Jump to content
GIGN Forum

6Th Sense


rusty
 Share

Recommended Posts

beidzot iznāca episode pa tēmu pa ko jau sen biju domājis. Through the Wormhole"Is There a Sixth Sense"

ko jūs domājat pa sesto maņu un pašu apziņu? es piemēram kādu laiku jau domāju, ka bez apziņas nekas neeksistē. ja mežā nokrīt koks, vai ir skaņa? hvz. nav neviena, kas to novērotu tākā realitāte pastāv tikai tad, kad ir kāds, kas visumā notiekošo novēro, nomēra un apzinās. bez tās nekas nevar vienozīmīgi eksistēt, jo nav naviena, kas atzītu šīs lietas eksistenci. pēc idejas mēs eksistējam tikai tapēc, ka ir citi cilvēki, kas arī nosaka mūsu eksitenci un to pierāda, kamēr viņus vēro citi cilvēki līdz visbeidzot tas nonāk līdz..num..lielajai kosmosa apziņai, kas vēro un nosaka mūsu kopējo eksitenci. visi zināt pa šrodingera kaķi - kastē ar indes pudeli, kas varbūt izlīs vai nekad neizlīs. tikmēr šis kaķis ir gan beigts, gan dzīvs kamēr kāds neatver kasti un nepaskatās un to nepiefiksē. - tā pat ir ar visumu. mby pastāv, mby nē, kamēr nav kāds, kas to nomēra.

raidijumā ar runāja pa 6maņu un globālo apziņu. es biju dzirdējis un viņi arī parādija to skaitļu eksperimentu. visās pasaules malās ir uzstādīti datori kuri pilnīgā randomā ģenerē skaitļus visu laiku - nav nekādas vadlīnijas, paternas. bet, kad klāt nolika cilvēku un lika viņam koncentrēties uz šo apratu, tad skaitļi sāka mainīties un veidot kautkādas paternas. izmaiņas gan bij mazas, bet kad notika 9/11 šīs izmaiņas bijušas milzīgas visos kompjos uz pasaules - visi sāka veidot vienādas skaitļu novirzes no randoma, kas liecina to, ka "pasaules prāts" tiešām eksistē un ir spējīgs ko ietekmēt. interesanti bij tas, ka šie abnormālie skaitļi sāka parādīties laiciņu pirms tas viss notika. šis saisaistās kopā ar to, ka cilvēki reizēm jūt, ka uz viņiem skatās, vai sajūt, ka ir pieķerti kautko darot (sperot cepumus no loga utt).

starpcitu šī maņa ir arī mazliet perversa :unsure: bij veikts eksperiments, kurā datoram ir divi aizskairi aiz kuriem, kad kādu izvēlās, tiek parādīta bilde - viņa parādās ar 50/50 iespēju kādā no tiem, nevisj au izveidotā paternā. toties, kad šīs bildes ar dabu utt tika nomainītas pret erotiskajām, tad arī rezultāti bij labāki. ja iepriekš visas atbildes iepriekš ar bij 50/50, tad tagat jau parādas, ka ir 47/53. ideja ir tā, ka kautkādā veidā prāts var sajust informāciju no nākotnes it īpaši ja tā ir saistīta ar reprodukciju. ja tā padomā normāla ideja pa cik visa dzīvība balstās uz vienu faktu - reprodukcija - tākā tas būtu normāli, ja daba izveidotu mūs ar iespēju to vel labāk paredzēt.

garš topiks. bet maybe jūs interesēs tas. labprāt gaidu puslīdz inteliģentas idejas :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

1300559243635.png

Domāju sākumā novilkt to sēriju, ko minēji, bet, ja tajā tiek liets tāds ūdens kā OP, tad tā ir laika un neta izšķiešana.

Tas par ko tu runā ir vispilnīgākais bullšits, kurš, PAT ja ir kaut kādā veidā patiess, nav ne centa vērts.

