Jump to content
GIGN Forum

Eurorabbits


SuperRembo
 Share

Recommended Posts

par briivu pat siers nav pelju slazdaa.

ss.lv pat kaa darba piedavajums nav jauztver nopietni, tur tikai auto(kas nereti ir miskaste) ir verts skatiities u.c. siikumus.

ja jau gribi audzeet trushus(uzskati, ka nopelnisi baigi), tad labak skaties ALTUM virziena nevis, ka kads ''labdaris'' tev visu dos par briivu un briivi ljaus vaariit pikji:D

Link to comment
Share on other sites

Nu ar 2 buriem tur nav ko domat.

1) Sakt doma ar 20-30, jo tad vini paši brauc savāc, pretējā gadījuma pašam uz LT javed būs.

2)Būrī dzīvot var 28 gab. Tatad 20 buri, jeb 65%-75% barojošie = 14-15 gab priekš dzīvošanas 5-6 priekš ligzdas.

Jeb sanāk 392 gab uzturet var. Atlikušajos jaunā paudze aug.

3) Jakontrole populācija, by default tiek rēķināts 1 tēviņš uz 10 matēm.

4)Trusis apēd kur 13-15kg barības pa tiem 4 menešiem, barības cena sobrid ir 0.30eur/kg, siens 7kg(pašam laukos ir), udens(aka ir). Ja aizmirstam nodoklus 1 gab 4 menešos aped kur 6-8EUR, 4-5 menešos svars ir kur 4-5KG, iepirkšanas cena 3.5eur/kg dzīvsvarā.

5)Grūtas puses iepērk 4.5-5.5 mēnešus vecūs ne jaunākus ne vecākus, grafiki respektīvi jāstāda parošanas, vecuma utt.

6)Iepirguma līgums tiek stādīts 1-5 gadiem, kā tu pats vēlies. Līguma punkts galvenais, uzpērk visus, kuri realizēti, aizliegts pārdot 3 pusēm.

7)Respektīvi ja viss iet normāli un badā neturēsi, 1 gab atnes aptuveni 8-10 eur peļnu, aitskaitot visus izdevumus. Nu respektīvi no šiem 8-10 eur, tālāk japēta nodokļu politika LV. Vai to legāli/ nelegāli utt. Jo LV tirgū tu jau viņus nepārdo, varbūt pats sēv audzēju :) Bet tas taa

Link to comment
Share on other sites

Kaut kur 1400-1500 gab.

Nu, cik kalkulēju uz papīra, aptuveni 1 gads- 1.5 gadi, vajdzīgi, lai visu atpelnīt, ko esi investējis.

Domā ar aitam, cūkām, vai govīm ta lieta vienkāršak un atrāk ies =D.

Ir savulaik bērnība piedalīts šinīs visās sfēras, par zirgi tika savu laik audzēti. Vienkārši šobrīd pats priekš sevis nišu meklēju, kurā iesakņoties, nevis no vienas delas citā svaidīties. Dzīvot tā var, bet apnīk, kad nav patstāvības.

Ar 20 būrīem ir domā sākt un paskatīties kā vispār ta dela iet, neiet utt. Bet arī pirms pirkt tos pašus 20 gab. Es sākumā esošas saimniecības LV papētīšu 6 menēšus, moš vēl LT kādu vienu otru. Pirms pats līdīšu šinī sfērā.

Ja gribi biznesa līmenī ko darīt, vajag ap 50-60 būru. Bet ar tādu daudzumu sākt nevajdzētu kamēr pieredzes nav. Un nezini kā tie truši LV teritorija dzīvosies, pret baciliem utt.

Edited by SuperRembo
Link to comment
Share on other sites

A ko tu gribēji :).

Visiem biznesiem ir X laiks, kur tu savā veidā esi pa 0.

Vienam tas ir gads, citam 10 gadi.

To pašu dator veikalu atvērt un uzturēt, arī vajag investīcijas kuras ir jāatpelna, peļņa protams ir, bet daļu tu kredītam atdod, otru izdevumos, kuri radās investējot iegādājoties visu aparatūru kuru pārdod.

Link to comment
Share on other sites

Nu man vieglāk uz šo visu skatīties, jo peļņa ir sekundāra lieta. Vairāk jau tas tuvāk sirdij, ka tas ko tu taisies darīt nav galīgi svešs un ir patīkams. Vienīgais kas visvairāk baida ir nodokļi, zagļi, un pirmie 6 mēneši.

Vsotaki labāk man tā, nekā kādā ofisa sēdēt un programmet, vai ar datoriem ņemties.

Jebkurā gadījumā svaiga gaisa gana, un kaiminu nav, kuri varētu smakas gadījuma sudzeties =D.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu tiešām uz to skaties šādi - kā lietu, kas tev patiešām patīk un ko tu gribi darīt, un peļņa ir tikai sekundāra, tad ko tur vēl domāt? Ņem un dari. Es, piemēram, ļoti cienu tādus cilvēkus, kas prot atteikties no vergošanas naudas dēļ, darot to, kas nepatīk un kur cilvēks nejūtas labi, un kas izvēlas darīt to, kas patīk, sākumā kaut vai cīnoties par savu iztikšanu un izdzīvošanu.

Link to comment
Share on other sites

Kaapeec nevar Surrounder postam like ielikt ? :D

Sis varbut ir metiens, ar gliemeziem latvija jau daudzi apdedzinajas, bet ne ''metiens'' lidz galam, ka tas notiek ar visadam pirmamidaam, sii ir razoshana, kas nozima, pie veiksmigas darbu sadales un pratigi iegulditas naudas, kaut kas var atlekt atpakal, tas viss pie nosacijuma, ja tev ir vairak kaa 1 uzpircejs, kas saja gadijuma nav ar tevi, tapec risks ir parak liels, jo esi atkarigs no viena sadarbibas partnera. Viens no biznesa zelta likumiem, neliec visas olas viena groza...

Link to comment
Share on other sites

Nu tapēc es arī gaidu līdz vasarai :) viens no iemesliem.

Eiropas fondu nauda vel nav izlietota, un pakaļas ministriem deg. Ja sprice tiks pie kada + - izdeviga fona, tad es jau ar 20 buriem sakuma nekepasos.

Tad worm vares jautāt, kā labāk ziedot jaunam serverim, ar piki vai trušiem =D

Edited by SuperRembo
Link to comment
Share on other sites

Epix, ja mēs domājam par vienu un to pašu ES programmu, tad tur apjomi ir samērā smieklīgi.

Nu nevajag te murgot...

Nu nav jau tie apjomi smiekligi. Pats diezgan brivi prieksh sava lauku biznesa , diezgan viegli ieguvu 60k no EU.

Un ar tiem trushiem ir pagalam vnk. Ir jaaudzee daudz, ja gribi taisit biznesu. Nekas tur slikts nav, tikai vajag pamatigu apjomu, lai 1x pa 4 meeneshiem vari uz kadiem 6k pelnja nodot. Ar mazumiem nevar te sapelnit. Pats savaa laikaa par to filozofeju.

Link to comment
Share on other sites

Vēlreiz atkārtošos :)

Ja firmai ir pieejama sava ražotne būriem, pārtika, paši truši un galvenais - neierobežots noieta tirgus - kāpēc tai vajadzētu meklēt jaunus partnerus - nevis vienkārši audzēt pašiem industriālos daudzumos? Atbilžu varianti ir vairāki, viens variants neizslēdz citus:

1) Eurorabbits ir idioti vai filantropi

2) Būri ir neadekvāti dārgi

3) Trušu audzēšanas pašizmaksa ir daudz lielāka, nekā norādīts

4) Truši tiek iepirkti zem tirgus cenas

:)

Darboties jau protams var - bet nu noteikti ne jau 20 būri ir jāpērk, bet maksimums 2 - lai saprastu kas ir kas - vai tiešām trušu audzēšana ir tik elementāra nodarbe, kāda ir reālā pašizmaksa un realizācijas iespējas, kāds ir pieprasījumus un reālā tirgus cena, un vai tiešām būri ir jāpērk no eurorabbits un arī truši jārealizē pie viņiem.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...