Jump to content
GIGN Forum

Nāve


MeGaPiiLe
 Share

Recommended Posts

Labdien GIGN'ieši!

Sen šeit nav forši diskutēt par dažādām lietām. Cik atceros, pēdējo reiies forši lasīju par spokiem.

Ok, diskutējam par nāvi, pašnāvībām. Kas notiek pēc nāves? Cilvēks lido debesīs? Vai varbūt piedzimst no jauna?

Budisti tic, ka cilvēkiem pēc miršans ir otrā dzīve. Citi tic, ka lidos mākoņos, nonāks paradīzē, bet citi domā, ka kad tu būsi miris būsi kā aizmidzis.

Vai jūs kādreiz esat gribējis uztaisīt pašnāvību? Kāpēc cilvēki taisa pašnāvības?

Būtu forši, ja kāds kaut ko interesantu uzrakstītu un varētu palasīt!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es nekad neesmu domājis par pašnāvības uztaisīšanu. Protams, ka ir bijušas reizes dzīvē, kad liekas, ka ir dirsā, bet tad es vienmēr iedzeru aliņu un atceros, ka ir citi ar vel sūdīgāku dzīvi un ka manas opcijas patiesībā ir ļoti labas! Ja pat totāli bomži netaisa pašnāvību, tad kāds gan man būtu iemesls? LOL

Kas attiecas par nomiršanu, tad es uzskatu, ka notiek tas pats, kas notiek ar programu datorā, pēc tā izslēgšanas un cietā diska sadedzināšanas. Iedomājaties programu, kas sēž operatīvajā atmiņā un izvada uz ekrāna tādus foršus saukļus kā - es mīlu, man ir jūtas, nenogaliniet mani, es negribu mirt. Kad datoru izslēdz, tad programa vairs nevar to rakstīt. Tā pat nevar izdarīt secinājumu, ka ir mirusi.

Ja runājam par cilvēka smadzenēm, tad pieļauju, ka vel kādu mirkli pēc nāves smadzenes un to šūnas, kas vel ir dzīvas, saglabā idejisko es un mēs vel varam runāt par cilvēkus kā būtni, kas sevi apzinās un saprot, kas ir "es". No otras puses - nav nekādu iespēju par to paziņot pārējajiem. Pieņemu, ka varētu kādu brīdi redzēt baltu gaismu, jo samazinoties signāliem starp sinapsēm, viss pārvērsots pārspīlējumā. Pieņemu, ka tas varētu arī sāpēt, jo īpaši tāpēc, ka sāpju centru smadzenes nespēs atslēgt dēļ tā, ka sāk maitāties savienojumi starp to daļām. Cilvēks varētu piedzīvot īsu sapni.

Pēc tam gan viss ir elementāri - power down! Tu vairs neko nejūti, nedomā un līdz ar to arī esi miris. Vienīgas, par ko var diskutēt ir - kādas ir pēdējās izjūtas pirms "es" un apziņas totālas atslēgšanās.

edit: ja man būtu jaizvēlas veids, kādā mirt (nāvessods), tad es vēlētos, lai manu galvu saspiež putrā milzīgs āmuris (tāds, kā pāļu dzinējs). Vel labāk būtu, ja mani būtu iespējams sekundes 100tajā daļā sadalīt elementārdaļiņās. Piemēram, to varētu panākt ar super jaudīgu lāzeru, kas vienā momentā iztvaicētu VISAS mana ķermeņa šūnas.

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Ir dzirdēts variants, kad cilvēkam ir iešauta nāvējoša lode, un ja viņš tajā brīdī aizmieg uzreiz mirst. LOL, varu parādīt video, kur čalis arī ir diezgan slims, moška nav par tēmu, bet pats video arī interesants.

Apskatiet to čali ar vilcienu, pilnīgi slims cilvēks, t.i. dzīvot apnicis.

VIDEO

Link to comment
Share on other sites

Pēc nāves cilvēks atkal kļūst par daļu no dabas. Cik liela daļa no mums lidināsies gaisā vai kļūs par koku ir atkarīgs no tā, vai mēs tiksim apbedīti, sadedzināti zem klajas debess utt. Jebkurā gadījumā, pirms nāves mūsu smadzenes parūpēsies par ļoti jauku vielu radīšanu un drīz vien mums tīri teorētiski nevarēs interesēt, kas notiks pēc nāves. Nāve ir dzīves sastāvdaļa. Lieka domāšana par to visbiežāk rada nepamatotas bailes, kas savukārt noved pie māņiem, parasti reliģijas.

Edited by vbyuer
Link to comment
Share on other sites

kautkas būs pēc nāves. vnk labpatīk tā domāt, savādāk tiešām nav nekam jēga un tā iekārtots dzīvē galīgi nav. ja arī nebūs - nekas. ''aprauties'' nevarēšu un čortoties ''bļa redzkā sanāca ar to afterlife...'' so...arī nav ko uztraukties. kautkam pēc nāves ticu, bet reliģijai neticu - cilvēku izdomājums, bet nav nekas pretī tiem, kas tic... so...

un vispār šis topiks ož vai drīzumā odīs pēc divu pušu diršanās...

un varat man nerakstīt - rusty nelga bla bla nekā nav...man po ko jūs domājat. man ir svarīgi ko es domāju.

Link to comment
Share on other sites

Mana kadreizeja klase naca viena meitene Varda Liga.. vinja bij baigais Emo ..

Man vinja likas tik pretiga psc un es ar draugiem vinju aprecam shi aiziet majas un bez maz vai seu rikli pargrieza nebut tur blakam bijusi mamma vinjai Sjoo butu ..

