Jump to content
GIGN Forum

Vēstures


Kiwix
 Share

Recommended Posts

Ko Jūs varat teikt par to?!?! Kam īpaši jāpievērš uzmanība utt.... Jo man skolā ilgi nebija vēstures skolotāja un tas, kas tagad ir, arī neko sakarīgu nevar iemācīt, pat konsultācijā neko lādzīgu nestāstīja... Ko varat ieteikt

(tagadējie 10+ klašu skolēni) par ko būtu īpaši jāatkārto izņemot hronoloģiju....

Link to comment
Share on other sites

Pff, mums bija tikai 1 vieta ar gadskaitlļiem un ito vajadzēja savienot.

Parejais ir tīri uz smadzenēm, iedos kautkadu vesturisku rakstu un uz jautajumiem atbildēt.

Neprasīs nekadus karaļus un kāda gadā notika saules kaujas or something like that...

(Bija exis, pirms 2 gadiem) Ja ir smadzenes, tad noliksi.

Link to comment
Share on other sites

Pagājšgad viņu nokārtoju uz 9. Nu jāsaka, ka viņš bija ļoti vienkāršs :) 1.daļa man bija tests, kas bija elementārs. Tas pats man ir sakāms arī par 2.daļu, kur vajadzēja vienkārši izlasīt tektu un atbildēt uz jautājumiem. Vienīgais 3.daļā tiešām bija kaut kas jāzin. Bija dotas 3 tēmas, no kurām izvēlējos rakstīt par PSRS sabrukšanu. Un es kaut kā šaubos, ka tas eksāmens būs ļoti atšķirīgs no iepriekšējā gada. Tā kā nemīz, būs viegli. ;)

Link to comment
Share on other sites

9. gt. p. kr - ierodas pirmie cilveki latvijas teritorija

3. gt. p. kr - ierodas balti

9. gs - izveidojās tautas zemgaļi, lībieši u.c

12 gs. beigās ienāk vācu krustnesi, sākas krusta kari

---------------------------------------------------------------------------------------------

Meinards - Pirmais bīskaps

Bertolds - Otrais bīskaps

Alberts - tresais biskaps ( ieradas ~1196 gadā)

Ja velo ko atceresos iepostosu :)

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atsaucоbu, ceru, ka mana lфмiskв domврana izvilks septоtnieku =] Ja vзl ko atceraties, tad droрi rakstat... =]

Link to comment
Share on other sites

nu cik zinu, eksaamenaa nekas daudz no veestures nav jaazina :) jo viss bija jau dots, tikai jaaizvelk no teksta.. vismaz man taa bija pirms 3 gadiem. cik jautaaju tiem, kas lika peec manis, teica ka esot tas pats...

Link to comment
Share on other sites

Atceros, kā es uz 9. klases eksāmenu pat akmens laikmetu biju atkārtojis :D Bet ja nopietni, tad lielākā daļa eksāmena grozās ap Latviju un tās teritoriju. Nav ko iespringt, eksāmens nav īpaši grūts :) Visvairāk zināšanas, kā jau acido teica, būs nepieciešamas apcerējuma uzrakstīšanai 3. daļā.

Link to comment
Share on other sites

Varu uzrakstīt par krusta kariem Latvijā, pašam vēl no šī gada saglabājušās lapas.

EDIT: Tikko atradu lapas kur ir par Livonija 13-15.gs. Atradu arī pārējo informāciju apr Letiņiem viduslaiku sākumā.

Edited by quelyd
Link to comment
Share on other sites

Lasīt prasme, lasīt prasme. Pirmā daļa testveidīga, kur ir dotas atbildes. Pārsvarā tā daļa ir tik elementāra, ka nokļūdīties neiespējami, jo ir vecu labā atmešanas metode iespējama. Otrajā daļā ir darbs ar avotiem, tur nu cik grūti pagadās, bet tā pat viss ir tekstā iekšā nekas pašam praktiski nav jāzina, un trešajā daļā eseja, kur ir parasti trīs tēmas. Skatoties, ka eksāmenus +/- taisa pēc aktuālajām tēmām tad varētu būt tēmas ap 20-21. gadsimtu. Biežvien ir tā, ka ir notikumi latvijā + vēl notikumi tajā pašā laikā pasaulē, kas lielākoties ir ap 20-21, gadsmintu. Noteikti būtu jāzin datumi par abu pasuales karu sākumu un beigu par ieganstiem un savienībām un to sastāviem, kas kur bija. :) Tās ir mīļas tēmas eksāmenam. Ir viena tāda ļoti ideāla maza grāmatiņa par latvijas vēsturi. Tur ir ideāli hronoloģiskā secībā sakārtoti vēstures notikumi latvijā + vēl kas tajā laikā notiek pasaulē. Autoru gan neatminos, jo grāmat man mājās nestāv anyway tas tik tā informācijai, ka kaut kur kaut kas tāds ir. :D Vēl es gribēju piebilst par trešo daļu jeb daļu, kur jāraksta ir eseja. Liels + ko daudzi neierauga ir tas ka tur nav nolikums cik daudz vārdiem ir jābūt. Respektīvi tu vari uzrakstīt 100. vārdus vai mazāk kaut vai kādus 50. galvenais, ka tur ir iekšā viss galvenais prasītais. Tādējādi var vairāk nokoncentrēties uz to kvalitāti, jo kvantitāte nav vajadzīga. :)

Edited by amnezija
Link to comment
Share on other sites

ah, uz šo eksi atkal negribās mācīties, jo ir tīk daudz notikumi 20.gs...

kā jau te minēja, domāju, ka kaut ko jaunāku par 20.gs nevajag mācīties, varbūt nedaudz par jaunlatviešiem un kaut kādus vecus terminus.

Link to comment
Share on other sites

mums tiesi sodien konsultacijaa deva 2007.g eksamenu.. nelikaas ipasi gruuts, cerams ka shis arii buus... domaajams ka vairaak jau uz Latvijas veesturi spiedis..

Link to comment
Share on other sites

es ieteiktu pievērst uzmanību brīvības cīņām, ziemassvētku kaujām, baltijas ceļam, kā arī PSRS vadītāju uzvārdus, sejas, Latvju nozīmīgo celtņu nosaukumus, kas ir gulagi, ko nozīmē deportācija un tamlīdzīgi šiti (krč jēdzieni), Vajadzētu zināt, ko labu var pastāstīt par 20gs (rakstu daļa), noteikti jāzin tas (ja nu ir lv kartes), ka, ja ir atzīmēts līvu apgabals, tad tā karte ir visvecākā n shit. vēl jau daudzkas jāzin, bet nez, kko jau ieteicu :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...