Jump to content
GIGN Forum

Zibens Un Braucošs Auto


eziic
 Share

Recommended Posts

Vakar kārtējo reizi sanāca pērties cauri pamatīgai vētrai un aiz gara laika sāku fantazēt - vai zibens var iespert braucošā auto un kas tad īsti tajā brīdī notiek? Jā, TopGearā cauri stāvošam Golfam laida mākslīgus zibens starus un auto nekas nenotika, tajā pašā laikā pēc nesenās vētras Daugavpilī redzēju kādā no ziņu portāliem saspertu ielas malā stāvošu Audi A6, ja nemaldos, izskatījās pagalam bēdīgi. Enīvei, tie abi paraugi stāvēja uz vietas un Daugavpils gadījumā iekšā nebija cilvēka, līdz ar to mani nepārliecina ne viens, ne otrs variants. Any ideas? :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šur tur sagooglēju interesantu info - http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/phy00/phy00189.htm

Man gan vienalga paliek vēl divi papildjautājumi - vai ir iespējams iespert cauri stiklam un ja, piemēram, iesper tādā kā puskravas auto ar tukšu aizmuguri [Renault Kangoo tipa] vai cilvēks no blieziena nevar palikt kurls vai akls? Cirtienam taču jābūt. Vēl es kaut kur lasīju par aukstajiem un karstajiem zibens tipiem, tātad, ja uzraujas uz auksto, tad viss ir bumbās, bet ja karsto, man izkausē autiņam jumtu un uztaisa par kabrioletu?

EDIT* Un vai kaut ko maina pārvietošanās ātrums - 50km/h vai 100km/h? :)

Edited by eziic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

mby tam saspertajam autiņam bij gaiss nolaists riepām vai vētrā kāds lidojoš sūds pārdūris, vai bijusi metāla virsmai taja brīdī ar kādu citu metāla objektu saskare vai tamlīdzīgi..tapēc arī tur lupatās bij. bet tā nekas nevarētu notikt.

stilīgi gan pludmalēs (citviet pasaulē..latvijā, manuprāt, nekur nav īstā smilts) var pēctam atrast stikla "upītes"

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...