Jump to content
GIGN Forum

Kursh Ar Kko Taadu Tirgojas?


SaS^MAN
 Share

Recommended Posts

Kas ar kko taadu tirgojas? http://tehnika.boot.lv/index.php?pg=202&news_id=6033.

Daudzi prasa 'kaada ir jeega?', jeega ir taada, ka vinjsh apeed maz elektriibas, un var staaveet iesleegts

tik cik vien vajag. Izdeviigi tas ir tiem, kas nespeleee speeles etc, bet braukaa internetaa vai caur card-sharing`u skataas Sateliitu, un pc var buut iesleegts :) Jautaajums, kur iisti vinju IN da LV var nopirkt, un vai kaads no GIGN`eriem nezin kur vinju leeti var dabuut. Zinu, kkur atradu par 35 ls ^_^

Link to comment
Share on other sites

wtf? kursh dators VISPAAR pateeree kautcik veeraa njemamu daudzumu elektriibas? baigaa shkjirba vai tu meenesi noturi vienu vai otru datoru iesleegtu un tad samaklaa elektriibaa par 1 ls vairaak vai mazaak.

Link to comment
Share on other sites

tipisks kompis videeji vareetu eest ap 250w stundaa... neizsledzot kompi visu menesi tas buus 0,25kw * 24 * 30 = 180kw

Viena kilovatstunda maksaa 7 santimus, tatad menesii par vienu kompi sanaks maksaat 12,6Ls. Monitoru klaat nerekjinaaju... es nezinu kursh idiots izdomaja to +/- 1ls, bet tas ir absoluti garaam...

Link to comment
Share on other sites

es neteicu, ka kompis meenesii pateeree 1 ls, es teicu, ka tur atshkjiriiba pa kaadu latu vareetu buut, ja vinjsh ekonomiskaaks buutu.

Edited by EriX
Link to comment
Share on other sites

Mini itx naak ar 80-120w PSU. Visticamaak videjais paterinsh varetu buut ap 50w stundaa. 50*24*30= 36kw

180kw (standarta kompim) - 36kw (mitx) = 144kw = ~ 10Ls starpība

Tatad velreiz jautaashu - 1ls? parliecinaats ka sanak 1ls ietaupiit? man sanaak 10...

Link to comment
Share on other sites

nu man uz 3 datoriem menesii ir ap 20ls reekins... kad datorus nelietoju, tad vareja arii pieciitii ieliist

p.s.

es jau arii sen domaju nopirkt mini itx kasti un uzlikt to kaa routeri, jo mani neapmierina visi tie linksys suudi un liidziigie, kam viss ir built-in... pagaidam gan izmantoju nedaudz modificeetu galda datora variantu kaa routeri, kas ir iespundeets koridora skapii :)

Link to comment
Share on other sites

Tatad varam reikjinat pec worma formulas ka pa 4h PC ieslegtu mes noterejam 7santimus!Pa 24h tie butu 42santimi menesiii 30dienas tas jau butu 12,60Ls :) Taa kaa iegaumejiet par katram 4h 7santimi janoliek uz galda ;) shitaa tik tiesham noderiga infa man bus! bet vai tas ir kopaa ar monitoru?

Link to comment
Share on other sites

es rēķināju tikai par datoru... katram tas ir individuāli... jo krutākas iekšas datoram un lielāks monis, jo loģiski, ka vairāk ēdīs elektrību... ja ir kaut kāds 600w baroklis, tad es pieņēmu ka dators vidēji ēd 250w.

Ir pieejami visādi brīnumi, lai izmērītu cik ir elektrības patēriņš. Defaultā metode ir izslēgt mājās visu izņemot datoru un pēc stundas paskatīties pa cik skaitītājs pagriezies ir... vienīgi laikam jāatņem nost būs ledusskapis, jo to būs grūti izslēgt uz stundu :D

Link to comment
Share on other sites

neenu, poh, ka tik izmeeriit kompja pateerinju, lai eediens kuust :)

un cik reizes man atkaartot ? ES FAKIN NETEICU, KA KOMPIS MEENESII LATU PATEEREE... BLJE. es domaaju, ka tur taa atshkjiriiba mazaaka buus, bet jasn0.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...