Jump to content
GIGN Forum

Proteini


rasmus92
 Share

Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es nēesmu autors, tikai izkopēju!

Par proteīnu lietošanu zinu diezgan daudz un, ja nauda neatļauj pirkt daudz dažādu citu sūdu, tad jāpērk tieši proteīnu, nevis kreatīnu, glutamīnu, aminoskābes u.t.t. Ir jāzin, cik liela ir slodze, jo, ja mērķis ir uz ātrumu/spēku, tad vajag aminoskābes, kreatīnu, proteīnu u.t.t., bet, ja galvenais ir palielināt muskuļu apjomu un masu vispār, tad pietiek ar proteīnu.

Proteīns nedos masu, bet gan no proteīna tiks būvēti muskuļi jeb vnk būs lielāks efekts no kačāšanās trenažieru zālē, jo neviens taču nevar apēst 2kg gaļas katru dienu

Te vēl neliels citāts, lai skeptiķiem kļūtu skaidrāka šī lieta un potenciālie lietotāji zinātu, kā lietot:

Proteīns kā pamats

Vārds 'sistēma' skan tā kaut kā garlaicīgi. Labāk nosauksim to par piramīdu. Kāpēc tā, bet ne savādāk? Tāpēc, ka tā ir visvienkāršāk un pārskatāmāk. Sāksim ar galveno - piramīdas pamatu [zīmējums]. No tā redzams, ka mūsu piramīdas pamats ir proteīns. Un nevis kaut kāds viens, bet gan uzreiz trīs proteīna veidi - sūkalu, kazeīns un sojas. Jā, proteīns - tas ir jūsu sportiskā uztura papildvielu programmas pamats. Tas ir tas galvenais, ko nekādīgi nedrīkst noniecināt. Ja naudiņas jums ir tā pamazāk, tad tērējiet to tikai proteīnam - nekļūdīsieties. Un kā tad ir runām par to, ka labākais proteīna avots ir naturālie produkti? Teorijā tā tas ir, bet praksē nu nekādi nesanāk. Ja jums būtu pašam savs personīgais pavārs, kurš tieši priekš jums izvēlētos īpaši atlasītu gaļu un pēc tam to virtuozi pagatavotu minimālā tauku daudzumā un grilā, tad saprotama lieta, ka proteīna pulveri būtu jāignorē. Parasti jau mums tā neveicas, tāpēc papildus olbaltumvielu pulverīša lietošana ir katra kultūrista dzīves nepieciešamība. Lieku reizi atgādināšu normu: 1.5 - 2 g proteīna uz svara kilogramu. Pat netērējiet laiku skaitot, cik proteīna jūs uzņemat ar parastu barību. Medicīniskai statistikai tas jau sen ir zināms: aptuveni 0.8 - 1 grams. Kā redzat, bez pulverīša nu nekādi. Tomēr jāņem vērā pēdējie zinātnes dati. Nedrīkst lietot kaut kādu vienu proteīnu. Ir jātaisa sajaukums no sūkalu proteīna un kazeīna. Kāpēc? Piedāvāju veikto pētījumu rezultātus. Sūkalu proteīns momentāni palielina aminoskābju līmeni asinīs, bet tas gandrīz uzreiz arī sāk kristies. Bet kazeīns uzvedas citādāk: uztur palielināto aminoskābju līmeni asinīs septiņas stundas! Olbaltumvielu molekulu dabiskās noārdīšanās tempi organismā kazeīna lietošanas laikā samazinās par 34%! Bet sūkalu proteīns šajā ziņā ir pilnīga nulle! Nekādā veidā nedarbojas! Savukārt olbaltumvielu sintēze muskuļu šūnās pateicoties sūkalu proteīnam palielinās aš par 68% - fantastisks skaitlis! Bet kazeīnam rezultāts ir pieticīgāks - 31%.

Maisījums no diviem proteīniem spējīgs nošaut, kā jau jūs redzat, pat ne tikai divus, bet pat trīs zaķus ar vienu šāvienu. Sūkalu proteīns nekavējoties piebaro nogurušos muskuļus un piedevām vēl pasakaini paaugstina olbaltuma rašanos šūnu iekšienē, bet kazeīns aizkavē olbaltuma sabrukšanu.

Bet nu lielākā sensācija. Pagaidām runājām par muskuļu augšanu, aizmirstot par to spēka, ātruma un jaudīguma raksturlielumiem. Kā proteīns darbojas šeit? Izrādās, ka ilgstoša proteīna uzņemšana perspektīvā paaugstina sportiskos rezultātus.

Kopā ar šo un otru proteīna veidu vajadzētu lietot vēl arī sojas proteīnu. Kāpēc? Tāpēc, ka šim proteīna veidam piemīt unikāla spēja samazināt vēža un sirds - asinsvadu saslimšanas risku. Sojas proteīns samazina holesterīna līmeni asinīs, bet tas ir vēl papildus svarīgi kultūristiem, kas grēko ar steroīdiem.

