Jump to content
GIGN Forum

Drošības Jostas


Lenox
 Share

Recommended Posts

Visticamāk šis temats jau ir ticis apspriests, bet tomēr, par viņu ir vērts runāt.

Drošības josta var izglābt dzīvību auto avārijā, bet, kā ar likumu var sodīt tos, kuri neuzskata par nepieciešamu viņas izmantot. Tā tomēr ir mana dzīvība ar kuru riskēju neizmantojot drošības jostu. Nevienu citu es neapdraudu (ja vien nesēžu aizmugurē). Kā var ar likumu sodīt tos, kuri paši vēlas lemt par savu drošību.

Link to comment
Share on other sites

Kā ar likumu var sodīt tos, kas neuzskata par nepieciešamu legāli iegūt naudu un iet izzagt dzīvokļus, veikalus, nošaut cilvēkus naudas dēļ?

Kā ar likumu sodīt tos, kas vēlas izdarīt pašnāvību sabiedriskā vietā uzspridzinoties, viņš jau par sevi tikai domā, sakars sodīt?

Labi jautājumi.

Atbilde: Tu pats kaut ko vari lemt tikai tur, kur likums neaizliedz to darīt un tieši tādēļ tavs jautājums ir stulbs.

Papildināšu, ja vēl neesi atradis smadzenes... Tu pats šajā gadījumā izlem kā tu negadījumā vari nosisties. Tā visa ir laimes spēle, tu nekad nezināsi, kurā gadījumā tu izraisīsi avāriju un kad var paveikties dēļ jostu neesamības un kad dēļ esamības. Ja tu jūties pats sev Dievs, tad no tilta vari lekt bez gumijas samaksājot visu summu.

Negribu meklēt dēļ tevis pētījumus, bet jostu lietošana pēc statistikas daudz biežāk palīdz izdzīvot kā tavs supervariants.

Edited by Nightmares^^
  • Like 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Mana kursa biedrene pagājušo gad cieta smagi avārijā. Ja viņa būtu piesprādzējusies, tad viņas starp mums šodien nebūtu.

Labs jautājums.

Mhmm būtu interesanti uzzināt, pēc kā tu spried, ka vot ar jostu viņai būtu pizda? Gaišreģis esi?

+ Iespējamība ka josta nodarīs skādi, nevis palīdzēs ir daudz DAUDZ mazāka, pat niecīga, tāpēc laikam loģiski izvēle tomēr ir likt jostu.

Jā autor, tieši tu neapdraudi neviena dzīvību. Bet padomāsim no citas puses. Katram cilvēkam ir tuvinieki, draugi utt. Un tu netieši apdraudi viņus! Kā? Ļoti vienkārši... daudziem cilvēki ir ļoti grūti pārciest faktu ka kāds no viņa tuvākajiem ir aizgājis bojā piemēram autoavārijā. Līdz pat tādai pakāpei kad ir vajadzīgs psihiatrs. Nerunājot par pašnāvības izdarīšanu atsevišķos gadījumos, dzeršanu, ieslēgšanos sevī utt.

Kā piemērs Ozoliņš sāka dzert, kad viņam labs draugs Žoltoks aizgāja viņsaulē.

Domāju ka arī nesen notikušajā traģēdijā mirušo bērnu vecākiem, ir ļoti grūti, un nevelti tika norīkots psihologs viņiem.

Tāpēc TU esi atbildīgs pret sev tuviem cilvēkiem, un ja tu pats to nesaproti, ir vajadzīgs ieviest kaut ko, kas tev liek to jostu pārlikt pāri!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Cmon lool! Kurš muļķis nelieto doršības jostas? Tas taču ir totāli nestilīgi.. Tikai prasti taksomettrra vadītāji nesprādzējas (jo viņi ir resni un nevar aizsniegt drošības jostas pogu). Bet par likumu neuztraucies - neviens ments par to nav sodījis un nesodīs. Ja tevi ments apturēs, tad gan jau ka par ātrumu un vai tehniskās neesamību. Ar smadzeņu neesamību tev jātiek galā pašam. Tu vari vienīgi censties to nomaksēt lietojot drošības jostu un klusējot kā tas čalītis no filmas Driver.

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Nepatīk sprādzēties? - staigā. Un vispār naudisks 'sods' nav nekāds sods. Īsti sodi, nedod Dies` , būtu nāve, invaliditāte etc.

+1 pensim. Kā jutīsies šoferis un citi pasažieri, kuri būs sprādzējušies?

Edited by PINHEAD
Link to comment
Share on other sites

Cmon lool! Kurš muļķis nelieto doršības jostas? Tas taču ir totāli nestilīgi.. Tikai prasti taksomettrra vadītāji nesprādzējas. Bet par likumu neuztraucies - neviens ments par to nav sodījis un nesodīs. Ja tevi ments apturēs, tad gan jau ka par ātrumu un vai tehniskās neesamību. Ar smadzeņu neesamību tev jātiek galā pašam. Tu vari vienīgi censties to nomaksēt lietojot drošības jostu un klusējot kā tas čalītis no filmas Driver.

Beefs

mmm ja godīgi man uzlika 20ls sodu un 1 soda punktu par nepiesprādzēšanos (viens no retajiem gadījumiem ka steigā aizmirsu piesprādzēties) + vēl uz zemes ceļa (es vienmēr atceros piesprādzēties kad uzbraucu uz asfalta :D es nezinu kāpēc)

Link to comment
Share on other sites

Doma ir par to, kā ar likumu to var uzspiest, nejau cik tas ir lietderīgi un kāpēc to vajag darīt.

