Jump to content
GIGN Forum

Cik Stundā/mēnesī Paterē Dators?


ModeratO
 Share

Recommended Posts

Vēlos uzzināt cik varētu paterēt dators stundā/mēnesī, skatījos google tur nekā sakariga neatradu. Latvenergo mājaslapā "http://www.latvenergo.lv/portal/page?_pageid=73,56651&_dad=portal&_schema=PORTAL" tā tabulā ir ņemts kā vidējais patēriņs, bet tas man neder. Atceros fizikā mums mācija kā apreiķināt cik paterē katra ierīce, formulas neko vairs neatceros.. anyway, neieteikt pirkt rozetē bāžamos skaitītājus. :/

Link to comment
Share on other sites

Nu pieņemsim, ka tavs baroklis ir X kilovati un tu viņu noslogo maksimāli. Tu viņu patērē Y stundas un elektroenerģijas tarifs par vienu kilovatstundu ir Z, tad tu aprēķināt vienas dienas notērēto (Ls) vari ar formulu X*Y*Z

Edited by Zorg`s
Link to comment
Share on other sites

Var arī vēl notestēt pēc skaitītāja, kādas 6h bez pc padzīvot, neko nemainot istabas iekārtas pieslēgt vēl pc un padarboties 6h, un uz jaunajiem iegūtajiem datiem, atrast cik ta īsti 6h patērē pc.

Nu, es gribēju vēl pameiģināt atslēgt uz 1h visas iekārtās majā, un atstāt tikai datoru, monitoru un Audio iekārtu kas ir pieslēgta pie datora. Tad pēc skaitītāja datiem varētu noteikti.

p.s. man ir 500w baroklis.

Link to comment
Share on other sites

Barokļa maksimālo jaudu rēķināt gan ir muļķīgi, jo tā ir maksimālā(teorētiski) jauda, nevis reāla.

Ar šitādu verķi to var noteikt precīzi.

http://web.argus.lv/shop/productinfo/220EPM.LCD.02/hwindex.htm

Manējais, piemēram, vidēji rij kādus 200W, jo videokartei ir dīkstāves režīms. Vecākām videokartēm tādu nebija un tās visu laiku rij maksimāli.

Link to comment
Share on other sites

Parastais PC baroklis darbojas ar lietderības koeficientu ~80%. Cietais disks, mātesplate, CPU, Grafiskā karte kopā dīkstāvē/zema noslodze (torenti) patērē no 50 - 100W. Monitors ieslēgts ~30W.

Pieņemsim, ka dators patērē 50W dīkstāvē (nav quadcore overklokots monstrs ar 100cpu noslodzi un nav SLI overklokotas grafiskās kartes). Tādā gadījumā uz baroklī krīt ~10-15W. Teiksim, ka 15W, jo baroklis savu lietderības koeficientu sasniedz pie 50% noslodzes. Tātad kaste = ~65W. Pieņemsim, ka monitors ir izslēgts. Tātad tavs dators 1kwh elektrības nodedzinās 1000/65 = 15 stundās. Proti - 15 stundas = 10 santīmi. Mēnesī ir 24x30 = 720 stundas. 720 / 15 *0.10 = 4.8Ls.

Beefs

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...