Jump to content
GIGN Forum

[pamācība] Kontroles Apiešana - Naudas Ietaupīšana!


asaris312
 Share

Recommended Posts

Virzienā no Teikas uz Centru pa Brīvības ielu kontrole parādās tikai līdz Tallinas ielas pieturai- pēc Tallinas ielas pieturas līdz pat 13. janvāra ielas pieturai kontrole nerādās. Tas tā, zināšanai.

Link to comment
Share on other sites

A kas notiek, ja es viņiem vienkārši nemaksāju to sodu, kas man jāmaksa par to, ka braukāju bez biļetes? Viņiem ir tiesības mani aizvest uz tuvāko policijas iecirkni un ielikt sutkās uz kaut kādu konkrētu laiku? Vai varbūt viņiem ir tiesības mani pārmeklēt, un, ja viņi atrod naudu, tad drīkst paturēt tik lielu naudas summu, cik sastāda mans likuma pārkāpums? :lol:

Vairākas reizes par šito esmu domājis. Ir taču tik viegli pateikt kaut kādu fake vārdu un uzvārdu.

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Vairākas reizes par šito esmu domājis. Ir taču tik viegli pateikt kaut kādu fake vārdu un uzvārdu.

nu peec idejas tiesiibas viniem ir paprasiit, lai tu samaksaa, tas arii viss. un vest tevi ari diezin vai kkur drikst, bet mentus izsaukt gan var, un nejau tevi sutkas bazis, bet uzrakstis protokolu. un prasis tev dokumentus nevis vardu un uzvardu, ja neteiksi vedis uz iecirkni

Link to comment
Share on other sites

:angelic:

Pēc tam, tu to, savu, telefonu varētu, tik pat demonstratīvi, vienā vietā iebāzt, jo viņš tev parādītu arī, tādu likumu.

Un tā "pamācība" ir vienkārši drausmīga. Nevajag tur baigo štukošanu un smadzeņu kustināšanu, jo grūstīt kontorlierus un tēlot aizmigušu nav nekas tāds, kam vajag daudz prāta. Tā parasti dara urlas, narkomāni un alkāni. Kaut ko tamlīdzīgu darot tu tikai parādi savu līmeni.

Link to comment
Share on other sites

var! jebkuraa sabiedriskajaa transporta staav pieliimeets noteikumu rullis, tumshi zilaa kraasaa, konkreeta atrashanaas vieta - pie vadiitaja, tramvajos, pie lodzinja kur perkam daargo biljeti.

p.s. likums straadaa :police: vadiitaaju nedriiikst trauceet brauciena laikaa, tikai pieturaa

Edited by Alise
Link to comment
Share on other sites

iz' dziives..

braucu no riita, makaa 20ls siiknaudas nav, eju pie vadiitaaju peerku daargo biljeti, nav ko izdot.. braucu bez biljetes, Protams iekaapj kontrole.. eju pie kontroles, saku.. lieta taada un taada, vadiitaajam nav ko izdot, samainiisi 20ls? :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Bļa, kas tā par atbildi? Sākuma tu saki, ka viņi mani nekur nedrīkst vest, bet posta beigās jau saki, ka viņi var mani aizvest uz iecirkni. Tad kā tad tur īsti ir, ko? :huh:

Nu bet kas tad notiek, ja es pasaku, ka man nav līdzi dokumenti (un varbūt man tiešām arī nav) , man nav arī nauda ar kuru nomaksāt to sodu, kurš man ir tikko uzlikts. Es pasaku fake vārdu un uzvārdu. Nu, labi, mani aizved uz iecirkni. Kas tālāk? Ieliek sutkās? Izraksta protokolu uz to manis nosaukto fake vārdu un uzvārdu?

Edited by SHARp^
Link to comment
Share on other sites

Tātad...

Pastāstīšu par savu metodi:

Nopērku DZELTENO e-talonu 5 braucieniem.

NB! Zilais e-talons ar pieciem braucieniem neder, jo ja kontrolē pārbaudīs un nebūs reģistrēts, tad to viņi var konfiscēt (jā, viņi to var darīt)

Tālāk lieta ir pavisam vienkārša: ar 5 braucienu e-talonu nobraukāju visu mēnesi, pietam katru dienu braucot ar 4 reizes (2x - autobuss un 2x - trolejbuss)

Tātad es vienkārši iekāpjot, piemēram, autobusā mēģinu atrast vietu vai arī stāvu kājās tuvāk e-kastei. Mans dzeltenais e-talons ir manā cimdā (varat ielikt piemēram arī kabatā, vai kur citur, lai īstajā brīdī varētu piespiesties/pielikt e-talonu klāt e-kastei)

Tad nu es vienkārši gaidu kontroli! Ja ieraugu viņus pieturā, tad pielieku, ja iekāpjot iekša autobusā redzu viņus jau šeit, tad arī pielieku. Pavisam vienkārši.

Ja tomēr nepaspējat pielikt e-talonu, kad kontrole ir iekāpusi, tad AIZBILDINIETIES ar to, ka esat pielikuši e-talonu e-kastei un neko nezinat. Sakiet, ka "NAV JŪSU PROBLĒMA, KA VIŅIEM TUR VISS NESTRĀDĀ" vai arī "Es pieliku. Man nav naudas"

Šajā "Es pieliku. Man nav naudas" gadījumā viņi var konfiscēt dzelteno e-talonu, bet tas nekas! TAS NOTIEK ĻOTI RETI!

