cSpoks Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Nu saliekat, gribu redzēt cik mums tie izlecēji zin, parasti mākat man tikai uzdirst (da lab) Pa logu ielaidās Karlsons Čau čau Brālīt uzsauca Karlsons Ko mēs tagad darīsim Mēs varam paskatīties televīzijas pārraidi Brālītis teica Un tavu brīnumu Karlsons pat nebija redzējis televizoru Brālītis viņu ieveda dzīvojamā istabā un lepni parādījis jauno smalko aparātu teica Paskaties Kas tā ir par kasti Karlsons vaicāja Tā nav nekāda kaste skaidroja Brālītis tas karlson ir televizors (no 8.klases k/d) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Pa logu ielaidās Karlsons. (punkts) "Čau, čau Brālīt!" uzsauca Karlsons "Ko mēs tagad darīsim?" "Mēs varam paskatīties televīzijas pārraidi." Brālītis teica. Un tavu brīnumu, Karlsons pat nebija redzējis televizoru. Brālītis viņu ieveda dzīvojamā istabā un lepni parādījis jauno, smalko aparātu teica: "Paskaties. "Kas tā ir par kasti?" Karlsons vaicāja. "Tā nav nekāda kaste," skaidroja Brālītis," tas ,karlson, ir televizors!". izēd Edited May 16, 2010 by Chiepinsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 es neizlasīju kārtīgi virsrakstu un domāju ka tā ir anekdote. bija diezgan smieklīgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImMortl Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Pašam slinkums likt pieturzīmes, bet pārlasot jau atradu vairākas iespējamās un noteikti 100% kļūdas Čiepiņa versijā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 parādi Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyu Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Izskatās, ka Čiepiņš ir uzrakstījis +- pareizi, bet es tik šaubos par vienu vietu. Brālītis viņu ieveda dzīvojamā istabā un lepni parādījis jauno, smalko aparātu teica: Vai tik tur nav divdabja teiciens (-is), tad sanāk Brālītis viņu ieveda dzīvojamā istabā un, lepni parādījis jauno, smalko aparātu, teica: Varbūt kļūdos. Edited May 16, 2010 by xyu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) tur ir un, un tapēc nevar būt divdabja teiciens ānē, es kļūdos Edited May 16, 2010 by Chiepinsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ducatii Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Man liekas ka aiz otraa chau arii jaaliek komats Edited May 16, 2010 by Ducatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Chiepinsh, Tu esi Čiepas draugs? Un, Ducatii, jā, ir jāliek. "Brālīt" ir uzruna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasters Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Nav pareizi jāraksta "Salieciet", nevis "saliekat"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorg`s Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Tu točna zini, ka lielos un mazos burtus esi salicis pareizi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 es viņai viss esmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mephisto Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 "tavu brīnumu" nav iespraudums, kas no abām pusēm jāatdala ar komatiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepina Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Čiepiņ, ko tas tagad nozīmē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 to tas arī nozīmē Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 cspoks, ja tu izmanto čiepiņa versiju, rēķinies ar apmēram 6, tur ir tik daudz kļūdu ka vai un par divdabja teicieniem čalis arī neizskatās ka būtu ko mācījies Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezbiksis Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Es jau pasha autora tekstaa pamaniiju paaris kljuudas, piemeeram, iedalot teikumus. Laikam shis variants ir iedomaajies, ka ienaaks forumaa, un kaads vinja vietaa izpildiis maajasdarbu. Ja taa tieshaam ir, TAD, RETARD, EJ MAACIES! Kas tas ir?! Savaa laikaa man pasham likaas, ka esmu atshaaleejies, tad es saaku lasiit graamatas, iet augstskolaa, un zini, man