.em^ Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 Man te viens tads divains jautajums. Lieta tada ka man ir LCD monitors (15") un domaju vinju pardot un pirkt parasto monitoru (21"). Bet problema(jautajums) rodas, vai parastasi man nebojas baigi acis (starojums, hz), kipa ja esot 80 vai virs 80Hz parastajam monitoram, tad vinjsh nemaz ta nebojajot acis. Domajams kad visi zin kad LCD tadas prolemas krietni mazaka. Pats esmu visu laiku dzivojis uz LCD tadelj nezinu ka ar tam kastem ir, vai pec gada man nebus jaaneesaa brilles. p.s: sanak diezgan biezi sedet pie datora + monitors uz 70 ls, taka runa nejiet par jaunajam kastem kas maksa 200ls un acis nepis**. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 ar tām acīm visa tā lieta ir ļoti dīvaina. Man liekas, ka dažiem vienkārši acis tiek sačakarētas un dažiem paveicas un viss ir ok. Tas ir diezgan individuāli. Es pats acis agrāk nežēloju, tupēju pie kompja un blenzu tajā nonstopā un man nekas nenotika. Tagad man LCS monitors un vispār po, vai es tur tās acis atslābinu kā ārsts ieteica vai ne. Jins savukārt pablenza pāris gadus monitorā un rezultātā sajāja konkrēti acis. Tur kaut kāda iedzimtība utt nāk talkā. A kas attiecas uz pašiem monitoriem tad - CRT ir tas frīkainais starojums kas čakarē acis (tur gan ir aizsargrežģis monitoram, bet cik man stāstīja, visu viņš nespēj nosargāt), jo ar tā starojuma palīdzību tiek zīmēts attēls uz ekrāna. LCD ir foršie šķidrie kristāli, kas nekādu ļaunumu cilvēkam nenodara, bet es pieļauju iespēju, ja tu iespringsi blenžot uz sīkiem burtiem, tad acis sačakarēsi tā vai tā. Tā ka nevar zināt kas ar tevi notiks. Drošāk domājams ir ņemt LCD, bet es personīgi nedomāju, ka tam ir liela starpība. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.em^ Posted October 12, 2005 Author Report Share Posted October 12, 2005 Man pirmais dators bija kad saku iet 1. klasite (monitors bija liela kaste, pie vinja nesapeja acis, bet tie tik veci kad vesture) un lidz shim ar esmu sedejis pie datora, un nekas ljauns ar acim pagaidam nav noticis. Domajams kad panjemu izmeiginashu CRT un ja tiesham jutishu baigo atshkjiribu, tad nekas cits neatliks ka veltit 200ls LCD monitoram. Jo vienu esmu sapratis, uz 15" spelet cs un stradat, nav iespejams. Tnx, viedokli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 200? man ir 17collīgs acer lcd pa 170ls. Nav viņi vairs tik dārgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuj1tsy Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 cik tuvu tava seja atrodas pie Monitora ? joooo, kaa izraadaas, tad minimaalais ataalums no tava acu punkta, liidz monitoram ir 70 cm! un kaa jau macho teica, tad tas viss ir vairaak saistiits ar taviem senchiem, kaadas probleemas vinjiem ar aciim bija! es pie monitoriem esmu daudz noseedeejis, gadus 8 stabili jau takaa skaties, vai tavi senchi neesaa brilles vai nee Link to comment Share on other sites More sharing options...
.em^ Posted October 13, 2005 Author Report Share Posted October 13, 2005 (edited) 200? man ir 17collīgs acer lcd pa 170ls. Nav viņi vairs tik dārgi Jaa man te viens radinieks nodarbojas ar datoru tirzniecibu un vinjsh no bazes var dabut jaunu 19" LCD pa ~200ls , un 17" LCD pa 160 ls (vinjam pasham tads tagad ir). A ka ir vari iztikt ar 17" , neprasas lielaks ? Pagaidam dzivoju uz shada . Edited October 13, 2005 by .em^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 man peec mana 15" crt tas 17" lcd liekas 2x lielaaks. Un man jau nu pilniigi noteikti lielaaks neprasaas. Iznjemot tajos momentos kad gultaa filmas skatos. Bet tur jau vajag kaut kaadu 22" Link to comment Share on other sites More sharing options...
frenzzi Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 man kaadus divus vai triis gadus jau ir crt 15", pagaidaam it kaa nejuutu, ka kaut kas nebuutu kaa vajag, seezhu kaadas 2 liidz 3 stundas dienaa pie kompja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Man personīgi labāk patīk CRT. Acis var sabojāt arī grāmatas lasot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taps Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 (edited) vēl prikols, ka var mati normāli izkrist no CRT ,jo BUUTIIBAA tas elektronu starojums ar ko ierosina luminoforu ir vistiiraakais radioaktiivais starojums. labak tureties talak un JO LIELAKS EKRANS JO JAUDIGAKS STAROJUMA AVOTS Acim visveseliigaakais ir naturaali liels LCD, piem 19'' vai arii 17. tikai baigi jaskatas ir kadu tieshi modeli njem un 19'' riktiigi labs moniitis buus uz kaadi 360 Ls. tatad drosi vien tu gribi praktiski jebkuru 17'' LCD a un prikols... nepērc sony, tisham dargi un suudiigi LCD Edited October 13, 2005 by taps Link to comment Share on other sites More sharing options...
.em^ Posted October 13, 2005 Author Report Share Posted October 13, 2005 pagaidam finanses neatljauj pirkt 17" vai 19" LCD monitorus, ir jaizvelas vai 21" CRT vai palikt pie sava 15" LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frenzzi Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 es jau tavaa vietaa laikam paliktu pie lcd, nav jau tik traki nemaz taas 15 collas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moby Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 CRT 21..., jo LCD letajam gala ir problema ar graudu un miglainibu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taps Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 un vecajam em buus probleema ar acu miglainiibu un plikpauriibu Link to comment Share on other sites More sharing options...
.em^ Posted October 13, 2005 Author Report Share Posted October 13, 2005 (edited) un vecajam em buus probleema ar acu miglainiibu un plikpauriibu kuram vecajam? CRT ? ja tu doma LCD, tad man jau ir vinjsh un nekada chakara nav . p.s: taisiest ciet, pa garu jau topic izversas. Edited October 13, 2005 by .em^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOLFY_S Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 acis tiek bojatas parsvaraa NEPAREIZI sezot pie datora !!!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuH Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 taps Posted on Oct 13 2005, 16:39 vēl prikols, ka var mati normāli izkrist no CRT ,jo BUUTIIBAA tas elektronu starojums ar ko ierosina luminoforu ir vistiiraakais radioaktiivais starojums. labak tureties talak un JO LIELAKS EKRANS JO JAUDIGAKS STAROJUMA AVOTS Acim visveseliigaakais ir naturaali liels LCD, piem 19'' vai arii 17. tikai baigi jaskatas ir kadu tieshi modeli njem un 19'' riktiigi labs moniitis buus uz kaadi 360 Ls. tatad drosi vien tu gribi praktiski jebkuru 17'' LCD a un prikols... nepērc sony, tisham dargi un suudiigi LCD jaa, un no crt monitoriem saraujas kraaninjsh un luuzt rokas aciim veseliigaakais ir 21" LCD monitors ar izshkjirtspeeju 800x600 - teksts ir labi saredzams un nesasprindzina acis... kaa arii nav ljaundabiigaa starojuma un tiek noveersta pilseetas piesaarnjojuma un smago metaalu nokljuushana tavaa organismaa... un vispaar - lcd monitori aarstee veezi, triperi un putnu gripu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orc Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 btw galvenais ir nesasprindzinaat acis lietojot jebkaadu monitoru paareejam dizhi LIELA noziime nau jo maitaa diezgan knapi saliidzinoshi ar acu sasprindzinaashanu. un ejiet laiciigi pie acuaarsta ja slikta redze savaadaak zemaak par 85 ls neizspruksiet p.s. var arii notesteet monitoru kaa DuH to izdarija datorcentraa ELIKAA noseezhot tur nedeelju ar nelieliem paartraukumiem un ja peec taada extreem gaajiena jums pasaule ir pikseljaina tad tas ir normaali Link to comment Share on other sites More sharing options...
allworth Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Man ir 21 colliga samsung kaste, nav ne forshi, ne neforshi, nezinu, esmu jau pieradis Link to comment Share on other sites More sharing options...
taps Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 un vispaar - lcd monitori aarstee veezi, triperi un putnu gripu čīterus gan neārstē Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalejs Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 acis bojaa abi divi itsevishki ja seedi tumsaa bet ja ir lielaaks apgaismojums mazaaks spiediens uz aciim Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuH Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 kaleejs, tumsaa seezhot bojaa acis, nepareizi novietotaa gaismaa - atspiidums nogurdina acis... taa kaa ljoti reti kursh zina, kaa pareizi jaanovieto kaut vai galda lampa, tad izdari secinaajumus.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
limperis Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 man piemeeram ir 15 coliigs monitors LG LCD ja es seezhu pa dienu kaadas 6 stundas tad acis nemaz nesaap bet ja pa nakti kaadas 2 stundas tad acis saak asarot un biku saapeet briles vell neneesaju iesaku actaat veco LCD un pakraat 19 coliigam LCD monitoram jo CRT monitoru vairaak vieyas aiznnem un bojaa vairaak acis Link to comment Share on other sites More sharing options...
.em^ Posted October 17, 2005 Author Report Share Posted October 17, 2005 NOBEIGUMS: panjemu 21" CRT, acis surst, bet es domaju kad vajag wnk pielagot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuH Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 neliec max kontrastu neliec max braitnesu monim (softaa var likt gaishaak) neliec lielaas rezoluucijas windai (viss paaraak smalks, kas nogurdina acis) neseedi tik tuvu monim - taa kaa tas tev ir liels, tad nav vajadziibas baazt degunu ekraanaa uzliec frekvenci lielaaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now