Edited by godiE
Link to comment
Share on other sites

Par to impotenci - IBIO CILVĒKI MĪĻIE NEJAUCIET STEROĪDUS UN HORMONUS AR OLBALTUMVIELĀM !!! Tas ir tas pats, kas teikt : "Es apēdu 150 gramus tunča dienā un man vairs nestāv lepnība"(150 gr tunča vietā varat likt 3 vistu krūtiņas, 2 kārtīgas liellopa karbonādes utt. Proteīns ir tā pati olbaltumviela.

1.kārt - Ko svaru zālē dēvē par masu? Masa NAV tauki ! Masa ir domāta muskuļu masa(vismaz runājot zālē neaplauzies!). Un ja gribi trennēt masu/spēku (nav iespējams trennēt vienu atsevišķi no otra, jo ir pārāk līdzīgs pamats. Ja trennē vienu, otrs nāk līdzi) tad proteīns ir ļoti laba piedeva, ko iedzert pēc treniņa.

2.kārt - Muskuļus trennējot un ievērojot diētu (nē, diēta nenozīmē svara dzīšanu vai notievēšanu. Diēta - barošanās sistēma/programma) nevar izvairīties no taukiem. Tāpēc ir tā, ka no sākuma dzen massu nejēgā, bet pēc tam maina programmu, lai nodzītu taukus un trennētu muskuļus, lai tie iegūtu nepieciešamo formu (ne gluži precīzi izsakos, vnk nevarēju izdomāt kā uzrakstīt).

3.kārt - Par tiem 2 kg gaļas - BULLŠIT ! Ja pa piemēru ņemam liellopu gaļu(vidēji 35g uz 100g ir olbaltumvielas) nevis vistas gaļu (40-44g uz 100g) un cilvēku, kurš sver 100kg : iegūstam, ka vajadzīgais olbaltumvielu daudzums dienā ir 150-200g. Tagad parēķinam cik daudz liellopa gaļas jāapēd, lai iegūtu 200g olbaltumvielu : 200/35=570g liellopa gaļas. Un tas nav jāapēd vienā reizē, bet gan 6-8 reizēs. Bet ne jau tikai no gaļas tiek uzņemtas olbaltumvielas. Tuncis ir supērīgs 150 g bundžā(savā sulā, nevis eļļā) ir 32 g olbaltumvielu. Olas ir labas.

Tik sīki neiedziļinies, ja par proteīnu te prasi, tad jau pieredzes nav tāpēc labāk ieej svaru zālē un paprasi trenerim, lai iesaka kādu no olbaltumvielu kokteiļiem(viņi zinās, kāds labāks).

Vēlviens bullšits ! Trennējot masu, par ātrumu vari aizmirst(nē nu, protams, var jau veikt brīvajās dienās, vai kā savādāk savā treniņu programmā iepīt vingrinājumus veiklībai un ātrumam, jo ķermenim ir dažādas muskuļu šķiedras, kas atbild par dažādām darbībām un to veidiem).

Šobrīd skatoties uz tavu niku un rakstību, pieļauju, ka Tu esi 15 vai 16 gadus vecs. Un cik es redzu svaru zālē, tad ap šo vecumu parasti visiem tā ir stila lieta, nevis dzīvesveids. Quincy Tailor reiz teica : "Muskuļi netiek audzēti svaru zālē, bet gan virtuvē". Tātad kamēr Tev nav : treniņprogrammas (nopietnas, sadalot attiecīgas grupas pa dienām utt), diētas (labāk aizej pie dietologa, bet ja ir pacietība, tad meklē internetā informāciju NEVIS gatavu programmu, jo tev programma ir jāpielāgo savam ķermenim, mērķiem un rutīnai. Tas nozīmē, ka par junkfoodu vari aizmirst, limonādes un alkoholu arī(alkoholu var, bet reti (reizi 1-2 mēnešos un arī ar mēru un noteikti nevajag dzert alu.) un tas viss jāsadala 6-8 ēdienreizēs + vēl jādala gan ogļhidrāti, gan tauki utt) un vismaz 8 stundas miega, par olbaltumvielu kokteili labāk nedomā.

Link to comment
Share on other sites

konkrētajam gadījumam nevajag ķēpāties, to es jau rakstīju.

Par mikrotraumām - tas ir koks ar diviem galiem. Jo masas treniņš uz tām ir balstīts. Veicot zemu atkārtojumu skaitu ar maksimālu svaru tiek sasniegts limits un tad ir tas moments,kad kāds palīdz vēl 2 reizes pacelt(citi noņem 10% no svara un veic vēl atkārtojumus, līdz konkrētie muskuļi pavisam atsaka). Kad muskulī rodas mikrotrauma, cilvēka ķermenis no zarnās uzsūktajām aminoskābēm atjauno muskuli un šādi muskulis atjaunojas un nostiprinās( vnk nezinu, kā īsti paskaidrot).

- nejaukais koka gals ir mikrotraumas jebkur citur izņemot muskuļos(kaulos, locītavās, citos orgānos).