Tāda tukša gaisa zīšana vien ir. :)

Link to comment
Share on other sites

kas vainas tādām zināšanām. redzot kādi idioti visapkārt ir, tad jebādas zināšanas, kas nav saistītas ar spēlēm, filmām un peņiem ir noderīgas.

man personīgi patīk filozēfēt pa visādām iespējamībām. skatos ļoti daudz visādus zinātniskos raidijumus tapēc.

var jau būt, ka izklausas pēc ūdens liešas. neesmu gluži daiļrakstītājs tāka iespējams daudz galvas nepagriezīšu...bet ja ir 40min laika iesaku novilkt episodi. kā arī pārējās. piem - black holes vai edge of the universe. kā arī pašam patika "is there a creator?", kas apskatas visas iespējamās realitātes - īsta vai datorsimulācija, dievs vai nejaušība utt..

kā arī 6tās maņas pierādīšana un tās vēlāk iespējamās atīstīšanas iespējas nav "nevajadzīgas zināšanas"...šis pasākums iespējams var atvērt logu uz telepātiju un daudz ko citu...

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Skatoties , ko tu domā ar "ceļošanu laikā". Ja tu gribi doties uz priekšu vai atpakaļ. Vai arī liela ātruma dēļ gribi savu dzīvi dzīvot lēnāk, kas tehniski varētu būt ceļošana laikā uz priekšu, jo kamēr Tu atdosi 1 stundu no savas dzīves, cits jau būs nodzīvojis 3.

Laikam.

Saprati?

Edited by Fake^
Link to comment
Share on other sites

num. pa šito ar skatijos raidijumus. tur piedāvāja daudz lieliskus punktus arī tam, ka laiks neeksistē kā arī to, ka viņš nav konstants un laiku nosakam mēs balstot to uz kādu atmiņas punktu. ja nav spēcīga punkta, tad kapēc laiks reizēm skrien citiem cilvēkiem, kamē avārijas negadijumu cilvēks pieredz palēlināti itkā viss tiktu filmēts ar 1000 fps?

tākā who knows. nav tik daudz laika pagājis kopš visi domāja, ka zeme ir plakana vai arī tā saule riņķo ap to. tākā teikt tagat kautko pa neiespējamu ir diezgan aprobežoti. tapēc zinātne arī rūlē, jo viņa izaicina sevi pierādīdi nepareizu/pareizu/pierādīt vai apgāst faktus, kamēr lietas kā reliģija un viss parējais baidās no šiem jautājumiem.

teorētiski tā ir iespējama lieta - ceļošana laikā-, kas sevī iekļauj bezgalīgi garu cilindru ar enerģias devu, kas pielīdzināma big bang lai ko lielu nosūtītu pagātnē. netikai tas - gravitācija pat ietekmē laiku. kosmosā tas skrien ātrāk nekā uz zemes. un pie melnā cauruma tas vispār apstājas tākā pa pašu laiku mēs nemaz tik daudz nezinam, lai teiktu, ka var ceļot vai nevar.

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Liela jēga gignā par šādām lietām runāt. Te 99% apmeklētāju jebkas sarežģītāks par kalkulatoru ir black voodoo magic. Zinātnē ir vēl tik daudz melnu pleķu, tik daudz, kas vēl nav līdz galam skaidrs, ka kaut ko dirst ALL CAPS RAGE par to, ka kaut kas NAV iespējams, ir vienkārši stulbi.

Ja runājam par tēmu, tad es vispār jums neuzticos, un cik tālu man ir zināms, vienīgais, kas ir īsts, esmu es pats.

Edited by cucinjshs
Link to comment
Share on other sites

Skatoties , ko tu domā ar "ceļošanu laikā". Ja tu gribi doties uz priekšu vai atpakaļ. Vai arī liela ātruma dēļ gribi savu dzīvi dzīvot lēnāk, kas tehniski varētu būt ceļošana laikā uz priekšu, jo kamēr Tu atdosi 1 stundu no savas dzīves, cits jau būs nodzīvojis 3.

Laikam.

Saprati?

Nē, to es nebiju domājis ar "ceļošana laikā".

