cSpoks Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Jums arī skolā tagad ir iespēja kādu stundu aizvietot ar retoriku? Paskaidrojiet man sīki kas ir retorika un kā notiek tā aizvietošana to lemj visa klase vai katrs atsevišķi? Un vai jebkuru stundu var aizvietot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEAR Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Kas ir retorika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaM^ Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 tas laikam ir rektorisks jautaajums Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mich Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Tas nebija kaut kas līdzīgs publiskajai runai? Varbūt es kļūdos Link to comment Share on other sites More sharing options...
acido Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Retorika māca skaisti runāt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slepkava Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 ne tikai skaisti runaat, bet arii kaartiigi izrunaat katru burtu.. vismaz mums taa notiek. visaadus pantinjus izdomaa.. piem. mums kkas "mazaa alma raavaa bradaa" uzsvars jaaliek uz tiem A, plati jaavirina mute, utt.. eem, tad veel ir. sastaajas visi aplii, tad uchene liek dariit kaadu darbiibu, rokas vicinaat, 1nu aatraak 1nu leenaak un runaat kkaadu teikumu or smth... nu kr4, stunda kur visslaik ir jaarunaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moby Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 visaadus pantinjus izdomaa.. piem. mums kkas "mazaa alma raavaa bradaa" uzsvars jaaliek uz tiem A, plati jaavirina mute, utt.. eem, tad veel ir. sastaajas visi aplii, tad uchene liek dariit kaadu darbiibu, rokas vicinaat, 1nu aatraak 1nu leenaak un runaat kkaadu teikumu or smth... nu kr4, stunda kur visslaik ir jaarunaa. Tas izklausās pēc logopēda! Retorika - man augstskolā šajā priekšmetā mācija sekojošo: runāt tā, lai piesaaistītu un uzturētu klausītāju uzmanību; kā veidot runu; analizēt cita cilvēka runu uz izprast runas mērķi; runāt pareizi, par uzmanības bedrēm utt. Vērtīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amnezija Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Man vidusskolā arī lielākoties mācīja to ko moby jau minēja, bet pārsvarā retorikas stundā mūs trenēja - pārliecinoši bez kļūdām ar nepārspīlētu izteiksmi runāt auditorijas priekšā. Visa jēga tajā, ka sagatavo tevi runāt daudzu nepazīstamu cilvēku priekšā pa da jeb ko un to visu pārliecinoši darīt, jo galvenais akcents ir uz to, lai auditorija klausītos un nenovērstos no tavas runas. Ko tādu tiešām ir vērts apgūt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w4p1337 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Vai tad tā nebija oratorija? Ķipa tāds kurš pārliecinoši runā - Orators Link to comment Share on other sites More sharing options...
amnezija Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 (edited) http://lv.wikipedia.org/wiki/Oratorija Anyway retorika mums tika pasnigta kā "runas māksla" jeb runā tā, lai visi klausītos. Tā varētu teikt, ka "dresēja" oratorus, bet vai tā ir oratorija... Edited October 30, 2009 by amnezija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slepkava Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Retorika - man augstskolā šajā priekšmetā mācija sekojošo: runāt tā, lai piesaaistītu un uzturētu klausītāju uzmanību; kā veidot runu; analizēt cita cilvēka runu uz izprast runas mērķi; runāt pareizi, par uzmanības bedrēm utt. Vērtīgi. nu nez, bet mums taa ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now