ModeratO Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Lieta tāda, man nepieciešama maza palīdzība fizikā. Lūdzu kuri ir gudrāki fizikā pārbaudiet pirmo lapu vai tabula ir pareizi! ( a,m/s2). Otrā lappusē 1,2 uzdevumu man tikai vajadzētu un tas būtu arī viss. Uzdevumums skatīt bildē! (Ceru uz atsaucību) Es nebiju dažas dienas skolā un vienkārši vēl šo vielu nezinu, tadēļ vienkārši šeit jautaju palīdzību. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorg`s Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 (edited) Varu pateikt uzreiz, ka avid (m/s^2) visos mērījumos jāiznāk +/- vienādam! No kā tu vari arī izsecināt pārējos jautājumus. p.s. mērījumi tev ir ūberneprecīzi. Edited November 8, 2010 by Zorg`s Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissEwy Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 (edited) Mērījumi toč "superprecīzi" :D Tu tos rezultātus uz dullo uzrakstīji? Starp citu, sāc ar to, ka ievēro mērvienības Ja a=[m/s^2] tad l=80 cm=0.8m, un tā visur. P.S. a būtu jāsanāk aptuveni 9,8 m/s^2 Edited November 8, 2010 by MissEwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModeratO Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 AaAaA, viss sanāca paldies. (Mervienības vienkārši ķļūdījos:D doh..) Var klapēt ciet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 1) jā, mērījumi sucks. 2) 9,8 m/s^2 ir brīvās krišanas paātrinājums un diez vai pa reni ripojoša lodīte ņemot vērā leņķisko paātrinājumu, berzi un citus fiziskos faktorus sasniegs tādu pašu ciparu kā krītot... 3) Kāda ir paātrinājuma formula? Ja jau ņemam m/s^2, tātad 0,8 (fizikā attālumu mēra metros) / 1,8^2, man sanāk 0,24 m/s^2 , ne tā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModeratO Posted November 8, 2010 Author Report Share Posted November 8, 2010 2) 9,8 m/s^2 ir brīvās krišanas paātrinājums un diez vai pa reni ripojoša lodīte ņemot vērā leņķisko paātrinājumu, berzi un citus fiziskos faktorus sasniegs tādu pašu ciparu kā krītot... 3) Kāda ir paātrinājuma formula? Ja jau ņemam m/s^2, tātad 0,8 (fizikā attālumu mēra metros) / 1,8^2, man sanāk 0,24 m/s^2 , ne tā? 1) zinu! 2). 3) a=2l/t^2 , pag, pēc formulas nemot man sanāk 0.48 m/s^2 vai tad tā nav ? !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Jā tā varētu būt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crasher789 Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 (edited) kaut kas elementāri līdzīgs ir bijis. Vieglāk paātrinājumu noteikt no dinamikas : a=g sin a, jeb a= gh/l, kur h augstums virs renes augstums virs galda, bet l renes garums. viss atkarīgs, kā tu noliec to reni. No šitā izriet, ka mērot ar roku, labāk liec lēzenāk, lai intervāls garāks. Protams šito neizmanto, bet vismaz vari rezultātus aptuveni salīdzināt Vispār tur tik elemntāra skaitļošana. gege , bet darbs labs - ņemam galvenais garumu centimetros paātrinājums virs 100m/s^2 ; jāiztur 10 g spēks nē nu ok, nestridēšos. Edited November 8, 2010 by Crasher789 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now