Tevi nesodīs, ja uz nakti nebūsi aizslēdzis durvis mājai un tevi apzags + nogalinās laupīšanas procesā. Pats būsi vainīgs. Tāpat ar sprādzēšanos.

Nekur es neteicu, ka nevajag sprādzēties, ka tas ir stulbi vai tamlīdzīgi. Es teicu, ka nesaprotu kā likums var sodīt par nesprādzēšanos.

Nav runa par iespējamajām sekām, vai par to, ka jūsu draugi/paziņas/radi izdzīvoja pateicoties drošības jostai. Temats ir par likumu.

Kā ar likumu var sodīt tos, kas neuzskata par nepieciešamu legāli iegūt naudu un iet izzagt dzīvokļus, veikalus, nošaut cilvēkus naudas dēļ?

Kā ar likumu sodīt tos, kas vēlas izdarīt pašnāvību sabiedriskā vietā uzspridzinoties, viņš jau par sevi tikai domā, sakars sodīt?

Labi jautājumi.

Zogot, nogalinot u.t.t. Tu ietekmē citus. Nesprādzējoties, Tu ietekmē tikai sevi. Vēl var piekrist Pensionaram par morālajiem postijumiem ģimenei un draugiem.

Edited by Lenox
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Bļeģ kas teica ka teorētiski nevar pieņemt likumi, ka mājas durvīm jābūt aizslēgtām? Un attiecīgi sodīt par to ja durvis ir vaļā?

Vēl jāpieņem likums, ka kurpju šņorēm vienmēr jābūt sasietām attiecīgi standartiem, savādāk vari paklupt un nosisties. Jāievieš par to naudas sods, ne? Varbūt vēl sodīsim cilvēkus kuri ziemā staigā bez cepures - viņi tak saslims!

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Piemēram - tu ved pasažieri (nepiesprādzējies) un nokļūsti avārijā. Dēļ tā, ka tu nebiji piesprādzējies un ieguvi traumu, tu nevari palīdzēt pasažierim, otras mašīnas vadītājam, etc... Vai arī - tev sanes mašīnu un tādēļ, ka neesi piesprādzējies tu tiec atmest uz sānu un nespēj savākt mašīnu. Vai arī - ar savu nesprādzēšanos tu rādi sliktu piemēru apkārtesošajiem (iespējams - bērniem). Avārijas rezultātā tu tiec izviests pa priekšējo stiklu un tavām ekstremitātēm lidojot tās nāvējoši traumē garāmgājēju. Klik klak klik klak sprādzējies. Klik klak kilk klak sprādzējies aiziet!

Ja tu domā ka tava dzīvība pieder tev, tad padomā vēlreiz!

Beefs

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ir gadijumi, kad izglābs tas, ka nav siksnas. man autoskolas vadītājam tā bij - ielidoja ezerā uz jumta ar autiņu. pameiģini tik ārā, kad esi zem ūdens ar kājām gaisā no siksnas. paveicās, ka tās nebij.

bet come on, tas ir tik reti. ir drīzāk tiešām ir kā bīfs saka - tavs līķis paķers līdz vel kādu sev. ~80kg gaļas lidojot ar 90km/h nes sevī lielu spēku.

es vienmēr sprādzējos, nu izņemot, kad izdzenu autiņu ārā no pagalma. man ir ļoti neērta sajūta, ja neesmu sprādzējies.

P.S btw. ja tevi tiešām siksna uztrauc, ja nu ielido ezerā, tad vienkārši turi speciālo āmurīti mašīnā, kas līdzīgi tiem, kas autobusos ar ko vari logus izbliezt. pats tādu sen esmu gribējis nopirkt tik nav sanācis.

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Beef - braucu pa apledojušu ceļu, mašīnu sanes un viņa apmetot vairākus kūleņus ietriecas elektrības stabā. Vēlos atsprādzēties, bet mehānisms ir bojāts dēļ kūleņiem un uz mašīnas uzkrīt viršu elektrības stabs.

Tavi piemēri bija varbūtības, tāpat kā mans piemērs. Pastāv varbūtība, ka kāpšu lejā pa kāpnēm, aizķeršos aiz savām kurpju šņorēm, uzkritīšu virsū kādam cilvēkam un viņš nomirs.

Mani piemēri ir muļķīgi, bet tā ir varbūtība, un es nebrīnītos, ja vairāki tūkstoši cilvēku šādos veidos jau būtu miruši. Bet cilvēkus nesoda par nesašnorētām kurpju šņorēm, kaut gan viņi apdraud gan sevi, gan citus.

Atkārtošu - es neesmu pret siksnu izmantošanu, es esmu pilnībā par, bet man nepatīk kā likums spiež viņas izmantot.

Edited by Lenox
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Čali, tāda nu ir maksa par iespēju baudīt visas civilizācijas ērtības. Tu gribi iegūt izglītību, gribi skatīties televīziju un slīkt internetā, gribi lai būtu kāds, kas aizstāv tavas "cilvēktiesības", gribi gozēties saulītē jūras krastā ar kasti aukstu aliņu un spēlēt volejbolu ar draugiem, gribi kaut kādas sociālās garantijas? Tad mācies spēlēt pēc noteikumiem. Brīvība ir tikai skaista pasaku grāmata, kuras lapas dedzina sabiedrības normas un vairākuma viedoklis. Bet kas to rokās ielika šķiltavas? Tu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Aristoteļa formulējuma: cilvēks ir "politisks dzīvnieks" - tas ir dzīvnieks, "kura dabā" ir dzīvot polisā jeb kopienā ar citiem cilvēkiem - tas ir ieinteresēts taisnīguma jeb ētiskas un tāpēc morāli atbalstāmas kārtības uzturēšanā šajā kopienā.
Edited by Pensionars
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...