Tad ta muter zvnaji uz4enei un tad ta norm moral lasij lai neruna ar vinj un tada gara. vinj uz cit skol aizgaja uz rigu macities..

Tagad 5dien satiku vinjas balle nu psc vinja ir ta mainijusies un teica ka savu muzu kautko tik stulbu pat nerunas ..

Vinja ir viena no tiem 25 % kas neizdara pashnavibu ;)

Link to comment
Share on other sites

un vispār šis topiks ož vai drīzumā odīs pēc divu pušu diršanās...

un varat man nerakstīt - rusty nelga bla bla nekā nav...man po ko jūs domājat. man ir svarīgi ko es domāju.

Interesanta Tev attieksme. Tici pēcnāves brīnumiem, bet reliģiji nē, jo tas esot cilvēku izdomājums ? Tad jāsaka, kā izdomājums ir kaut kā notikšana pēc pēdējās stundiņas pienākšanas ?

Edited by Ilvu4ka
Link to comment
Share on other sites

khm. ar vārdu reliģija es domāju tiešām reliģiju kā stipru ticību dievam, rituāliem, mesām etc. un tavs pēdējais jautājums ir ar tik debīlām garumzīmēm uz ''ka'', ka bļad nesūda nesaprotu...un īstenībā man pohuj, kas tur rakstīts. so...chill :)

Link to comment
Share on other sites

Rusty, kā Tu vari cerēt uz pēcnāves dzīvi, ja Tu netici Dievam? Sakarā ar reliģiju, protams, es arī katru dienu nelasu bībeli un katru svētdienu neeju uz baznīcu, kā arī nelietoju tādas lūgšanās kā: " Dievs apgaismo manu prātu, rādi man ceļu "

Man škiet pietiekami tikai ar to, ka es viņam ticu, un katru vakaru skaitu lūgšanu. Varat teikt šeit ko Jūs gribat, bet man tas neko nemainīs (par reliģiju).

Pēcnāves dzīvēj es ticu, tāpāt kā reinkarnācijai - varbūt šāda iespēja tiek dota tādiem cilvēkiem, kas dzīvē jutuši tikai vilšanos, vai arī kautko nav padarījuši. Spriedelēt šeit var var daudz un dikti, bet vai tas kautko maina, tas ir cits jautājums.

Link to comment
Share on other sites

keda :) a kurš teica, ka pēcnāves dzīvei ir kāds sakars ar dievu? pasaki? kāds? pilnīgi nekāds priekš manis. tikpat labi es nomirstot palikšu doma, enerģijas daļiņa un lidināšos pa pasaulēm osmth. bet nafig lai es tā domātu, man jātic dievam? ķipa viņš ir tas, kas var mani ''pārmiesot'' ? nē. es pats daru ko gribu ar savu pasauli un varu izvēlēties, kas pēctam būs :)

ilovu4ka vnk kā saka ''stay black''. es saku ''stay russ.''

Link to comment
Share on other sites

pats neko daudz neesmu domājis par nāvi, so es tikai varētu piekrist vbuyera teiktajam. Laigan man pašlaik ir tāds mirklis, ka man zūd dzīves mērķi, tomēr nekad neesmu domājis par pašnāvību, jo tas ir pats lielākais vājuma izpausmes veids, kādu vien var iedomāties. Nolekt no tilta, protams, ir vieglāk, nekā saņemties, paņemt dzīvi savās rokās un doties uz priekšu.

Vienmēr esmu vēlējies, lai pēc manis (skaidri apzinos, ka arī man pienāks savs mirklis) šajā pasaulē paliek kas tāds, par ko es vienmēr būtu lepns, bet līdz tam vēl man ir jātiek, so vienkārši nepastāv tāds variants kā sevis nogremdēšana dzelmē. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja godigi par navi un pashnaviibu esmu domajis daudz un dikti...

pashnaviibu netaisu tikai tapec jo esmu vel par jaunu lai mirtu ( standarta fraze ) reali nesaskatu tam jeegu...

Arii es ticu Dievam... esmu lasijis bibeli un gajis uz kristibas maciinu un tas viss man interese. Neticu Dievam tik stipri lai lugtos u.t.t. uz dievkalpojumiem aizeju varbut reizi divos meneshos jo macitajs ir sencim draugs un vinsh skatas vai mes ejam vai ne :D

Nu pec naves manuprat nekas nenotiek... Reali izdalas k-kada energjija un ta ar laiku izdziest bet ir ari tadas kas ir ilgaku laiku un spej izdarit ari k-ko fiziski. Ka piemeram tas notiek daudzas dokumentalas filmas. Reali tur ir ari daudz fake bet ir ari isti kadri un pats esmu dzirdejis no cilveki dazadus stastus...

Un varat teikt ko gribat palikshu pie sava. Katram ir savas domas un uzskati... es palikshu pie sava.

Link to comment
Share on other sites

Paveicās, jo ja nemaldos, tad ja viņa to būtu izdarijusi, tad jums varēt būt reāli sūdi.

keDa, diezgan labs tas Tavs variants par reinkarnāciju un to vilšanos. :)

Pats ticu pēcnaves dzīvei - debesīm u.tml

Beefa rakstītais bija diezgan interesants, vienmēr esmu vēlējies zināt, kas notiek ar cilvēka atmiņām, kad tas nomirst, vai laika gaitā izgudros tehnoloģijas, kā kaut kā atgriezt 'smadzeņu saturu'..

labs topiks, labs.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...