iepatikaas! Man patiik palasiit attieciigo literatuuru, paveerot cilveekus. Shis gan laikam ir totaals retards, EJ ,LASI, MAACIES, SALAGA, domaa, ka internets atrisinaas visas tavas probleemas? Shoreiz gan esmu neiecietiigs, man ir pagiras un esmu tikko salaapiijies, taatad - viegli nokaitinaams. Parasti, izlasot shaadas atzinjas, neko nekomenteeju. Ja jau cilveeks veershas peec paliidziibas shaadaa zinjaa, tad viss par vinju ir skaidrs. Komentee vai nekomenteee - jeegas nekaadas, kaada jeega sev smadzenes chakareet. Shoreiz gan nenocietos. EJ UN MAACIES, RETARD! Edited May 16, 2010 by Bezbiksis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezbiksis Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Pats ielaidU kljuudas, labaak shoreiz neko nekomenteeshu UN TU NEMAZ NESMAIDI, SALAGA, DOMA TEV IR SKAIDRA!!! Edited May 16, 2010 by Bezbiksis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 (edited) Pa logu ielaidās Karlsons. "Čau, čau, Brālīt!" uzsauca Karlsons: "Ko mēs tagad darīsim?" "Mēs varam paskatīties televīzijas pārraidi," Brālītis teica. Un, tavu brīnumu, Karlsons pat nebija redzējis televizoru. Brālītis viņu ieveda dzīvojamā istabā un, lepni parādījis jauno, smalko aparātu teica: "Paskaties!" "Kas tā ir par kasti?" Karlsons vaicāja. "Tā nav nekāda kaste," skaidroja Brālītis: "Tas, Karlson, ir televizors." Edited May 17, 2010 by Kavacky Jaiks! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crushy Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Salieciet ir pavēles izteiksme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 kavacky jau gandrīz pareizi tikai komats pēc "aparāta" trūkst, jo tas noslēdz divdabja teicienu. Savukārt par koliem, man nav komentāru, tos gan vairs neatceros kā lieto. Tomēr man šķiet, ka otrajā un pēdējā teikumā kola vietā ir jāliek komats. Teiksim kola izmantošana piektajā teikumā ir ok, bet pārējos gadījumos tiešā runa jau vroģe ir sākusies, tāpēc ar kolu imho to nevajag vēlreiz sākt. Bet kā jau teicu - neatceros kā tos lietoja, lai gan komentāru tāpat iedirsu p.s. man tomēr šķiet, ka man ir taisnība Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiepinsh Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 (edited) 6 šajā gadadesmitā ir tīri normāla atzīme lv valodā Edited May 17, 2010 by Chiepinsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominiX Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 (edited) Kols jālieto, ja ir piebilde/piebildes grupa un aiz tās seko tiešā runa. Ja tiešā runa ir atdalīta ar piebildi pa vidam ( reāli izvelkot piebildi ārā var sanākt sakarīgs teikums ), tad no abām pusēm piebildei ir komats. Ja ir tiešā runa sākumā un piebilde beigās, tad arī jāliek komats. Ja ir tiešā runa, piebilde un nu jau cita tiešā runa, tad pirms katras jaunas tiešās runas jāliek kols. Cik nu atceros, bet laikam tā tam bija jābūt. Jā, Kavacky labojumā es saskatu tikai to, ka būtu jāliek vēl komats aiz aparātu, skaidrojums lasāms macho postā. Edited May 17, 2010 by DominiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktorists^ Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 (edited) tikai komats pēc "aparāta" trūkst, jo tas noslēdz divdabja teicienu. Savukārt par koliem, man nav komentāru, tos gan vairs neatceros kā lieto. Tomēr man šķiet, ka otrajā un pēdējā teikumā kola vietā ir jāliek komats. Teiksim kola izmantošana piektajā teikumā ir ok, bet pārējos gadījumos tiešā runa jau vroģe ir sākusies, tāpēc ar kolu imho to nevajag vēlreiz sākt. Bet kā jau teicu - neatceros kā tos lietoja, lai gan komentāru tāpat iedirsu p.s. man tomēr šķiet, ka man ir taisnība tieši tā, piebilde dzīvo komatos. vēl šķiet, ka 3. teikumam vajadzētu būt izsauksmes teikumam, jo "tavu brīnumu (!)" ir kā izbrīns. ā, un, Čiepiņ - 250-300 ls mēnešalga par pilna laika darbu arī ir normāla alga Latvijā Edited May 17, 2010 by traktorists^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts