Jump to content
GIGN Forum

Kā darbojas lombardi?


0xDEAD BEEF
 Share

Recommended Posts

Hei!

Kāds var paskaidrot to, kā tieši darbojas lombardi.

I mean - es zinu, ka uz turieni var aiznest mantas un saņemt pretīm naudu, bet - kur viņi tālāk tos sūdus realizē?

Es ieeju lombardā, bet tur ir tikai sūdi par nereāli augstām cenām. Veci telefoni, videomaģis par 28eur, smirdīgi velosipēdi par 100 eur (piedevam viss drīzāk zagti).

I mean - es neredzu cilvēkus, kas tos sūdus pirktu par tām cenām. Ir taču ss.lv.

Kā tas darbojas??

Beefs

 

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Lombardi ir paredzēti ļoti specifiskai publiki. Čoms strādā lombardā, man arī bija līdzīgi jautājumi kā tev, līdz viņš izskaidroja.

1) Lielākā daļa mantu tiek pēc ieķīlāšanas izpirktas - esot tādi regulārie ieķīlātāji, kuri principā regulāri nākot reizi mēnesī vai pat biežāk un ķīlājot uz pāris dienām vai nedēļām visdažādākās mantas - gan telefonus par pārdesmit eur - gan zeltu pāris K vērtībā.

2) Otra pastāvīgo ķīlātāju grupa esot vēl interesantāka - pārsvarā tie esot telefonu pircēji/mainītāji utt. - ieķīlā savu telefonu, neizpērk, bet pēc nedēļas atnāk, nopērk uz vietas kautkādu citu sūda telefonu, kuru pēc 2 nedēļām atkal ieķīlā - un tā mūžīgi. Attiecīgi - lombardam tiek nodrošināts neliels, bet pastāvīgs ienākums.

3) Mantas, kuras pēc ieķīlāšanas paliek lombardam - visu vērtīgo pārsvarā iztirgo paši darbinieki paziņām vai caur to pašu ss.lv - tas, ko tu redzi, ienākot no ielas, patiešām ir tikai pārpalikums - drausmīgi sūdi, kas nevienam nav vajadzīgi. Izņemot vēlvienu cilvēku grupu, kuriem nez kāpēc patīk iepirkties lombardos ( viņi ar milzīgu prieku nopērk piemēram figūrzāģi, nodirstu ar putekļiem, notītu ar izoleni, par 15 EUR - kautgan jauns veikalā maksā 25 EUR)

Uz visu šito dīvaiņu fona nariki un zagļi sastādot ļoti mazu procentu.

Link to comment
Share on other sites

Uz visu šito dīvaiņu fona nariki un zagļi sastādot ļoti mazu procentu.

+

Jā, draugs strādā Lombards24, pagaidām top3 ir šis lobards, bet ja viņš strādātu kā lombards viņš netiktu topā - jo lombardu uzplaukums bija no 1995 - 2007, no 2007 gada jau pārsvarā galvana peļņa lombardiem ir Ātrie kredīti! Ar Lombardu galveno funkciju tie ietu mīnusos!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...