Jump to content
GIGN Forum

Gulbis


macho
 Share

Recommended Posts

Gulbim 24. vieta spļāviena attālumā. No muguras tur arī daudz sekotāju, bet lielām sensācijām nevajadzētu būt. Ja nekļūdos, tad plānā brīva nedēļa un tad 500nieks, un vēlāk arī 1000.

Edited by bacard
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Diemžēl E.Gulbja sērija pārtrūksts pie pasaules 3 ranka spēlētāja spāņa Davida Ferera.Pusfinālā Ernests Gulbis 3 setos viņam piekāpās ar rezultātiem 6:3, 4:6, 1:6.Zviedrijā latvietis ieguva 90 reitinga punktus, bet jaunnedēļ spēlēs Valensijā.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl E.Gulbja sērija pārtrūksts pie pasaules 3 ranka spēlētāja spāņa Davida Ferera.Pusfinālā Ernests Gulbis 3 setos viņam piekāpās ar rezultātiem 6:3, 4:6, 1:6.Zviedrijā latvietis ieguva 90 reitinga punktus, bet jaunnedēļ spēlēs Valensijā.

Baigais malacis, Copy - paste :)

Edit: Bet par Gulbi runājot, žēl, ka nepaņēma spēli :( Finālā Ferrers zaudēja Grigoram :D

Edited by sluT
Link to comment
Share on other sites

Ja Isners bija labs un vienkārši nepaveicās dažās svarīgās izspēles, tad šodien Verdasko jau gan varēja paņemt, kaut arī nav viņam tas parocīgākais pretinieks šis spītīgais spānis. Pati spēle kaut kāda dīvaina bija - varbūt pat interesanta, jo bija gan pacēlumi, gan kritumi, tomēr līdz galam neļāva izbaudīt tas, ka tika zaudēts 2 taibreikos, un kas bija jau 3. zaudētais taibreiks pēc kārtas. Iespējas kārtējo reizi bija, bet netika izmantotas.

Un tomēr - nevar teikt, ka sezona nobeigta uz sliktas nots. Gads tika iesākts 138. vietā, bet tagad ir 24(!!!) Vairāk nekā 100 vietu kāpums, un redzot, cik daudz iespējas bija, un kā ir mainījusies attieksme, nākamgad uz viņu lieku ļoti lielas cerības. Novēlu veselību, neatlaidību, un varbūt mazliet vairāk mieru grūtajos brīžos, bet tikai mazliet - tas ir Ernests, un viņš ir no Latvijas!

Vēl tenisa sakarā gribēju piebilst, ka nākamnedēļ norisinās gada finālturnīrs. Vienmēr esmu gribējis tur aizbraukt, bet pagaidām lielākais teniss ir robežojies ar Deivisa kausu šogad. Finālturnīrā Londonā mans favorīts noteikti Federers - viņam vēl vajadzīga 1 uzvara un būs oficiāli kvalificējies. Noteikti būs interesanti, tā kā iesaku visiem tenisa entuziastiem! :)

Edited by bacard
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jā, nav slikti, bet nekādus ordeņus vēl dalīt nevajag - ir sezonas sākums un par stabilitāti nevar runāt - arī pagājušā gadā pāris turnīros tika izšauts. Redzējām to pašu depresīvo spēli un izglābšanos pret Bautistu, tāpat arī riskantu spēli pret Tsongu, tā kā spārnos vēl putns nav.

Tālāk jau nāk Akapulko 500. Man gribētos teikt, ka diez gan slidena izloze. Labi tas, ka 1. kārtā ir kaut kāds 40+ ranga taivānietis, kurš nav no tiem, kurš ir izcēlies ar lieliem izrāvieniem, bet tas pats jau ir visiem izsētajiem. 2. kārtā nāk Goffins vai Kobots - tas man visvairāk nepatīk. Ar abiem no viņiem Gulbim nav gājis viegli un viņi ir no tiem spēlētājiem, kas tāpat kā Gulbis, uz reta parāda negaidīti labu tenisu.Tālāk tur seko Dimitrovs un noteikti negribas teikt, ka viņš būtu sliktāks par Gulbi - viņš ir stabilāks, daudz stabilāks. Ja Gulbis spēlēs labu un agresīvi veiksmīgu tenisu kā Roterdamā pret viņu, tad jā - pretējā gadījumā var sanākt sūdi. Nu un, ja skatās veiksmīgo scenāriju, tad 1/2 Marejs gan ir ņemams - stiprs, protams, bet vēl atgriezies nav.

