Seen Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Rit bus jaieprovē uztaisit suši bet nav ne jausmas ka to iisti darit... tapec noderētu parbaudiitas receptes! Palugšu jus iemest linkus uz video vai pašam receptem ko esat izmeiginajushi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Rīsus vārīt māki/esi vārījis priekš sushi? ja nē varu iepostēt īsu pamācību Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Varu uztaisīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seen Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 nu rekur it ka atradu ka tos riisus pagatavot un visu parejo izdarit. http://www.kursuzsauks.lv/?pid=menu&iid=1908 tik ka ir ar to riisu etikji? tas man nav nopirkts... tas ir obligats? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surrounder Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Rīsu etiķis ir obligāts! Tikai ņem jau gatavo ( ar jau pievienotu sāli/cukuru). Pirmajā reizē ļoti labi derēs arī parastie, lētie Rimi sushi rīsi. Par vārīšanu - pirmkārt - atmēri precīzu daudzumu, cik rīsus gribi vārīt ( lai pēc tam zinātu cik daudz ūdeni liet klāt) - ber iekšā katlā, pielej aukstu ūdeni, mačkā rīsus pa katlu, nolej ūdeni, pielej ūdeni, atkal, skalo ar rokām rīsus, nolej netīro ūdeni, pielej tīru. Tā skalo tik ilgi, līdz ūdens ir daudzmaz dzidrs arī pēc rīsu skalošanas ( pilnīgi dzidru nedabūsi, pilnībā noskalot ir nereāli). Nolej netīro ūdeni pēdējo reizi, tagad pielej ūdeni vārīšanai. Tilpuma attiecībai jābūt rīsi-ūdens 1:1.10 - 1:1.25 Pirms sāc vārīt, ļauj nostāvēties minūtes 10. Šķil klāt plīti, sāc vārīt, kā tikko ūdens sāk vārīties ( parādās pirmie burbuļi), nogriez uguni uz pašu mazāko iespējamo un vāri apmēram 12-15 minūtes ( seko līdzi caur vāku - tikko ūdens burbuļi ir pazuduši - ūdens ir izgarojis/sasūcies rīsos - beidzam vārīt, griez nost uguni pavisam.). Vāku ņemt nost vispār nav vēlams, arī pēc uguns nogriešanas vēlams ļaut 20 minūtes rīsiem pstāvēt katlā, pasautēties. Kad rīsi nostāvējuši katlā 20 minūtes - beram ārā no katla kādā milzīgā bļodā/uz kādas paplātes. piejaucam klāt rīsiem etiķi un paralēli ļaujam iztvaikot liekajam ūdenim - var vēdināt ar vēdekli, bet es pēdējā laikā vienkārši pūšu virsū ar matu fēnu - vienkārši ar koka karoti vai lāpstinu uzmanīgi cilā, maisi rīsus, piepilinot pamazām etiķi un ar vēdekli/fēnu otrā rokā pūt tik virsū. Pašās beigās ļauj rīsiem atdzist līdz istabas temperatūrai, pirms sākt rullēt sushi. Viss pārējais ir fufelis - lielākais čakars ir tieši pareiza rīsu izvārīšana mājās bez speciālā rīsu katla. Ā, vel ninanse - kad ber rīsus āra no katla - nekāda gadījumā nekasi piedegušos rīsus no katla apakšas/sāniem - sačakarēs visu garsu tikai. Ber ārā tikai tos, kas nāk viegli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Par skalošanu - es parasti ieberu sitā un zem tekoša ūdens šos tur mīcu līdz nelabumam atkārtotas skalošanas vietā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Man šķiet, ka pirms vārīšanas rīsus vajag ilgāk paturēt ūdenī. Kādu stundu. Rimi apaļajiem rīsiem nav ne vainas. In fact - vakar es mēģināju uztaisīt tādu rīsu suši rijamo ko redzēju kaut kadā animē (tādi rīsu trīstūri ar suši lapiņām malās). Sanāca tīri tā neko. Ļoti forši patika, ka pievienoju dor blu sieru. Es gan liku karstus rīsus uz suši lapas. Tad arī dor blu siers izkusa. BTW - ja liek jau pažāvētus rīsus uz suši lapas, tad taču tā nepaliks mitra - būs cieta un nebūs lipīga?! Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pusdzīvais Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Uh, man ar sušī sagribējās šausmīgi.. bet tik daudz darbību jādara.. tik daudz es toč nevaru saņemties:( iešu kanu uz gangeju paēst vienk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorg`s Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 https://www.google.lv/search?q=k%C4%81+pagatavot+su%C5%A1i%3F&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seen Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 paldies visiem rīt bus jacenšas kko uzmeistarot. zorg tur jau +/- izskatiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now