Jump to content
GIGN Forum

Kā Tur Īsti Bija?


dyversant
 Share

Recommended Posts

Karoče. Sēžu kautkā aizdomājos par to,ka principā nauda saks un man jau ir svarīgs tikai tas, ko varu par to iegūt, respektīvi nauda ir kā līdzeklis. Bet tas tikai tā, lai saprastu kāpēc es aizdomājos līdz šitam:

Kurā mirklī senais (lol) cilvēks sāka saprast kas ir nauda. PIrmstam protams naudas vietā dārgmetāli utt, māla plāksnes, aitas un kas tik vēl nē līdz pašiem pirmsākumiem. Kā vispār radās doma, ka tu vari kautko dabūt kautko atdodot, principā gandrīz vienmēr vērtīgāku nekā lietu kuru tu saņem. Kur nu vēl vispār aizdomāties, ka ar kādu VAR samainīties principā. Senais cilvēks sāka rubīt fišku,ka viņam ir kautkas, kas ir vērtīgs un par to viņš ir gatavs kautko upurēt? LOL Kā viņš vispār zināja kas ir vērtīgs?

Ai karoče man principā lielos apmēros viss ir saprotams,bet es labprāt ēdot brokastis/vakariņas pirms miega uzklausītu Idejas/faktus.

Palūgšu idiotiem vienkārši palasīt, vēlrreiz palasīt un aizklikoties uz citu topiku :)

Link to comment
Share on other sites

Nu tad beidzot līdz tevīm ir aizgājis ... --- EDIT ---> (aizgājis nevis tas par to naudu un mainīšanos, bet tas, ka UK sucks un laime nav naudā, bet gan ģimenē, sociālajā stāvoklī, etc.. :) ) <--- EDIT --

Tu esi redzējis video "money as debt"? Noskaties. Tur gan ir diezgan daudz sūda, bet ir arī interesantas lietas. Tur ir pastāstīts, no kurienes rodas nauda, kā radās bankas, ka bankas patiesībā drukā naudu un kādēļ tas ir nepieciešams un kā tas darbojas kā arī - kādēļ tas nevar darboties ilgtermiņā.

BTW - nauda ir salīdzinoši nesens izgudrojums. Domāju, ka neadartālieši neizmantoja naudu, bet šā vai tā mainijās ar mantām. 100% sākotnēji vainīgas bija sievietes, kas mainīja labumus (gaļa, ādas.. :) ) pret pakaļā seksu (kā būtu latviskāk - drāšanu???). Mednieki, kas mainīja medījumu pret ādām/apģērbiem. Proti - vieni medī, bet čiksas mājās apstrādā.

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Aizgājis ta ir sen, es vienkārši nebiju līdz tam aizdomājies tik lielā mēra, kā tieši par faktu kā radās tā ideja mainīties. Tu jau raksti par procesu, kad JAU mainījās, bet kā tad tas aizsākās, kur bija klikšķa moments?

p.s. filmu iečekošu

Link to comment
Share on other sites

Hah. Tapēc, ka cilvēki ir skaudīgi pipeles. Viens sēdēja ar krutu lapsas ādu uz kupra, otrs ar kaut kādām lapām pie pakaļas piekarinātām skatījas un tecināja siekalu. Saprata, ka viņam arī tādu vajag un iemainīja pret kaut ko. Tā ir skaudība.

Vispār te prasās (uztīt?)

Link to comment
Share on other sites

Pīpēju , nepīpēju, ne par to ir stāsts. Jerrico vienīgais uzķēra pareizo principu, LE chuck joprojām runāja par sekām.

Es ari domāju,ka pamatu pamatā ir paša cilvēka daba, raksturs, emocijas nevis principiāla nepieciešamība mainīt/tirgot.

Es to jau izdomāju no rīta, bet aizmigu.

Link to comment
Share on other sites

nu tikai tā attīstijāmies, dzīvojot sabiedrībā, kas pati sevi varēja uzturēt, kur katram individuālim nebija jāvāc barība vienam, jādzīvo vienam, jāguļ zem debess vienam. Iemācījās dzīvot kopā un dalīties/mainīties, izmantot otra resursus un dot savējos. manuprāt, viss aizsākās ne ar skaudību, bet gan attīstību.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

face2.png

Hei, čaļi! Karoče, sēžu kaut kā un aizdomājos par to, ka principā nauda sūkā un man jau ir svarīgs tikai tas, ko varu par to iegūt, respektīvi nauda ir kā līdzeklis. Dzirdiet? Nauda ir līdzeklis. Šī domā lika manām smadzenēm izvirst pa ausīm. Jo kas gan ir nauda, ja ne lieta, ar kuru mēs iegūstam citas lietas? Jūs sekojat domai? Šīīīīt. Un tad es aizdomājos - kas vispār ir nauda, čaļi? Ja nauda ir lieta, un arī lietas ir lietas? Mind blown! Respektīvi, nauda = lietas. Fuck, jo ilgāk par to domāju, jo vairāk es sāku domāt par alu cilvēkiem. Daudziem šitais neaizies. Karoče, alu cilvēkiem nebija naudas, bet viņiem bija lietas. Jūtat saistību? Nu vot, un tad es padomāju, ja nauda=lietas un alu cilvēkiem bija lietas, tad alu cilvēkiem bija arī nauda. Ultimate mindfuck, huh? Un tad man pieleca - citplanētieši!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Neesmu ne filmas, ne rakstus lasījis par un ap naudas izveidošanu un kā tādu sistēmu vispār izdomāja, bet varu spriest, kad tā ir veidota kā 'nākotnes recepte'. Principā, lai pasaule kā tāda attīstītos, vajadzēja izdomāt iemeslu, lai cilvēku strādātu un ieguldītu savu laiku 'nākotnes receptē', tāpēc parādījās nauda.. Es gan varu kļūdīties, bet iemesls varētu būt tāds.

Man ir mērķis nākošajam gada, cik daudz UK strādājot varēšu sakrāt pa gadu naudu, jo šis ir tukšais gads, visa nauda tikusi nokosta, pirktas drēbes un vēl visādas interesantas lietas, ko "bļe" nevar lv atļauties. Bet tā kā man jau apnicis shop'ings, vajadzētu pamēģināt iekrāt naudu.

Link to comment
Share on other sites

Nauda šmauda. Cilvēkam paiet mūžs un viņš nomirst. Uz nāves gultas, protams, ir svarīgi, cik naudas (mantojumu) tu aiz sevis atstāj citiem (bērniem), bet tas noteikti nešķiet svarīgi tev pašam. Tas ir mirklis, kad tu atskaities atpakaļ un centies atcerēties visus foršos momentus, kuri tevi padarīja laimīgu. Un tad tu saproti, ka tev īsti nav ko atcerēties, jo tu esi pārāk daudz koncentrējies uz naudu, bet tā arī nekad neesi pratis to tērēt savā brīvajā laikā. Vajag strādāt pašam pie sevis un mācīties pavadīt labi brīvo laiku. Ja tas izdosies, tad tu sāksi sev uzdot pareizo jautājumu - nevis - kā nopelnīt vairāk naudu, bet gan - kā iegūt vairāk brīvo laiku.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Bet vai tad loģiska atbilde uz pirmo postu nav - viņiem taču vajadzēja iegūt pārtiku, apģērbu, bļe - kaut akmeni, ja tas viņiem bija svarīgs, un lai to izdarītu, kādam citam tas bija, tāpēc vajadzēja iemainīt, tāpēc tas kuram ir tas, ko viņš vēlas, prasīja kaut ko pretī un tā sākas bezgalīgā ķēde..

Edited by novijas
Link to comment
Share on other sites

papīra naudu izdomāja ķīnieši. bet monētas bij jau sen.

un kas tur ko nesaprast?

kaimiņam otrā valsts galā ir govis un man vajag pāris, bet pats audzēju cūkas. lai pats nepistos ar cūku vešanu uz turieni un apmainīšanu pret govīm, es paņemšu līdzi metālu, pa kura vērtību visi ir vienojušies.

tas nebij nekāds lielais moments cilvēku dzīvē - pāriet no bartera uz naudas sistēmu. vienkārši izdomāja to pašu apmaiņu, kas notiek vislaik padarīt vel vienkāršāku.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...