Jump to content
GIGN Forum

Gribas Info Ievakt


SuperRembo
 Share

Recommended Posts

Gribejas vairak uzzinat, kas par zveru ir erasmus un ko vins ed ziema :)

Labs ir jokus pie malas, velejos tiesam uzzinat + - sis programmas. Ka ari iespeja arzemes pastudet pusgadu/gadu izklausas diezgan vilinosi vismaz pieredzes guvumos.

Bet tas viss ir loti scary zalam gurkim.

Pagaidam aci esmu metis virzienu uz Lietuvu un Angliju, varbut tapec ka valoda zinama puslidz sakarigi :D.

Ja ir kadam bijusi pieredze gribetos uzzinat, kadam kriterijam jabut lai tur tiktu, un cik sapratu pieteikumu jaraksta septembra - novembra laika, un pec gada ja viss ok tad vari braukt.

Link to comment
Share on other sites

Jāsāk ar šo te --> http://www.esn.org/

Pats arī esmu izbaudījis tos priekus. Nekas sarežģīts tur nav, tev visu tur nokārto un izbīda tev tikai atliek iesēsties transporta līdzeklī un doties uz izvēlēto vietu. Dzīves vieta nodrošīnāta, piķis dzīvošanai arī tiek iedots (bet nauda pietiek reāli iztikšanai). Pusgadu mācies un pēc tam čill.

Link to comment
Share on other sites

Pusgadu mācies un pēc tam čill.

Nezinu gan par to chill. Pats erasmus'ā tā arī neaizbraucu, taču daži kursabiedri, kas pabija (it sevišķi 3. kursā) pēc tam gribēja nošauties, jo izrādījās, ka daļu Francijas/Somijas priekšmetu viņiem neieskaita Latvijā un pēdējā semestra sākumā parādījās kredītpunktu iztrūkums- zapara pamatīga.

Karoče, jā- erasmus forša štelle, tikai pirms tam 99 reizes pārbaudi, vai un cik kredītpunktus ārvalsts priekšmeti tev dos universitātē.

P.S.

Kritēriji vismaz SZF bija sekojoši- sekmes virs 7 vidējā (ja pareizi atceros), labas attiecības ar programmas direktori. Otrais punkts varēja pirmo punktu padarīt nenozīmīgu. Bija arī kaut kāda mistiska komisija, pieteikuma vēstules and šit, bet nu nekas ūbernopietns.

Link to comment
Share on other sites

Viena Erasmus patiesība - uz dienvidiem brauc tie, kas mācīties negrib, un ziemeļiem tie, kas grib :D

Pati biju Somijā, dzīvokli gan nācās meklēt pašai ar google transleiteri no somu sludinājumiem. Bet atradu. Stipendija bija 3000 eiro uz 5 mēn. Mēnesī sanāk 600, reāli lielākā daļa aizies par īri (manā gadījumā arī par transportu), bet, ja dzīvosi valstī, kur paika ir lēta un uz skolu var aizmočīt ar velo, normāls piķis paliks pāri (ko atpakaļ neviens neprasīs - viens mans kursabiedrs normāli uzvārījās, dzīvojot Vācijā).

Es gan ieteiktu braukt uz valsti, kuras valodu tu nepārzini - būs interesanti.

Protams, visa procesā tu papildus iemācīsies lamāties vēl kādas 6 valodās, bet forši ir vismaz sarunvalodas līmenī apgūt 1 jaunu.

Par kredītpunktiem - man pārskaitīja visu, pat somu valodu kā C kursus. Vienīgais, ka bija jāatstrādā A daļas kursi nākamajā gadā.

Enīvej, ERASMUS man liekas viskrutākā studentiskā pieredze (pat 4 gadu mocības kojās nav tik kruti) - par mācībām var pārāk neiestresot, uzvesties, kā tīk, jo ārzemes tevi neviens nepazīst. Un beigās labu labie draugi visās Eiropas malās, uzkačāts galda futbola skills un dikti labas atmiņas.

Ā, par nodzeršanos - var gadīties, ka, ja alkohols nav tavs ikdienas sabiedrotais, sākumā tevi Eiropa nesapratīs. Pārtiji tiem, kas dzīvo kādas nebūs kojās, notiek teju vai katru vakaru un beidzas ar "le police" ierašanos. Diemžēl (citam par laimi) šādas lietas nāk līdzi standartā.

Link to comment
Share on other sites

Nav daudz pieredzes ar erasmus, bet ir kaut kaada nedaudz related. Aizbraucu macities uz daniju pusotru gadu(ne caur erasmus) un tagad mana skola aizsutija mani praksee uz 3 meneshiem anglija. Apmaksaa man kaut kur 60% no dzivosanas izdevumiem(principa kojas apmaksaa + 5dienaas jaiet uz 2h lekciju turpar campusaa)

edit:

p.s aizmirsu pieminet, ka praksee es te skaitos erasmus(skola danija nebij erasmus) tapec ari kko apmaksa, tur tas releishans.

Edited by fr0zen
Link to comment
Share on other sites

Nja, neesmu nekad lv prakseejies, bet nu sheit diezgan caring, pat paaraak. Pirmajaa dienaa kaa jau anglji, uztaisa man teeju, izdzeru, uztaisa velvienu izdzeru, ienak ofisaa pec brizha atkal, do you want some more tea ? es taa No, thank you, but could you please point me to the nearest toilet ? :D sadzirdiija. Bet citaadi, otraja dienaa jau uzjautaaja vai maaku dizainu(lai gan mans ir par maarketingu nevis grafisko dizainu) pamainiit broshuurai ko sutis jaunajiem potencialajiem klientiem, jo veca nesot patikusi vairaak. Ja ir iespeeja - iesaku.

p.s ja vel paveicas blonda jauna sekretaare kas to teeju nes, tad vispar kaa filmaa :D

Link to comment
Share on other sites

Tu vispār saproti kaut ko no Erasmus būtības vai tikai tāpat sagribējās kaut ko ierakstīt?

Jā saprotu gan...vidusskolā, kad mācijos, bija atnākuši šitie Erasmus pajoli, un sāka dalīt skrejlapas. Mācības šveicē - 3000EUR par pus gadu, Spānijā - 7000EUR par gadu u.t.t.

So pirms tev nākamreiz iešaujas prātā kautko debīlu atbildēt uz kāda komentāru, padomā divreiz.

peace out

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...