Jump to content
GIGN Forum

Salvia Divinorum 20x


azuliblack
 Share

Recommended Posts

whohohoho

Kā zinām, no ūdens nav tālu līdz tējai. Mēs internetā uzgājām sludinājumu, kas piedāvā iegādāties salviju. Izrādās, ka augam, kuru plaši izmanto ārstniecībā, ir arī tāda šķirne, kurai piemīt narkotikām līdzīga iedarbība. Tas nozīmē, ka narkotikas uzglūn ne tikai apšaubāmās vārtrūmēs, bet arī internetā. Lai pārliecinātos, kas ir tas, ko tirgo globālajā tīmeklī, veicām eksperimentu - nopirkām salviju, kas tiešām ir apreibinoša viela. Nianse ir tikai tā, ka šī viela Latvijā nav aizliegta.

Salvia divinorum jeb dievišķā salvija. Tas ir augs, kura lietošana izraisa apreibumu un pat halucinācijas.

Lai panāktu salvijas izraisīto marihuānai līdzīgo efektu, parasti to izkaltē un tad pīpē. Taču mūsu valstī šāda salvijas šķirne neaug.

Tomēr tā nav problēma: narkotisko salviju var viegli nopirkt internetā. Ir vairāki interneta veikali, kas piedāvā minētā auga izkaltētu ekstraktu. Mēs izvēlamies vienu interneta veikalu, kas atrodas ASV, pasūtām pirkumu un gaidām, kad tas pienāks.

Pēc aptuveni nedēļas sūtījums ir atnācis uz Latviju. Izejot Latvijas muitas kontroli, sūtījums nonāk pasta nodaļā.

Pēc nelielu formalitāšu nokārtošanas sūtījums ir LNT Top 10 rokās. Pa pastu mūsu valstī nonāca viens grams salvijas, kas izmaksāja sešus dolārus plus pasta izdevumi.

Tatjana ir Rīgas Narkotiku profilakses centra speciāliste. Viņa par salviju jau ir dzirdējusi un zina auga vēsturi.

Tatjana Justa: "Tas ir augs, kas aug Meksikā, rets eksotisks augs. Viņu sen jau izmantoja šamaņi savos rituālos."

Salvijas šķirnes atšķiras: tādas, kas satur salvorīnu A, un tādas, kas nesatur. Attiecīgi vienas ir apreibinošas, bet citas ne. Salvorīns A Latvijā nav aizliegts. Tas nozīmē, ka šo narkotisko augu var pīpēt un neviens to nevar aizliegt. Var pat sēsties pie stūres salvijas reibumā un likuma priekšā par to nebūs jāatbild.

Lai pārliecinātos, vai no ASV atnākušais augs satur minēto salvorīnu A, paraugu nogādājām policijas ekspertīzei. Pēc nedēļas ekspertīze pabeigta un saņemam apstiprinājumu, ka saņemtais augs satur apreibinošo salvorīnu A.

Policijā paskaidro, ka ir nācies saskarties ar augiem vai vielām, ko likums vai kādi citi noteikumi neierobežo. Tādās reizēs likuma sargi ir bezspēcīgi.

Kārlis Dombrovskis, ONAP Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks: "Ir bijuši gadījumi, kad aiztur cilvēku ar kaut kādu vielu, kas nav sarakstā un pat ir kontrabanda, bet pie atbildības nesauc."

Policisti sola: ja salvijas popularitāte pieaugs, tad viņi rosinās šo vielu aizliegt. Narkoloģe pārliecināta, ka precedents, kas liks runāt par šo augu, noteikti notiks. Tas ir tikai laika jautājums.

Tatjana Justa: "Var būt šausmas, briesmu sajūta, un tā iespaidā var darīt pašnāvību. Daudz kas var notikt."

Tāpat kā salviju, arī citas vielas ir viegli nopirkt ar interneta starpniecību. Taču vienmēr jāatceras, ka, pasūtot aizliegtu vielu, varat nonākt aiz restēm.

EDIT: 555 posti :]]]]]]]]]]]]]]]]]

Edited by quelyd
Link to comment
Share on other sites

tātad visus var nomierināt, salvijas efekts ir pavisam savādāks - tā nu gan nebūs partypiece. stipras halucinācijas + iespējamais bad trips. bet tāpat kā ar sēnēm, kādam var būt un kāds tikai paraustīs plecus un pateiks - nekā nebija. jā, tā pagaidām ir legāla. un ne tikai LV bet arī štatos.

vobšem, ir samērā maz kuri taščās no salvijas. tāpat kā no līmes u.c. draņķiem

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...