Ja neesat pielicis e-talonu, tad kad viņi pārbauda vajag teikt, ka reti izmantojat sabiedrisko transportu, jo viņi redz visas reizes, kad e-talons ir ticis pielikts pie e-kastes un kādos maršrutos esat braucis.

Un dažkārt es saku, ka nākamreiz pārbaudīšu, vai nodeg zaļā gaismiņa un būšu uzmanīgāks braucot...izdomājiet kaut ko, lai viņi atpistos no jums un VIŅI PAŠI PIELIKS JŪSU E-TALONU un ATDOS TO JUMS ATPAKAĻ.

Tas viss strādā! Es jau tā daru no laika, kad e-talons ir parādījies.

Tātad vēl nedaudz par E-TALONA BLOĶĒŠANU.

Ir gadījies redzēt, kad e-talons ir BLOĶĒTS un vairs nav iespējas pielikt e-talonu e-kastei un nerēķināties par braucienu.

Parasti E-TALONS ir bloķēts, tad kad kontrole stādina autobusu/trolejbusu vai ko citu STARP pieturvietām.

Vadītājs ierauga kontroli un nobloķē e-kastes.

Tālāk lieta ir pavisam vienkārša. Ja nepaspējat pielikt e-talonu e-kastei, tad atkal aizbildinieties ar to, ka bijāt pielicis un neko neziniet.

Ja e-kastē ir uzraksts "MAIŅA SLĒGTA" tad varat dirst pretī kontrolei un teikt, ka maiņa ir slēgta, tātad transportlīdzeklis nekursē un tā viņš nevar noslēgt, jo maiņai vienmēr ir jābūt onlainā, kad sabiedriskais transports atrodas uz ceļa. (Starp citu "Maiņa slēgta" uzrādās tikai tad, kad vadītājs atslēdz e-kastes un šeit jau var teikt kaut ko pretī.)

Ja e-kastē ir uzraksts "E-Talons Bloķēts" tad seko klasiskie manis aprakstītie varianti. E-talons bloķēts uzrādās tikai tad, kad kontrole ir iekāpusi un pati ar saviem e-nolasītājiem NOBLOĶĒ e-kastes PIELIEKOT e-nolasītāju PIE VADĪTĀJA BIĻEŠU PRINTERA! Tikai tad e-kastes nobloķējas un parādās uzraksts "E-talons bloķēts"

Ir viens liels mīnuss visai šai lietai. PAŠVALDĪBAS POLICIJA.

Jā, dažkārt kontrole sadarbojas arī ar šiem krabjiem, bet nekas, pastāstīšu kas un kā.

Tātad, ja gadās, ka kontrole ir kopā ar PAŠVALDĪBAS POLICIJU, tad vajadzētu rīkoties šādi:

Ja menti iekāpj iekšā sabiedriskajā un pārbauda tur un raksta sodus tur, TAD SODS IR JĀMAKSĀ vai nu arī jākaujas ar mentu (nav tas labākais variants)

Vajadzētu rīkoties šādi: Panākt, lai kontrole jūs izsēdina ārā no sabiedriskā transporta. Tad, kad jau esiet ārā, tad sakiet, ka naudas nav u.t.t, tad atnāks pašvaldības policija u.t.t un sāks jums čakarēt smadzenes.

Pats labākais ir tas, ka jūs jau esat atstājis sabiedrisko transportu un atrodaties uz ielas. TAS IR PATS LABĀKAIS.

Tad nu tā:

Nemaksājiet sodu un sakiet, ka ejat mājās, jo VIŅIEM NAV TIESĪBU jūs aizturēt. Nemaz jau nerunājot par pašu kontroli - viņi drīkst jūs aizturēt tikai pašā sabiedriskajā transportā un ja atsakieties maksāt sodu, tad viņi neko citu nevar darīt, kā izsēdināt jūs no paša sabiedriskā transporta.

Kad mani vienreiz paņēma ciet, es teicu policistam: "Kas tu tagad man uz mājām nāksi un liksi sodu par to, ka es vakar bez biļetes braucu?"

Izbeidzoties šim dialogam, kur bija vēl dažas nianses es tiku cauri sveikā, jo izdarīt viņi nevar NEKO!

Rezumē: Nopērciet dzelteno e-talonu 5 braucieniem un stāviet blakus e-kastei un kad ir kontrole, vienkārši pielieciet e-talonu e-kastei (kaut vai kontroliera deguna priekšā - pateikt viņš nevar neko un sods arī nav jāmaksā) un tādā veidā varēsiet braukt ar sabiedrisko transportu gandrīz pa brīvu un nav jāmaksā soda naudas!

Link to comment
Share on other sites

Forshi varianti. Es gan meeneshbiljetes deelj pa zakji nebraukaaju, bet shie padomi nodereees. :)

15. troljukaa shoferi parasti paraada videejo pirkstu un saka: "nahuuuuuuuuj!" :) 3x taa bijis. No riita tas liekas nereaali smiekligi, jo kontrole aaraa staav lietuu. ( vinji staav tik pie gogolja ielas pieturas) :)

btw, kjengaragaa kontrolei pat ar pashvaldiibniekiem ir bailes staaveet. Dziljaak kjengaragaa var nepirkt biljeti. :)

Edited by T0masS
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...