Jump to content
GIGN Forum

Fizikaa, Jeeee

th3crims
 Share

Recommended Posts

Tas vairāk izklausās pēc loģiska jautājuma, nevis fizikas.

1) Ūdens ir krietni lētāks par jebkuru citu šķīdumu.

2) Ūdenim ir pietiekami augsta vārīšanās temperatūra.

3) Ūdens ātri atdziest, ātri sasilst.

4) Ūdenim sasilstot, atdziestot nerodas nekādas blakusparādības.

5) Ūdenī labi šķīst citas vielas, tādēļ tur var piejaukt antifrīzu un tml. vielas.

utt.

Nu labiņi - vēl viens - Aprēķināt 1cm3 gaisa iekšējo enerģiju normālos apstākļos.

any ideas? :D

Or - Izobāriskā proecesā palielinās gāzes blīvums. Kā mainās tās tilpums un temperatūra, kāpēc?

Es zinu, ka jautājumi ir samērā vienkārši, bet te sāks fizikāāā. :))

Un vēl viens - Gāzes tilpums palielinājas divas reizies : virenu reizi izotermiski, bet otru reizi - izobāriski. Kurā gadijumā gāze pastrādāja lielāku darbu?

Edited by th3crims

any ideas? :D

Or - Izobāriskā proecesā palielinās gāzes blīvums. Kā mainās tās tilpums un temperatūra, kāpēc?

Es zinu, ka jautājumi ir samērā vienkārši, bet te sāks fizikāāā. :))

Un vēl viens - Gāzes tilpums palielinājas divas reizies : virenu reizi izotermiski, bet otru reizi - izobāriski. Kurā gadijumā gāze pastrādāja lielāku darbu?

1. domāts laikam aprēķināt visu daļiņu kopējo virzes kust. enerģiju, pēc tam jāreizina ar daļiņu skaitu. Tad E0=3/2kT; m=v*ro; N=m*Na/M; E=3/2kT*V*ro*Na/M

2. p=const. V samazinās, jo blīvums=m/V; tilpumam samazinoties blīvums palielinās, temperatūra arī samazinās, jo savādāk spiedienam būtu jāpaaugstinās.

Formulās skaitļus liec pats, kā saka tā nav māksla. Vispār iesaku pašķirstīt kādu vidusskolas molekulārfizikas grāmatu.

Sāksim nu visi prasīt, lai mums izpilda mājas darbus? Vēl "neuzkrītošāk" to izdarīt laikam varēja tikai to pasakot konkrēti. Es saprastu, ja ir neskaidrības sakarā ar kādu tēmu, jēdzienu, definīciju, formulu, tad te gudru galvu navalom - palīdzēs, bet ne jau mājasdarbus jāprasa izpildīt forumā!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...