Jump to content
GIGN Forum

Studijas Saistībā Ar Sportu


pikaso
 Share

Recommended Posts

Tūlīt būšu pabeidzis koledžu un ieguvis 1. līmeņa augstāko izglītību mārketinga nozarē, taču to, ka tas viss nav priekš manis, sapratu tikai 2. vai 3. kursā. Katrā ziņā, gribēju painteresēties par skolām, kurās būtu iespēja apgūt kaut kādas sporta programmas un kur varētu iestāties ar manu izglītību. Pagaidām nezinu, ko vēlos, bet tas noteikti ir sports. Būtu pateicīgs, ja kāds iemestu kādu linku par skolām un programmām saistībā ar sportu.

p.s. Pats spēlēju volejbolu.

Piemēram, atradu LSPA - www.lspa.lv, taču gribētu izskatīt visus variantus.

Tanks.

Link to comment
Share on other sites

Nu ar sportu lspa laikam ir vienīgā.

btw, sporta veidam ir maza nozīme. Piedalīsies gan vieglatlētikā, gan vingrošanā, cīņās vai sporta rotaļās, lol.

Es tev no sirds iesaku, apdomā kārtīgi vai tu vēlies tur iet. nopietni! :)

Link to comment
Share on other sites

Nu mazliet plašākas iespējas tur ir. Sporta menedžments, tūrisms, fizioterapija - neticu, ka pikaso grib būt treneris/skolotājs.

Iestājpārbaudījumi nav nekas pārāk smags. Atceros, ka daudziem bija problēmas ar pievilkšanos - to var kompensēt ar citām disciplīnām. Katru gadu tie pārbaudījumi kāpj ļoti minimāli un apmeklējot tikai fiziskās lekcijas (tobiš, netrenējoties brīvajā laikā), var visu nokārtot.

Jā, btw, klātiene/neklātiene?

Link to comment
Share on other sites

Vai tad nav tā ka izvēlei par augstākās izglītības iegūšanu nebija jau tagad jābūt skaidrai?

Man ir maza nojausma, ka tu pats vēl nezini ko vēlies.

Varbūt paņem gadu brīvu, pastrādā, atpūties, apceļo Eiropu vai dari ko citu.

Iespējams būs klikšķis un sapratīsi, kas vēlies būt.

anyway good luck :)

Link to comment
Share on other sites

Tu tiešām vēlies studēt par sportistu, sporta skolotāju, deju skolotāju un ar to saistīt arī turpmāko dzīvi, vai vienkārši studēt to, kas tev patīk, jo vēlāk tāpat darīsi kaut ko citu? Kaut kā LV neredzu vispār nekādas iespējas kā sporta bakalauram kaut kur izvērsties, vienīgi kādā skolā pasniegt sporta stundas un mīcīt mazās viņu labajām atzīmēm savā kabinetā uz matračiem.

Liepājas Universitātē arī ir iespēja iet par sporta/deju skolotāju, daži pazīstami iet cauri/ir izgājuši, īsti neesmu prasījis kādi mīnusi, bet šķiet, ka patīk. (ņemot vērā ko šajā forumā raksta par Liepāju, šeit sporta skolotājs mācās divcīņu dubļos, vēršu jāšanu, pātagu kaujas, lokšaušanu un krītiņu mešanu bedrē... Dejošanā vienkārši jākratās bungu un ķērcošu gorillu ritmā).

Cik sapratu, tad tu pabeidzi teķi, nu tev vidējā profesionālā, tādā gadījumā tiešām apsver domu gadu sakārtot domas, jo tādā gadījumā, ja tu netaisies vai nav garantijas turpmāk dzīvē darbu saistīt tieši ar šo sfēru, tad nav vērts tur iet. (Tas gan neattiecās uz šo, ja tev jau ir/būs kur strādāt, jo tādā gadījumā uz priekšu, ej kur sirds kāro, ja nepatīk tas ko tu mācies, tad nav vērts to vispār studēt)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Runa nav par to, ko es darīšu visu savu atlikušo dzīvi. Šobrīd es +/- profesionālā līmenī spēlēju volejbolu un pilnīgi noteikti zinu, ka darīšu to vēl 20 gadus uz priekšu. Papildus tam visam, gribētos apgūt neklātienē kaut kādu fizioterapeita vai sporta trenera specialitāti, jo, par cik pats nesen dibināju sporta klubu, drīz sākšu savējos dzenāt.

Es zinu, KA es vēlos, bet es nekad neesmu interesējies par šādām studiju iespējām, tādēļ negribu skriet pie pirmās izdevības uz LSPA, piemēram, ja kādā citā skolā ir iespēja SPĒLĒT un pie reizes apgūt zināšanas. Piemēram, LU, RTU, RVS, DU ir volejbola komandas, kas spēlē Latvijas spēcīgākajās līgās. LSPA arī ir komanda, bet nu, noteikti, ka ir dažādi varianti.

Es jau neceru šeit iegūt atbildi uz savu jautājumu, vienkārši uzjautāju, varbūt kādam ir info. :)

Edited by pikaso
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...