Jump to content
GIGN Forum

Lcd Monitors


jerrico
 Share

Recommended Posts

Nevajag arī nekādas 2ms, Gūdmen, Tu jau zajebal visur rakstīt huiņu.

Kaadu hujnju es uzraxtiju?Taagd tu beztolkaa savaa sulaa d1rs! Ar 2ms ir reali naijsiigaaks attels,un tas ka LED ir vienaaa cenaa ar LCD arii ir reaali! Taa kaa tu te beztolkaa LEJ suuudu!

Link to comment
Share on other sites

Un parādi lūdzu man LCD monitoru ar reālo response time 2 ms.

Da panjem to pashu T200 SAmsungu!Response time ir 2ms!LED ir reali pavisam plaans monītīs uz GAISMAS DIODĒM,salidzinājumā uz škidro kristālu! MAN škiet mēs esam no 2vām dāžādām planētām! Varbūt šeit mēs 1ns otru nesaprotam un viens runā par māti otrs par meitu,bet nevajag tak tā aizsvilties! Es centos palīdzēt,nevis grudri d1rst,kā viens otrs!Bet forši :)

P.s. OKej ja tik UUBER starpiba nebuus,tad ekonomiskaaks un ilgakdzivojoshaks LED toch buuus,hotj 1naa cenaa!

P.p.s. Netēlosim ŪBER GUDRĪŠUS,bet ja kļūdamies varbūt pamācīsim,kur esmu kļūdījies! Tas ka tu tirgo elektropreces,nenozīmē,ka citi to arī nevarētu darīt ! :thumbsup:

Edited by GooD`MeN
Link to comment
Share on other sites

Nevajag arī nekādas 2ms, Gūdmen, Tu jau zajebal visur rakstīt huiņu.

Vajag gan 85, visiem monitoriem kuri man bijushi 85 hz, un esmu pieradis pie taa, un negluchii tik daudz skatoties.

Un tagad pasaki kapec nevajag? :)

Surrounder, ir kadi piedavajumi?

Link to comment
Share on other sites

kautkas ķipa šitāds, ja?

http://www.o-digital.com/uploads/2179/2199...ay_PH12_206.jpg

Ja nopietni - response time nav nekādas nozīmes. Tāpat kā kontrastam. Response time, ko norāda ražotājs, ir teorētiski LABĀKAIS iespējamais response time konkrētajai matricai - reāli praksē response time ir stingri pāri gan 2 gan 5 ms un mēs to nemanam - laikam ejot tehnologijas ir attīstījušās un mēs vairs velkot peles kursoru pa melnu fonu neredzam asti. Tāpat ir ar kontrastu - katrs ražotājs norāda kādu kontrastu vien grib. nemaz nerunājot par "Dinamisko kontrastu" - kuru Samsung vislētakajam monītim atļaujas norādīt kā 30000:1 un 60 000 :1.

Magi pērkot tak mēs nepievēršam uzmanību ķīniešu maģiem ar uzrakstiem 1000W PMPS RMW Ultra Bass.

jericco - nav man ko piedāvāt. Monitori ir izteikta gaumes lieta :). Palasi testus tajā tomshardware utt. - agrāk xerox bija baigi foršie moņi - tagad viņu nav, līdz ar to patiešām neko ieteikt nevaru.

Link to comment
Share on other sites

Manam LCD ražotājs saka, ka esot 5ms, bet gan jau patiesībā tikai 8. Pie 12ms monitoriem esmu redzējis, ka paliek "trail", ja ļoti rūpīgi ieskatās. Nav jēga pārmaksāt par kaut kādiem cipariem, kas norādīti specenē.

Tie saucamie LED ir tie paši LCD, vienīgā atšķirība, ka to apgaismošanai izmanto gaismas diodes (LED) nevis lampu. Šie LCD ar LED apgaismojumu iedalās divās grupās. Tādi, kas vienkārši apgaismo un tādi, kas var mainīt atsevišķu diožu spilgtumu. Pēdējie panāk efektu, ka melnais tiešām ir melns, nevis pelēks. Bet tie nemaksā vienā cenā ar tradicionāli apgaismotajiem LCD.

Ieguvums prastajiem, LED apgaismotiem, LCD - plānāki par tradicionālajiem LCD.

Nevajag 85Hz, jo tas NAV CRT monitors, kas ņirb un nogurdina acis. LCD vispār darbojas ideāli tikai pie vienas izšķirspējas un vienas frekvences, kas parasti ir 60Hz.

Un Gūdmen, tas bija domāts vispārīgi, ne tikai par šo topiku.

EDIT: Vēl par tiem response time, mēra katrs kā patīk, ir BTB(black-to-black) un GTG(grey-to-grey), kur GTG ir aptuveni 2x mazāks par loģiski patiesāko BTB. Ir vēl ražotāji, kas pieņēmuši savus mērīšanas principus un beigās sanāk tieši kā Surrounder teica - ķīniešu maģīši ar 1000W.

Link to comment
Share on other sites

LED galvenā priekšrocība tam ir praktiski 170 un 160 grādu apskates leņķi attiecīgi.... Response time - nu kad pārgāju no CRT uz LED ekrānu ar 5ms response time - pat QuakeLive nepamanīju atšķirību.... Tā ka nav nekādu problēmu...

Pašam ir TĀDS un vēl HP FullHD LCD, uz kura es skatos filmas... Ja būtu zinājis - būtu to LED ņēmis lielāku jo krāsas uz viņa ir burvīgas vienkārši...

Link to comment
Share on other sites

Un ja kaķim uzmet 3. brilles virsū un to arī nostāda skatīties monī, tad pa 20 hz uz katru aci. Obvious troll is obvious.

Samsungi un Xeroxi ( pārsvarā gan Xeroxi, bet tos vairs neražo ) ir imho labākie moņi. man ir Samsung Syncmasters kaut kāda 7x versija. Rāda labi, frekvencēs atšķirību nejūtu, kaut kāds būtiskais respond time arī nav ( laikam papīros kādi 4 ms ), bet kalpo ilgi, acis nebojā, pārklāts ar kaut kādu tur mistisko aizsargplēvi un arī viegli kopjams. Griežams uz 90 grādiem ( pilnīgi vertikāli ) Ja vēlies paspēlēt CSu guļot gultā uz sāniem - ideāli! :P

Link to comment
Share on other sites

Pašam ir TĀDS un vēl HP FullHD LCD, uz kura es skatos filmas... Ja būtu zinājis - būtu to LED ņēmis lielāku jo krāsas uz viņa ir burvīgas vienkārši...

Ar LED ir tā, ka vienīgā viennozīmīgā priekšrocība ir mazāks enerģijas patēriņš. Notebookiem viennozīmīgi ir nepieciešams LEd jo tas būtiski palielina baterijas darbības laiku.

Savukārt par attēla kvalitāti - tur nu domas dalās - kam labak patīk LED, kam atkal "parastie" LCD ar fluorescento apgaismojumu. Man sava viedokļa nav, jo gluži vienkārši atšķirību nesaskatu - bet nu sliecos piekrist viedoklim, ka visi ņem LED, jo tā ir "jaunāka, progresīvāka tehnoloģija", nevis tādēļ, ka attēla kvalitāte būtu patiešām jūtami labāka.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...