Link to comment
Share on other sites

Ēm, varu piedāvāt dažas teorijas.

Pirmais, Tev ir jāsaprot, ka realitāti un ekstistenci, tāpat kā telplaiku ir izdomājis cilvēks kā terminus, lai radītu kaut kādus pamatus tālākai "cilvēciskā intelekta" domas attīstībai (Laiks ir dzīvības skaitlis (Aristotelis)

Tāpat,lai arī tālāk filozofētu, Tev ir jākonstatē fakts, ka cilvēks visumā ir nenozīmīga vienība, cilvēces ekstistences laiks pārssimt tūkstoši gadu (labākajā gadījumā) pret 13,7 miljardiem, ir tikai mazs piliens. Un, pēc tavas teorijas, ja šis mazais piliens nosaka, ka kaut kas eksistē, vai nē, tad mēs atkal atgriežamies viduslaikos,kur uzskatīja, ka viss griežas ap zemi. Tik pat labi to var apgāzt vielas nezūdamības likums. Nevajag domāt tikai apziņas līmenī, tad drīzāk iesaku palasīt Freidu un psihoanalīzi, ja Tevi vairāk interesē cilvēka psihe.

Runājot par telplaiku, teorētiski (avots no Howard Bloom pētījuma), ir iespējams izliekt telplaiku ar gravitācijas spēku. Iedomājies papīra lapu. Vienā punktā esi tu, bet 100 gaismas gadu tālumā atrodas Tava meitene. Lai nokļūtu pie meitenes, ātrākais ceļš ir salocīt papīra lapu uz pusēm, tā, lai abas plaknes apvienojas vienā un abi punkti savienojas... (Gravitācija spēj izliekt telplaiku, to pierāda tas, ka zvaigznes, kuras mēs redzam naktīs, patiesībā atrodas citur,jo gaisma, kas ceļo līdz mums, tiek izliekta, jo iet cauri dažādiem miglājiem vai melnajiem caurumiem ar gravitācijas lauku. Tāpat arī melnajā caurumā, kad tas iesūc kādu objektu,no malas izskatās, ka tas notiek mūžīgi, lai gan patiesībā pētēmais objekts vairs neeksistē.

Vēl, protams, ir Melnā - Baltā cauruma teorija, kas ir tikai teorijas līmenī, jo tādi "baltie caurumi" nav atrasti. Pricnipā, ideja ir tāda, ka melnais caurums iesūc vielu, bet kaut kur telplaikā atrodas tā "izeja", kas izmet šo vielu, to varētu saukt kā portālu vai liftu. Bet, pat ja tāds eksistētu, nebūtu iespējams tajā iekļūt, jo pie tik spēcīgas gravitācijas, ka pat gaisma neizkļūst ārā, cilvēka organisms sadalītos atomos vai pat kvantos.

Runājot par ceļošanu laikā, var iedomāties vairākus veidus.

Pirmais veids - pēc e=mc2 teorijas, vislielākais iespējamais ātrums ir gaismas ātrums. Ja laikam ir vektoriāls virziens, tad arī tam tiek piedots ātrums, un teorētiski, ja mēs šo ātrumu pārvaram, tad arī spējam "izvirzīties" notikumiem priekšā. Lai to izdarītu, mums ir jāpārvar gaismas ātrums, kas ir visai neiespējami, jo pat hadronu paātrinātājos šis ātrums ir sasniegts gandrīz 99%, un ar tiem pašiem hēlija atomiem.

Vispār iesaku paskatīties Howard Bloom runas, kuras iet pāri pa pusotru stundu, pārdomas visai nedēļai.

