Jump to content
GIGN Forum

Vītināta Gaļa.


BaskuSeperatists
 Share

Recommended Posts

Tu domā kūpinātu ķipa? o.O

Ja tā tad laukos katru gadu kūpina. Un svaiga ir īpaši garšīga. Ja nu dikti interesē, varu painteresēties sīkāk par šo procesu.. Nav sapumpēta, kā veikala gaļas. Visādi citādi, episki stulbs jautājums šādā portālā, manuprāt. :D

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

Vitinot galu izkar sauleun karse- lidzigi ka voblas. Laukos taisa salitu galu, bet vitinata gala ir gandriz ka salita gala, tikai nav sala!

Princips ir vienkars - nem jelu galu un kar saule. Saule nobeidz visus mikrobus un mazliet iesmirdinia galu un ir tiesi tas, ko vajag. Jaizkalte ara udens!

Panem nelielu galas gabalu, nedaudz apmerce sali un izliec karsta saule! Zaudet neko nezaudesi, ja ari neizdosies!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

cik atceros, tad indijāņi to prikolu taisija tā...

kr4 ir ugunskurs kurā kautkādas egles ir vai citi sūdi, kas baigi kūp...tam visam apkārt uztaisa kautkādu statīvu uz kā sakarina to gaļu...nu un tā tur saulē + tajos dūmos un nelielajā siltumā no uguns viss jauki žūst...tā gaļa pēctam vel 2 gadus bij ēdama, ka nebojājās...

Link to comment
Share on other sites

Beef, gudra diršana tik un tā paliek diršana. Saulē, jebkurā gadījumā, baktērijas vairojās daudz ātrāk. Nezinu cik tur tas UV starojums, bet siltums = spēks. Sāls gan nogalina lielāko daļu baktērijas.

Un Statoilos pieejamā vītinātā gaļa, tiek "vītināta" iemērcot kaut kādā ķīmijā.

Link to comment
Share on other sites

Nu es nerunnaju par kaut kadu LV vakara sauli, bet par pamatigu svelmi! Palasi google - saule nobeidz visu! Tai skaita bakterijas. Mushas ir cits bazars. Vajag jau ari, lai ta gala nedaudz uzsilst. Pie 70 gradiem praktiski visas bakterijas nomirst.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Gaļas vītināšana atšķirās no voblu gatavošanas. Cik palasīju ārzemju formos infu, tad lai vītinātu gaļu, tā ir jāsagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, jāņem pēc iespējas liesāka gaļa (tauki visu sapišot), no sākuma gaļas šķēlītes patur marinādē, kas satur etiķi, vai citrusu, kā arī sāli, tad liek žāvēties tumšā telpā. Daudzi izmantojot cepeškrāsni, kas noregulēta uz 60 grādiem. Žāvē pēc saviem ieskatiem, bet itkā vēlamo efektu var sasniegt pat pēc 24 stundām (ja cepeškrāsnī). Nestādos priekšā, kā var hujārīt cepeškrāsni 24 stundas, bet nu neesmu eksperts pavārs. Baigi patīk tā gaļa, kas nopērkama staķikos, bet viņa ir sasodīti dārga, gribās pašam uztaisīt kādus pāris kilo beef jerky, lai pietiek ilgam laikam :D

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...