Jump to content
GIGN Forum

Harry Poter

DJ MUman
 Share

Recommended Posts

Narnijas hronikas, bērnības mīļākā lasāmviela 4.gif tiešām interesanta.. un apr Poteriem runājot, kad lasīju grūti bij vāku aizvērt, pie 5 gan, kaut kā iestrēgu, bet laikam, ka beidzot, būs jāpiebeidz

Edited by Reno

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

blood, tikko sapratu, ka reaali nolazhojos sad.gifsmile.gif

tas, ko es te teicu, driizaak bija graamatas reitinga koeficients (vai vienkaarshi reitings) noteiktaa briidii, bet popularitaates koeficients ir jaareekjina pavisam citaadaak... jaanjem veeraa taadi faktori, kaa graamatas pastaaveeshanas ilgums, cilveeku domas par to (nepietiek, ka cilveeks to ir izlasiijis, vinjam tai ir arii jaapatiik)... Katraa zinjaa ir daudzi faktori, kas jaanjem veeraa, bet, ja sanaaks laiks, meegjinaashu saskrieties ar ojaaru un dziivee izrunaat visu, kas un kaa, un meegjinaasim kopeeji atrast formulu shim koeficientam... Es domaaju, ka apvienojot muusu zinaashanas izveidosies viens uuberpraats, kas spees to paveikt, taapeec izdomaasim sho formulu...

p.s. nu vieniigi var neatrasties laiks sad.gif

pain - un kaa buus ar teiksim kluseeshanas spiraali (ir taads apziimeejums sab. domaa), kas nosaka, ka cilveeks par nepopulaaru viedokli neizteiksies atbilstoshi savaam domaam.... un apgriezti - var izteikties labaak paklaujoties sociaalajam spiedienam (apm. kaa ar taadaam graamataam kaa dz. dz. "Uliss")

ps mees runaajaam par piesaistes indeksu nevis popularitaates indeksu

Edited by ojaars

Grass ir lasīts un patīk. Ulysses ir lasīts un... nu jā. bet vismaz izlasīju, atšķirībā no Finnegans Wake. tas bija par traku uz to brīdi.

diemžēl gan esmu par slinku izlasīt vēl kaut ko no Remarka, Heses un kas tik vēl nav manā to-read listē... pirmajā vietā šobrīd Anna Kareņina happy.gif

un vispār tas ir ļoti jauki, ka runa no filmām aizvirzījās uz grāmatām.

Patiesiibaa es buutu par to, ka buutu jauztaisa atsevisks topiks diskusijai par graamataam... savaadaak biski negodiigi - topiks speeliishu mashiinaam ir, bet topiks graamataam nav...

Patiesiibaa, par Remarku, tur nav vainiiigs slinkums, bet driizaak vienveidiiba...

ai miin remarka vienveidiiba

Edited by ojaars

kura rakstnieka darbi nav vienveidīgi? tas pats J.J., piemēram. es neesmu ento moderno klasiķu darbu labākais zinātājs, bet visiem taču ir savs stils un necik lielu un grandiozu stila attīstību un pārmaiņas nevienam neesmu novērojis.

Tom Clancy grāmatas man patika dikti (divas dievināju, trešo vienkārši bija interesanti izlasīt). Protams, tur ir savs stiliņš ieturēts, bet tas galīgi neapnīk.

Pie tam es nejutu to vienveidību Poteros. Katrā gadā tomēr notika pavisam kaut kas atšķirīgs no iepriekšējā.

zināmu vienveidību var just, ja speciāli cenšas par to domāt. var skatīties, vai ir kaut kādas detaļas attīstījušās, kādas ir valodas lietojuma izmaiņas salīdzinot iepriekšējos darbus, tad ko Roulinga izmanto, lai panāktu šo un to, utt. (jā, es tiešām par to visu domāju lasot grāmatas happy.gif). bet tas viss nemaz nekrīt uz nerviem, kas ir visnotaļ pozitīvi un apsveicami.

patikami redzet ka kads pat vel lasa gramatas.Atceros kad es pateicu klase ka man patik lasit gramatas tad visi saka brinties.Izradas neviens gramatas klase nelasa un dazhs labs nav izlasijis neko garaku par 50 lpp

patikami redzet ka kads pat vel lasa gramatas.Atceros kad es pateicu klase ka man patik lasit gramatas tad visi saka brinties.Izradas neviens gramatas klase nelasa un dazhs labs nav izlasijis neko garaku par 50 lpp

da sitas ir zinams :/ es tagad ari retak ka agrak lasu- bisku pirms guletiesanas un pie brokastim.... bet poteraa vienveidibas nav tur viss norm pec sizeta iet.... nevaru sagaidit 7to gramatu thumbsup.gif

Vecajā skolā man liekas vispār neviens izņemot mani grāmatas nelasīja. Vidusskolā gan vairāki cilvēki bija.