Link to comment
Share on other sites

nav svarīgi cik vecs ir visums. ja tajā nav inteliģences un apziņas, tad tas gan eksistē, gan neeksistē.

ja nebūtu mūsu vai citplanētiešu kā arī citu visumu pārstāvji, vai citas radības, kas varētu novērot notikumus tajā, tad nevar teikt, ka tas pastāv vai nepastāv. to var droši noteikt tikai tad, kad kāds pastās aka atver kasti ar kaķi.

melnajiem caurumiem portāla ideja jau sen tika atmesta cik zinu. vienkārši gandrīz bezgalīgi smaga lode ar spēcīgu gravitāciju, kuras 1 tējkarotes masa ir pielīdzināma zemes masai. pietam ļoti nozīmīga lieta galaktiku pastāvēšanai pa cik katras vidū atrodas supermasīvs melnais caurums. viņš nekur citur neved jeb nevar aizvest jo viss tiek sadalīts bezmazvai elementārdaļiņās.

Link to comment
Share on other sites

ok, iedomājies situāciju. kaut kur tālā visuma nostūrī iemirdzas miglājs, tā centrā sablīvējas gāze, izveidojas Zvaigzne, ap kuru sāk orbītēt ķermeņi, kuri vēlāk izaug par planētām. Uz teorētiskas planētas rodas dzīvība - intelekts ar apziņu, kas visumam piedod jēgu eksistēt, jo notver tā "momentu". Šis moments paiet, Zvaigznē izsīkst degviela, tā beidz spīdēt, un sistēma iegrimst mūžīgā visuma saldētavā. Dzīvnieks ar intelektu pazūd līdz ar apziņu, un arī visa informācija, kas tajā saglabāta par visumu, ir zudusi, līdz ar to zūd arī pats Visums, jo attiecīgi visi tā teleskopi esot bijuši centrēti vienīgi uz šo parādību - intelektu...

No otras puses, piedzimst saprātīga radība, ar savām maņām tā dzīves laikā saglabā informāciju par akpārtējo vidi, simbiozē un pielāgojas tai, kļūst par kolonijas vai sabiedrības locekli un konsolidējas tajā kā masas fragments. Bet individuāli, viss apkārtnotiekošais ir vērsts vienīgi uz viņu, citi indivīdi, kuriem ar to nav bijusi saskarsme, neeksistē, jo informācija par tiem nekad nav iegūta. Kad šī radība beidz eksistēt, beidz eksitēr arī tās realitāte, kuru tā ir uzbūvējusi savas eksistences laikā, un pēc tā var secināt, ka Pasaulē ir miljoniem dažādu realitāšu - katram sava,kas savā starpā mijiedarbojas, bet bez mijiedarbības nespēj eksistēt. Domājot par tādu versiju, sāk sāpēt galva, un tālāk ir grūti iedomāties...

Link to comment
Share on other sites

Tu runā tādu bullshitu, tad es varu pateikt, ka viss kas notik pirms manas dzimšanas neeksistē? Jo es to neesmu piedzīvojis. Vai arī visums pirms radās dzīvība neeksistēja, kaut arī ir neskaitāmas lietas, kas par to liecina... Tu ar to eksistēšanas neeksistēšanas teoriju esi iebraucis totālās auzās.

tas 6th sense suuds gan ir interesants :) Protams ja tas ir īsts nevis fiktiivas mulkjiibas.

Es te varētu sarakstīt daudz bulšitu, kuram nav nekāda pamatojuma.

Edited by RiSKS
Link to comment
Share on other sites

Risk. es visam esmu devis kautkādus pamatojumus, kas šīs teorijas padara pa iespējamām, bet nekad neteicu, ka tā ir patiesība.

tapēc es skatos un klausos cilvēkos, kas ir daudz gudrāki pa mani(bet tapatās muļķi visuma mērogā) un apspriežu viņu idejas, bet man ir saprāts neteikt pa nevienu no viņām taisnība/meli.

un kas zin. iespējams pasaule tieši arī pieņēma formu, kad tu radies. iespējams pirms pasaules tu eksistēji kā kautkāda cita būtne un tiklīdzi šī būtne guva apziņu tā uzreiz radās kārtējais no bezgala daudz visumiem, kas rodas viens pēc otra uzreiz kā tie tiek novēroti/apzinati.

un šīs ir vienkārši idejas ko es svaidu apkārt...so, nevajag domāt, ka es te jauno testamentu rakstu.

