EDD Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 oh, it's not so fcuking easy to shut me up. un anyway, es teicu, ka tava atbilde ir pilniigi nelogjiska (kas taa patieshaam ir), nevis ko citu, un, ja tu nepiekriiti manam viedoklim, tad tu vienkaarshi domaa nepareizi, un tev naaksies mainiities Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulik Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 EDDs vienkarshi rullee, varda vislabaakajaa nozimee Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 Labi, pilniigas mukjiibas, viss dotais ir vajadziigs. Taatad, apskatot visas iespeejamaas skaitlju kombinaacijas kuru skaitlji veido reiznaajumu 36, sanaak taa, ka sho kombinaaciju skaitlju summas ir dazhaadas, iznjemot kombinaacijas 6;6;6;1 un 2;9;2, tapeec arii atbilde ir viena no shiim, jo ja visu kombinaaciju skaitlji veidotu dazhaadas summas, tad nebuutu sarezhgjiiti otram cilveekam pateikt beernu vecumus, bet par cik nebija nekas cits dots, tad vinsh nezinaaja, kura no shiim divaam kombinaacijaam ir patiesaa. Tad pirmais dzeks pateica, ka vecaakajam ir rudi mati, bet kaa juus redzat kombinaacijaa 6;6;1 nav viena vecaakaa, ir dviinji, tapeec arii kombinaacija 2;9;2 ir pareizaa, jo ir ciens vecaakais beerns. Paldies, tas bija veltiijums visiem, kas teica, ka viens atrisinaajums shim uzdevumam nav, use brain my dears. es veeleetos saakt ar otrkaart jaapiekriit visam ko teica EDD treshkaart tavs pienjeemums ir tikpat labs kaa pienjemt ka cuuka ir jaakauj sakot no astes jo priekshkaaju un pakaljakaaju skaitlju kombinaacijas ir vienaadas. GL ceturtkaart es pasviitroju vislabaako tavaa tekstaa. (maskava ir mezhoniigi nepiecieshams dotais) jo ja visu kombinaaciju skaitlji veidotu dazhaadas summas, tad nebuutu sarezhgjiiti otram cilveekam pateikt beernu vecumus veelreiz veelos izcelt sho te. Ak tieshaam? Nebuutu sarezgjiiti? Pastaasti man kaa... ja deriigi ir visi 10 (pienjemsim ka 10) dazhaadie varianti. (kaukas megaidiotisks ) Un tagad pastaasti kaapeec kaads no maniem variantiem neder.... taapeec ka vinjiem ir atshkjiriigas summas... pag, ljauj padomaat... varbuut taapeec ka vinji ir decimaalajaa skaitiishanas sisteemaa? Hm, jaaizdomaa veel kaads tikpat stingrs pamatojums. Varbuut taapeec ka der tikai tie kuriem summas veido 13 un pats interesantaakais. Peec tam kad tu aplami pienjem 2 variantus par pareiziem tu izdari veel stulbaaku secinaajumu. Tad pirmais dzeks pateica, ka vecaakajam ir rudi mati, bet kaa juus redzat kombinaacijaa 6;6;1 nav viena vecaakaa, ir dviinji lol? tipa piedzimst beerns janvaarii.... otrs teiksim novembrii.... JAA PAREIZI TIE IR DVIINJI!!! LIELISKI!!!!! PAARSTEIDZOSHI!!!!! bljedj kas par daunismu.... NU UN ka dviinji? Teiksim dviinji - maasa un braalis. Nu, braalis piedzimst stundu aatraak, nu vinsh ir vecaakais nu vinjiem abiem ir rudi mati.... NU UN? Tu kautkur tekstaa varbuut mineeji ka otram vecaakajam NAV rudi mati? zzaaa jeee bis vienkaarshi. Nekad neesmu uzskatiijis sevi par kaukaadu matemaatikji bet te ir jaabuut ChordG lai neredzeetu ka no logjikas te ir tikpat liela smaka kaa no pundurtrusha pirdiena orkaana laikaa.... p.s. mani tas uz pusi tik ljoti nefascineetu ja nebuutu taa tava paarlieciiba "oi es visu zinu esmu forshs" un kad tev noraada uz kljuudaam tad "oi man viss po, es taapat zinu labaak".... p.p.s. eu klau baigi choina, mosh ieliec veel kaadu uzdevumu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulkvedis Posted December 21, 2004 Author Report Share Posted December 21, 2004 Ok, piedodiet, es esmu pilniigs Aldis, nelogjiskuma kalngals. Jaa, es varbuut nelogjiski, nesaprotami izskaidroju sho uzdevumu, bet vinsh ir pilniigi logjisks ar logjisku