Patiesiibaa, par Remarku, tur nav vainiiigs slinkums, bet driizaak vienveidiiba...

ai miin remarka vienveidiiba

man ļoti iet pie sirds Remarka vienveidība, tāpēc, ka man ir iepaticies stils, kādā viņš rakstīja.

Man grāmatās nevajag kādu tur baigo darbību, man vajag cilvēka prātu, to ko viņš domā smile.gif

Un kā jums patīk Edgara Alana Po brīžiem šizofrēnijas pildītie stāsti un dzejoļi?

Edited by HyperBoy

Guest TradeMAAK

lol. vēl viena pokemoniska čiksa. diez kādas ir viņas attieucībiņazzZ ar guāmatām?

Es pārvrāzēšu

:DDDDDDD WIIiIiiiii! Weel wiiena p0ke p)ke 4ikiiiite 18.gif))))00 tewz arii pattiiiik poteriitizzz jaaa? Wiii 18.gif)4.gifD dziiiviite iir fooshinja 18.gif) scoool sxuxx sad.gif([[

runaajot par Remarka vienveidiibu es nedomaaju stilu bet sizetu (kaut gan stils arii liidziigs). Tipa: viirs, kas dzer kalvadosu un ir sliktaas attieciibaas ar vaacieshiem; skaista sieviete - vieglpraatiiga - vina nomirs no kaadas slimiibas; vini satiekas; starp viniem ir kaisle; viirs iisti nevar sevi saprast un vinam ir probleemas ar savas dziives sakoposhanu (atminjaam); vina nomirst pa vidu paarguljot ar paaris citiem, bet vins saprot, ka taa vajadzeeja; pa vidu vins var nogalinaat paaris vaacieshus. kaut kaa taa apm. tas ko es gribeeju pateikt ir, piem., Igo - arii vinja darbi patiesiibaa ir liidziigi (baigi liidziigi), bet to taa nevar izjust, jo lasot kaut kaa tas pazuud, bet remarkam tas spiezhas cauri.

man jaatziistas ka peedeejaa laikaa dailliteratuuru neesmu lasiijis taa ka nevaru buut iists eksperts. kaut gan - iesaku visiem izlasiit (ja nemaldos) Dostojevska veltiijumu Viktoram Igo. baudaams 4 lpp gars darbs, kurs pilniibaa izzimee Igo stilu smile.gif

ps juus mani ieintereseejaat par HP. taadeel - vai kaads man vareetu iedot izlasiit 5. graamatu

pps macho - kas ir tom clacy (laikam taa bija)

Edited by ojaars

kaa var nezinaat, kas ir Tom Clancy, kaut vai ar tiiri geimeriskaam zinaashanaam, tas buutu jaazin, piemeram "Tom Clancy's Rainbow Six", nu citiem vaardiem, vinjam ir tiiri daudz muusdienu trilleri, kaut vai neesmu no vinjiem iisti nevienu lasiijis...

vispaar agraak kaut kaa sanaaca vairaak lasiit graamatas, tagad kaut kaa esmu baigi palaidies, izlasu kaadas paaris graamatas gadaa tik... laikam dazhas no nopietnaakaakaam graamataam, ko esmu pagajusha laikaa lasiijis buutu Eko "Rozes vaardaa" un "Baudoliino", ja protams neskaita visus LOTR un HP... ir jau bijushas veel paariitis, bet taas kaut kaa nav tik ljoti palikushas atminjaa.

atceros, kad biju siiks nezheeliigi patika Enidas Blaitones beernu mazie krimikjiishi, shiis graamtas manii iedvesa lasiitgribu, un tad jau tik aizgaaja...

noderīgs links interesentiem par tomu klensiju (meklēt pie 4. sadaļas):

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c....e_shitty_movies

HP 5 un 6 grāmatas mani pārsteidza ar notikumu intensitāti, jo iepriekšējās ne tuvu nestāvēja... vispār jauki. ņemot vērā visu to, kam jābūt sagrūstam 7. bukā, lai kaut vai puse no visiem sižeta mezgliem atrisinātos, tā grāmata absolūtā nopietnībā iespers spēcīgu pakaļu.

es pat vairaak biju viilies par 6. graamatas notikumu intensitaates, kaut kaa domaaju, ka tur vairaak kaut kas notiks, parasti katra naakamaa graamata rowlingai bija par kaadaam 100-200lpp garaaka, bet 6. bija pat iisaaka par 5., par to biju kaut kaa viilies, bet smagas aizdomas, ka 7. buutu jaabuut krietni paari kaadaam 1000lpp, lai vareetu visu sabaazt iekshaa, protams, ja rowlinga nepalaidiisies, tomeer jaatziist ka 6. graamata bija shvakaaka par 5. un cerams, ka 7. kaa jau finaals buus vislabaakaa (protams, atkal nonaakam, kaa defineet "vislabaakaa"), butu forshi, ja nebuutu tipiskas amerikaaniskas beigas...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...