Jump to content
GIGN Forum

Iesakiet Mates Plati, Prieks I7 2600K


SuperRembo
 Share

Recommended Posts

Sveiki, takā doma ir nomainīt pāris datora komponentes, tas būtu CPU,Ram,MB. Bet esmu iesprūdis MB izvēle.

Procesors kuru esu nolūkojis ir i7 2600k 1156 Ligzda, bet MB izvēlē acis šaudas.

Varbūt varat ieteikt kādu stabīlu MB, Nvidia grafikas karte stāvēs, ar klokošanu nav domas spēlēties nakotnē.

Un ja varētu pamatot kapēc tieši šis MB nevis kāds cits.

Edited by SuperRembo
Link to comment
Share on other sites

Nu kā... I7-2600K ir ar iebūvētu grafisko karti. Tīri ok, lai vilktu TF2. Stulbi ņemt I7 un atsevišķu grafisko karti, jo tad sanāk ka esi maksājis par i7 iebūvēto grafisko procesoru, kuru nemaz neizmanto.

Nu lūk, un nākamgad būs Ivy bridge. Tiem procesoriem arī būs iebūvētā grafiskā karte, bet ar directx 11.1 supportu un solās būt par 200% ātrākā (ja mana matemātika neklibo, tad tam būtu jābūt 3x?). Lai nu kā, iebūvēta Ivy bridge karte būs mazliet jaudīgāka par NVidia 9800GTX (maybe) un ar DX 11.1 atbalstu. Protams, joprojām ~6- 10x švakāka par krutāko iespējamo karti, bet tā ir ļoti maza atšķirība. Varēs komplektēt datorus vispār bez grafiskās kartes -> lētāk, mazāks elektrības patēriņš, mazāk sūdu, mazāk vietas aizņems -> viss būss baigi kruta.

Beefs

Edit: nē - laikam 3x ātrāka kā 2500/2600, bet tiem ir HD 2000. Tb - drīzāk 1.5 - 2x reizes ātrāk par 2500K/2600K + dx 11.1. Vajadzētu pēc veiktspējas nedaudz atpalikt no 9800GTX. Nu tā arī sanāks ka būs ~6 reizes švakāks par krutāko karti -> spēles vajadzētu vilkt tīri ok.

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

AMD atpaliek ,jo ar savu bulldozeru nobrauca no ceļa. Viņi ir aiz Intel par 2-3 paaudzēm. Katram tomēr ir savs viedoklis, bet es uzskatu, ka pārāk krutu procesoru nevajag. AMD Phenom II x4 vai Intel Quad pilnībā apmierinās visas geimera un iekdienišķās vajadzības. Ja tiek izmantotas programmas kuras patiešām var izmantot visus astoņus i7 kodolus ( 4 fiziskie, 4 virtuālie), tad protams jāņem vien i7, jo AMD nestāv klāt.

Labāk pataupīt naudiņu uz CPU un nopirkt SSD - solid state drive - liels usb flash kuru izmanto cietā vietā. Cietais disks tieši ir vislēnāka datora sastāvdaļa, bet SDD novērš šo problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Ar AMD ir tā, ka varbūt arī pēc price/performance pat šodien tie procesori ir ok http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html

bet veidojas tāda jocīga tendence, ka cilvēkus nemaz neinteresē price performance. In fact - izvēloties preci, price/performance ļoti reti kad tie ņemts vērā.Visu nosaka brends, mārketings, stils, etc. Un šodien stils ir Intel. Gluži kā ar apple.

Par SSD - vienozīmīgu piekrītu.

P.S. - nevis 4 fiziskie un 4 virtuālie, bet tad drīzāk 8 virtuālie vai 4 fiziski! :) + hyperthreading patiesībā labi palīdz kernelim tikt galā ar uzdevumiem daudzlietotāju servera risinājumā.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

BTW2 - nākamgad būs krietni krutāki procesori. Varbūt ir vērts pagaidīt.

Un aiznākamgad atkal būs krutāki - varbūt vispār nekad nepirkt.

Ja man tagad vajadzētu pirkt jaunu proci, tas, visticamāk, būtu i5 2500K.

SSD protams ir jauki, bet joprojām nejēdzīgi dārgi un zaļi(jauni), personīgi es pagaidīšu vēl kādu laiku, līdz tāda iegādei.

Bet, atgriežoties pie topika:

Mātesplates izvēle, it īpaši, ja neko neklokosi un neliksi SLI/Crossfire, neko neiespaidos. Tāpat var gadīties brāķis lētajām, kā dārgajām.

Link to comment
Share on other sites

SSD protams ir jauki, bet joprojām nejēdzīgi dārgi un zaļi(jauni), personīgi es pagaidīšu vēl kādu laiku, līdz tāda iegādei.

Pagaidām viņiem ir tīri zemas cenas dēļ plūdiem taizemē kur ražoja lielāko daļu pasaules HDD. HDD cenas pacēlās uz pusi vai pat vairāk, bet SSD ražotāji izmantoja šo izdevību un nedaudz savējās nometa lai būtu lielāka konkurētspēja.

Un, pietam, tagad ir gada lielākā atlaižu sezona visam. Ja ir velme iegādāties SSD, tagad ir pēdējais laiks.

Un īpaši zaļi arī viņi vairs nav.

Edited by Lenox
Link to comment
Share on other sites

Nu kā... I7-2600K ir ar iebūvētu grafisko karti.

Gadījumā mātenei nenāca līdzī iebūvētās grafiskās kartes ?

Nafig visi prasa gignā atbildes ? Tak gūgle ir pilna ar atbildēm, ņem i5 + p67 māteni, lai varētu labi klokot.

Tālāk jau cilvēk palasi pats, internets ir domāts, lai Tu varētu iegūt informāciju.

Pagūglē un palasi, cik cilvēku, tik viedokļu.

Edited by Reverend.
Link to comment
Share on other sites

... ņem i5 + p67 māteni, lai varētu labi klokot

Makes no sense - i5, i7 , i3 nāk ar iebūvēto GPU, bet p67 mātesplate neatbalsta to. TB - sanāk nopirkt procesoru ar grafisko, bet pēc tam to neizmntot. Krutāk ir Z68 plate. Tai ir supports iebūvētajam GPU (lasi - uz mātesplates ir DVI,HDMI porti) + supportē overklokot gan GPU gan CPU + SSD cache supports.

Atgriežoties pie SSD OCZ maksā ~115Ls 128GB. Solās ar SATA3 atbalstu līdz 500MB/s un 60000 iops sekundē. Varu pilnīgi droši teikt, ka krutākais upgreids datoram, jo īpaši, ja to izmanto darbam, ne tikai spēlītēm, ir uzlikt SSD disku. Kompis vienkārši aizlido.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

SSD OCZ ir bēdīga pieredze, manējais pie dieviem aizgāja pēc 5 mēnēšiem, taisos vest uz garantiju :) kad būsu rīga hehe.

Nu jā.. tā ar tiem ssd notiek. labi, ka ir garantija! :) Es nopirku lietotu crucial un tas arī bija beigts - bet neko - apmainīja pret jaunu! (laikam dateks pie zemitānu tilta) :)

Edit: tādēļ windowsī uzstādiju, lai taisa backup no ssd un hdd reizi dienā tikai dokumentiem (filmām nē.. :D)

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...