atrisinaajumu. Ja juus tieshaam esat tik paarliecinaati, es varu iedot sava matemaatikas skolotaaja, maaciibu graamatu sastaadiitaaja meilu, kur arii juus vareesiet staastiit cik vinsh nelogjisks cilveeks ir un, ka vinjam vispaar ir jaaiet pakaarties. Nedomaaju, ka juus tieshaam vareetu vinjam vispaar kko maaciit, jo visi juus (arii es) esat nulles saliidzinaajumaa ar vinju, tapeec nestaastiet, ka dotais uzdevums ir nelogjisks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stumbrs Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 , erm mok tu vienkaarshi aizmirsi piemineet ka brauc garaam 13ais tramvajs, kas buutu arii bijis logjiski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Pain Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 nu iisteniibaa, uzdevums ir balstiits uz logjiku. Protams, ir arii nepilniibas. Taatad meegjinaashu skaidrot. Tam draugam ir doti triis lielumi: Beernu skaits - 3 Beernu gadu reizinaajums - 36 Tramvaja nummurs - mums diemzheel nezinaams veel ir dots tas, ka vinji tiekas Maskavaa, bet tas laikam jau vairaak ir dots mums, taapeec ka mees nezinam kaadi tramvaji tur ir Ja tramvaja nummurs buutu, piemeeram, 10, tad shis draugs uzreiz vareetu atbildeet: 3,3,4. Bet vinjsh saka, ka nevarot viennoziimiigi atbildeet, taatad jaabuut vairaakaam iespeejaam, no kaa var secinaat, ka vinja beerniem ir vai nu 1,6,6 vai 2,2,9 gadi, jo shiis ir vieniigaas divas skaitlju kombinaacijas, kuru summa ir vienaada. Luuk taalaak jau uzdevuma veidotaajs ir mazliet iebraucis suudos, jo neiedomaajaas, ka braalji vai maasas, vai braalis ar maasu, kuriem ir vienaads gadu skaits var nebuut dviinji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moby Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 tas tiesa par tiem dvinjiem ar ienaca man prata , bet bija slinkums tik vien rakstit ! tas uzd ta jau fforss bet nu kkas tur pietruka, savukart ja butu tramvaja nr tad butu parak vienkarsi ! moz es kljudos ? (tas ir pilniba iespejams ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulkvedis Posted December 21, 2004 Author Report Share Posted December 21, 2004 (edited) Dr.Pain viss pareizi! Vieniigi uzdevuma veidotaajs ir arii padomaajis par to, ka vienam cilveekam diez vai, ka vareetu piedzimt divi beerni vienaa gada... taatad ja vinjiem ir vienaads gadu skaits un vieni vecaaki, tad vinji ir dviinji.. macho, buutu pirms raxtiijis visu to shitu pakonstuleejies ar Dr.Pain, nevis neapdomaati bljaustiijies un tagad nedaudz aplauzies... Edited December 21, 2004 by Pulkvedis Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 neaplauzos gan. es uzdirsu tavam skaidrojumam, kursh bija absoluuti nelogjisks. Nu ok, nevis absoluuti nelogjisks, bet tu paskaidroji apmeeram pusi. Vispaar paarlasot savu poustu jaapieziimee ka tieshaam notizlojos par tiem dazhaadajiem atrisinaajumiem, jo ja ir zinaams tramvaja numurs tad jau to var pateikt. Man likaas ka tas nav zinaams... taapeec likaas ka tas ir kaukaads galiigs marazms. mmm, nu jaa... pie taa arii visa vaina. mmm... forshi... jebkuraa gadiijumaa. Par dviinjiem tik un taa tev nav taisniba dakteris saape (kursh tagad buus muusu visu autoritaate) arii to piemin. Vot taa. ok, notizlojos, bet nejuutos liidz galam aplauzies jo tu tomeer suudiigi paskaidroji teiksim es nejuutos iipashi paarliecinaats ka man vajadzeeja saprast ka garaam braucoshaa tramvaja numurs ir zinaams... ok, varbuut tev taa liekas piesieshanaas vaardiem bet tik un taa... neskaidri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulkvedis Posted December 21, 2004 Author Report Share Posted December 21, 2004 peace on earth & topic lock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts