam ir pilns mārkets ar office altrnatīvām, kaut vai tas pats - pages, numbers, keynote. Protams, katra maksā aptuveni 9euro, bet jābūt pilnīgam kapeijkpisējam lai to naudu pažēlotu. Uz androida savukārt ir diezgan okey aplikācija polaris office, protams ir arī maksas aplikācijas, kas skaitās labākas, bet arī maksā vairāk.

Par video atskaņošanu un formātiem, nekādu problēmu, pilns mārkets ar aplikācijām, kas atskaņo visus iespējamos zemes formātus. Uzinstalē un metot iekšā caur ituniem, norādi, ka jāmet caur aplikāciju. Easy as fuck.

Kas var būt labāks androidam, jā protams, ja ir 3G modēms, tad vari arī veikt GSM zvanus no sava plāceņa, bet vai to vajag, ja ir telefons? Protams vel ir pluss android plāceņos, ka var iebāzt microsd kates (vismaz lielākai daļai var), okey forši tas, bet pašam ir HTC one un tur īsti nevar ielikt microsd karti, zini man pat īsti nekad nav bijusi vajadzība pēc tās.

Androidam ir flash, jā liekas, ka vel kāds to briesmoni arī lieto, bet nekas, cerams tās šausmas drīz izmirs.

Aksesuāri, nezinu kā android lietotājiem šķiet, bet esmu noverojis, ka pārsvarā visi naijsīgie aksesuāri tiek ražoti priekš ipadiem. Jā, nexusam un samsungam var pievienot peli un klavu caur usb, bet vai to vajag?

Vel kā alternatīvu varu ieteikt piemēram Samsung ATIV ar windows 8, protams būs dārgaks pasākums, bet tur tomēr ir pilnvertīgs windows, būs kaut kas pierastāks. Tikai jāņem vērā, ka tas jau vairāk ir kaut kas starp laptopu un plāceni. Itkā jau rokās turams plācenis, bet tomēr mazliet lielāks un jaudīgāks (11,5" un Atom/i5 procis) un smagāks, bet ir visi vijeboni klāt.

Ja ņem ipadu, tad uzreiz iesaku skatīties uz 10", personīgi neredzu jēgu no 7" + tam ir arī jaudīgāks procis.

Ja ņem Samsungu, tad noteikti tikai Note, Tab2 ir lēns.

Ja Nexus, tad 10", tieši tā paša iemesla dēļ, kāpēc ne 7".

Ja ņem kaut ko ar windows, tad noteikti neskaties uz tiem, kam ir windows RT, bet gan parastais windows 8.

Link to comment
Share on other sites

Good point. Vel jau ir windows plansetdatori. ;)

So far es esmu nopircis 2vus china andoroid tablesus berniem. Protams, mana izvele bija cena un durability. Patiesiba tas ir parsteidzosi, cik tas kinas plastmasas suds ir izturigs. Sikie to met zeme (2 un 3 gadi), brada pa to, kaujas - pofig. Man loti patik, ka androidam es varu easy mest ieksa piratiskas speles un ir loti daudz free speles pieejamas android marketa. TB - jutos absolute nepiesaistits kaut kam. Nu, protams, cena - 43Ls. Cool! :)

IPadu es berniem nepirktu. Viegli saplest - tomer stikls.

BTW - man vispar loti iepatikas android OS un multitaskings. IMHO daudz krutak ka iOSam.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Man loti patik, ka androidam es varu easy mest ieksa piratiskas speles un ir loti daudz free speles pieejamas android marketa. TB - jutos absolute nepiesaistits kaut kam.

Manuprāt, neatsverams pluss. Man uz Nexusa stāv GTA III, Vice City, Max Payne un vēl pāris maksas spēles - visas nokačātas no piratebay caur uTorrent android versiju turpat planšetē, ļoti labi var ietaupīt.

Principā vienīgā lieta, kas kaitina Androīdā, ir tas, ka citreiz spēles novelkot no Play Store, viņas vienkārši ņem un neiet. Sucky! Bet vismaz lēti! :D

tl;dr: pērc iPad :DD

Edited by Butcher^
Link to comment
Share on other sites

Rīt man atbrauc tomēr iPads (4th gen Retina). Galu galā nolēmu, ja tā būs dārga avīze, lai tā ir dārga avīze...

Parādījis jautājums - kur Rīgā var apskatīt, aptaustīt kādus keisus iPadam? Nekad nav pašam bijusi vajadzība pirkt ko tādu, un nezinu ar kuru vietu sākt.

Link to comment
Share on other sites

nu tad ej uz latgalīti.. prikols staigāt ar ipad, galaxy s4 un pist kapeiku maciņam priekš planšetes? RAYBAN VISION yo

un ja tu pērc pa 50 ls, tad tu tiešām esi LOHS, jo Smart cover, kas laikam ir populārākais maciņš gan mini gan lielajam, maksā 20-25ls

Edited by rhrds
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...