Vispār vajadzētu pacelt jautājumu- kāpēc tiek lietots olbaltumvielu kokteilis? nevis kā tur ar viņu ir.

Link to comment
Share on other sites

vai tad tā, moby, nebija vienkārša muskuļu plīšana? mikro traumas vispār ir ļoti nepatīkama lieta- vienā trenniņā dabūn tādu- 3 mēnešus atkopies. Kokteilis tiek lietots, lai varētu pacelt vairāk nekā tas ir iespējams ar "parastajām" uzturvielām, jo tās patiešām nespēj dot tik daudz enerģiju.

Link to comment
Share on other sites

nu mums kačalkā čalīts kam 16 gadi vēl nav rij metānu 2x vairāk nekā pieaugušajam norma. augums jau pizdec un speks ar, bet viņam sūdīgi stāv. btw viņš uz 1 mēnesi atmeta ripas un rezūltāts visur -30 kg un vairāk.

bet tā - ej uz kačalku un rij grilētas vistiņas. augsi griezdamies.

es, personīgi, pat sāku ēst vispār 2x mazāk, jo bišk pa daudz biju sadzinis virsū ejot. lēns paliek cilvēks and it aint so fun. pus mēnesī -10 kg no svara pazaudēju un tagat norm jūtos.

moby pats esi ķīmiju lietojis? es 1 reiz sarijos FitLine energy pulveri (bij iespēja pa brīvu patestēt tā pavairāk). vnk gar zemi. aizgāja širmis arbiem ar čomu un vislaik kautko gribējās darīt. beigās vnk ar lāpstu zemi dauzijām etc...vāks.

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

tāpēc vislabāk ir palikt pie olbaltumvielu kokteiļa, bet ķīmijā labāk neieslīgt, ja vien netaisies uz kultūrisma sacenēm ;)

Traktorist rekur uzgāju anglis par mikro traumu, netulkošu, pats sapratīsi.

When you lift weights, you cause damage to your muscles. This is often referred to as "microtrauma". Microtrauma involves the tearing and shearing of delicate protein structures within your muscle cells. This may sound bad but in reality it is necessary for the initiation of growth after your workout.

Link to comment
Share on other sites

Moby, nevajag jau uzreiz apsaukāties, jo kā jau ir rakstīts pirmajos vārdos virs teksta Es nēesmu autors, tikai izkopēju!

Pats nekādus kokčikus etc nelietoju,.. un nav man 16 gadiņi :)

Macho, ka tu uzminēji, kurš bij tas nodevējs??!

Edited by godiE
Link to comment
Share on other sites

Es nēesmu autors, tikai izkopēju!

Pats nekādus kokčikus etc nelietoju,.. un nav man 16 gadiņi :)

Macho, ka tu uzminēji, kurš bij tas nodevējs??!

godiE, es neapsaukājos un tas nebija domāts Tev. Es komentēju tevis citēto tekstu. Un tas ko beigās par vecumu utt, tika paredzēts rasmus92. (Sory, ja netieši izteicos).

Link to comment
Share on other sites

Srry dzeki, bet uzskatu, kad tas ir truli iet un kachaties svaru zalee, nekad neesmu pat dzilji domajis to dariit. Un tas kas tev jadar ar taam dietaam un jarij veel viskautkaadas huinjas. Es to pashu dabuju trenejoties par barmeni + ir fun un nav nekadas stulbas dietaa utt. Un proteiini nekad nav saistijushi un taa pat kachashanas labaak ar kaadu sakariigu sportu nodarboties! :thumbsup:

p.s. Aij vispaar ko es te muldu es jau juutu, kas shas dabuushu sejaa :D

Link to comment
Share on other sites

Dabusi gan, noladetais postu krajejs! :)

Muskuli patere ieverojami vairak energjijas, ka tauki. Ja uzkaca labus musisus, tad ir liela ceriba, ka paliksi tievs (he he...)

Kad gaju uz zali, tad edu proteinu, keratinu un l-karnitinu.

Beefs

:thumbsup:

p.s. Aij vispaar ko es te muldu es jau juutu, kas shas dabuushu sejaa :D

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup:

p.s. Aij vispaar ko es te muldu es jau juutu, kas shas dabuushu sejaa :D

kas katram tuvaaks :) man dazadi treninji faktiski ir katru dienu (pat sesdienaas sveetdienaas) tapec vnk velos no taa dabuut nedaudz atraku efektu :) ar savu speeku esmu apmierinaats :) eedu loti daudz bet kg kaa nenaak taa nenaak klaat :)

Link to comment
Share on other sites

Es uzskatu proteīns ir neatņemama sastāvdaļa, ja iet uz svareni!

Nesaprotu tos, kuri saka ka svarene nekam neder (pff) piemēram kā beciks :D

Piemēram ejot uz svareni tu uzturi sevi formā (neesi sašļucis, esi ar normālu augumu).

Bet nu protams labs jau arī nekas nav no tā proteīna, bet kurš varētu to visu uzņemt ar parastu pārtiku? :/

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...