Link to comment
Share on other sites

Rusty! :)

Eksperiments ar kartiņām - lūdzu - tu vari to atkārto pats un pārliecināties, ka tas ir BS. Vienīgi rēķinies, ka tev būs jāiziet pamatīgi daudz testu. Labāk pat - ne tev vienam pašam, bet kādiem 10 cilvēkiem jāvelta 2 stundas, tikai blenžot ekrānā un spiežot sarkans/zaļš (+jāzidomā labs random algoritms, kurš neveido patternu).

Eksperiments ar datoriem - cmon - es tiešām tam noticēju, ne?! :) Lai vispār par šo eksperimentu varētu runāt, mums būtu jāzin, kāds random algoritms tika izmantots, kā tika noteikts, ka skaitļi sāk veidot paternu un tā uz priekšu. Tad varētu novērtēt, cik šis eksperiments ir tīrs.

Vēl viens noslēpums par zinātni - ir tādi uzmetēj zinātnieki, kuri pārdod melus. Ar to pelna naudu. Piemēram - Steorna Orbo (magnētu ģenerātors bs), black light power (elektroni zemākās orbītās), šodiens superhīts atdzimstošā aukstā kodolsintēze jaunā papīrītī - defkalion energy.

Es varētu turpināt bezgalīgi (use google).

Apziņa? Protams lūdzu. Tikai nesaki, ka tevi izslēdzot pārstās eksistēt pasaule, jo tu vairāk to neapzināsies! :) To pat pasakot gribas smieties! :) Skairds, ka es esmu tikai tavas apziņas auglis un manas domas par to, ka es tagad rakstu komentāru gign, patiesībā ir tavas domas! :)

Manuprāt - nevajag pārvērtēt cilvēka spējas. Galu galā - mēs esam tikai bioloģiski datori. Vai pasaulē kaut kas mainās, kad es katru vakaru izslēdzu savu PC? Diez vai. Bet tik daudz miljoni tranzistoru pārstāj darboties un nemitīgi mainīt savus stāvokļus.

HA! BTW - ir cilvēki, kuriem labāk un vieglāk ir uzņemt informāciju pūkainu poniju formā. Pazeminātās formas, tēlaini salīdzinājumi - un tu vari šim sūdu kā ziloni uz paplātes pasniegt. Nav slikta spēja - starp citu. Šķiet, ka es esmu to izkopis. Es varu sākt dzīt sūdu nonstopā un bauri manī klausās un es runāju un runāju un ir rezultāts! Bet nopietnie čaļi tā nedara. Viņi noformulē visu konkrēti skaitļos. Un ja ir kāds muļķīgs eksperimenta rezultāts (kā šis ar datoriem), tad viņi nesteidzas par to kādam stāstīt, bet gan atkārto un atkārto un atkārto šo eksperimentu, jo eksperimenta rezultās taču ir neiespējams, tādēļ viņi atkārto un atkārto, līdz ir 101% pārliecināti un līdz SPĒJ IZSKAIDROT eksperimenta rezultātus.

Bet vienu es točna tev varu pateikt. Interesēties par to, patiesībā, ir veselīgi. Jo - tu neticēsi, bet lielākā daļa bauru daudz labprātāk uzņem šāda satura un šādā veidā pasniegtu informāciju, nevis klausās gēēku bezgalīgājos formulējumos. Proti - lasīt šito BS -> uzlabot tavas spējas manipulēt ar bauriem un iemācīties labākos veidus, kā iestumt nepierādītu bullšitu kādam.

Ir jautājumi?

Beefs

Link to comment
Share on other sites

es pieminu tos gadijumus ar kompjiem, jo tur jau tā lieta, ka bij izmantoti simtiem cilvēku kontroles, nevis vienu piesēdināja, kas atšķīrās no normas un tad teica...eu - mums te kas ir.

esmu pamanijis, ka "sūda" zinātni sāk dzīt vairāk, kad tuvojas vēlēšanas ASV. tā vien šķiet, kad NASA tik sāk izraut no pakaļas jaunas teorijas un asteroīdus, kas ietrieksies mūsos, ja nepalielinās šiem budžetu :unsure:

runājot pa tavu datoru...man patika ideja, ka pasaule ir simulācija kādā datorā. mēs jau tagat varam paši veidot simulācijas, kas izveido visumu - planētas/saules. iedomājies, ja ir kāda radība ar super-kompi, kas no rīta pohaina ar kafiju pieiet pie sava kompja un "ieslēdz" mūsu pasauli un simulācija sākās mums neko nezinot :)

Link to comment
Share on other sites

Simulācija. Matrix! Tas, teorētiski, ir iespējams. Dators, protams, pamatīgs!

Bet - mums par to nebūtu jāuztraucas. Patiesībā ir pat muļķīgi apsvērt šādu domu, jo tas mums pilnīgi neko nedod. Pat ja tā ir? And so?! :) tik pat labi super-mario varētu sākt spriedelēt par sēnēm un bruņurupučiem un datoriem - it kā pastāvētu iespēja viņam nonākt no spēles realitātē! :D

Beefs

Link to comment
Share on other sites

es tak zinu, ka tas neko nepalīdz. bet poh - viss tāpat ir interesanti. iedomājies - mūsu dzīves notiek bakcgroundā uz desktop, kamēr kāds džeks sērfo pa savu pron kolekciju :)

mošk tai radībai ir kāds prikols kā filmā Tron? tikt iekšā un ārā no simulācijām? :D

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Krutam čalim (kā tam loham no tās sērijas ar apple datoru) pietiktu ar šo tavu teikumu "mošk tai radībai ir kāds prikols kā filmā Tron? tikt iekšā un ārā no simulācijām?" lai uzrakstītu 3 grāmatas ar teorijas bulšitu! :)

Tb - tu uzreizu pārleci no - vai tāda radība eksistē uz "mošk tai radībai"! Man patīk tavs domu gājiens. Pafantazēt arī man patīkt. Bet nu TIK slimi es parasti nefantazēju!

Tad jau varētu fantazēt par seksu ar dievu. Tas tik būtu ko vērts. Anālo, protams!

BTW - man bija ārkārtīgi čilīgs sapnis nesen. Jocīgā sakarā man dzīvoklis bija viesnīcā latvija. Tiesa, tas atradās purvciemā. Bet tur bija gan viesnīca latvija gan tieši blakus baznīca. Un tad tur bija viena meitene no studiju laikiem (viņa bija konkrēti ticīgā) un viņai bija galvā cepure. Kaut kā mēs tur nonācām uz VL jumta un es no tā jumt uzkāpu uz granīta baznīcas jumta (ķipa - look what I can do) un nokāpu nost. Pēc tam kāpa tā meiten un paslīdēja un sāka slīdēt lejā no jumta. Un viņa nevarēja apstāties. Viņā nekliedza. Viņa vienkārši nolemti uz mums skatijās un mēs arī nevarējām viņu izglābt, tādēļ skatījāmies. Nu un tā nu viņa nolemti noslīdēja lejā no jumta (viņas sejas izteiksme bija vienkārši pzģc omfg i am going to die fuck fuck fuck). Un man palika rokā viņas cepure. Ha! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

jauks sapnis :unsure: laigan ar nolemtību saistīties man pašam tik ļoti nepiedur...

man tā patīk ka dzīvojam šajā gadsimtā. vis svarīgākais kāds jebkad bijis vai būs. reāli nākamie 50 gadi pateiks vai mēs kā suga izdzīvosim vai aiziesim bojā. pa vidu visam tam tik daudz lieliski jautājumi uz kuriem meklējam atbildes. 11 dimensijas, multi-visumu teorijas, string teorija utt.

nevaru sagaidīt kā viss cilvēku pasākums beigsies. ko tu domā, beef?

Lord Martin Rees sarakstija labu grāmatu "our last century", bet ir zināma arī zem citiem nosaukumiem.

šeit interesanta viņa runa no TED.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...