Edited by bacard
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu, bet nav tāda vārda, kā veiksme! Smags darbs un vēlreiz smags darbs un tikai tad varam sākt runāt par kaut kādām augstienēm.. domāju, ka pats Gulbis pats to apzinās, jo vismaz no mana skata punkta izskatās, ka beidzot sāk pieaugt ;)

Link to comment
Share on other sites

Piekāst tās zinātnieku matērijas - es ticu veiksmei, īpaši jau sportā, taču tas, ka tu smagi strādā gan ne vienmēr dod rezultātus, bet tā ir cita diskusija.

Kaut kāds jaunais pārsteigums, patiesībā jau vecās ogles atkal aizdegšanās - Marins Čiličs. Sezonas sākumā spridzina (2 tituli, 18-4), pāris sezonas atpakaļ ir paspējis arī Top 10 salauzt, taču es prognozēju, ka ap sezonas vidu varētu būt būtisks formas kritums, jo šādi iesākt sezonu, zinot, kāda ir tenisa sezona un, cik mazs ir pārejas posms no vienas sezonas un nākamo - nu nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Akapulko turnīrs parādīs. Būs jāaizstāv pagājušajā gadā izcīnītie punkti Delrejbīčā, tātad - pa lielam tikai uzvara turnīrā der. Līdz pusfinālam vajadzētu tikt (samērā ok izloze), kur, iespējams, gaidīs Marejs.

Turēsim īkšķus par Ērniju un būs labi!

Link to comment
Share on other sites

Spārnos vēl pacēlies nebija, tā kā spārnu salaušana nav nekas traks. Brīnos, kā viņš vēl tur kustējās pa to laukumu, jo nu tiešām izskatījās, ka pret Dimitrovu aizmigs. Biju gaidījis vieglu zaudējumu 2 setos, bet trakais Ernests vēl pacīnījās, un labi pacīnījās. Punkti dzēsīsies, izkritīs no Top 20, bet tas nekas, turpat vien grozās. Tagad pelnīta atpūta un tad jau Masters 1000 turnīrs, kur ar jaunu sparu triekties iekšā.

Dimitrovu slavējis neesmu velti. Lai gan pieveiktais Marejs nav nekāda sensācija, tomēr spēle viņam ir stabila un regulāri līdz saviem 1/2 vai 1/4 aizcīnās. Varētu būt kaut kas līdzīgs Fereram nākotnē, kurš it kā neko nedara, bet rangā ir pie labākajiem. Tālāk mani turpina pārsteigt Andersons Kevins, kurš jau kārtējo nedēļu aizcīnījies tālu, šoreiz gan ne bez veiksmes, jo Fereram nācās izstāties traumas dēļ. Patīkamākais pārsteigums ir Fedžas uzvara pret Džokeru. Bija skatāma spēle un ir jāpriecājas par katru Rodžera uzvaru, lai dzīvo leģendu varētu vērot arī turpmāk. Finālā pret Berdihu, kur vajadzētu būt spraigam mačam, bet es protams par šveicieti.

Varētu jau parunāt arī par sieviešu tenisu, kur šonedēļ dažas netradicionālas uzvaras, bet labi, tad tas būs vēl trakāks monologs, kā jau tas ir tagad! :D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Savā neilgajā mūžā tikai 3 tenisistiem esmu aktīvi sekojis līdzi - Samprasam, Fedexam un Ērnijam.

Prieks, ka Ērnijs ir sakārtojis galvu un rezultāti neizpaliek. Prieks par Fedexa uzvaru Dubaijā, iespējams, šī uzvara atgriezīs viņu uz uzvaru takas. Ceru uz Vimbldonu!

Pistol Pete ar saviem dueļiem pret Agasi bija Teniss, ar lielo burtu. Ja kādam teniss kā sporta veids kaut nedaudz fascinē vai interesē, iesaku pačekot šo abu kungu dueļus GS finālos. 5 setu maratons viņiem - pāris stundu saldais ēdiens skatītājiem! Šobrīd neko tādu nevar redzēt, vismaz ilgāk par setu! :)

Link to comment
Share on other sites

Kopš aktīvi skatos tenisu (tie ir kādi 7 gadi), tīšām vai netīšām, bet sanāk sekot līdzi teju visiem pirmā simta tenisistiem, taču īpašas ovācijas izrādu Gublja, Fedžas, Rafas un Lejtona Hewita spēļu laikā.

Vēsturu zināt ir labi. Diez gan daudz esmu rakņājies pa visādiem tenisa rakstiem un interesanti šķiet, ka pagājušā gadsimta beigās periodisku dominēšanu ir izrādījuši zviedru tenisisti (5x gada beigās 1. rangs, pēdējo reizi 1991. gadā), taču tagad pat topa simtā neviens no Zviedrijas nav atrodams. Arī ASV zvaigznes ir nodzisušas. Pēc tam arī nāca Pīta laiks, ko diemžēl man nav izdevies pieredzēt, taču dzirdēts ir daudz, tāpat kā par Makenroju. No tiem, kas tagad aktīvi uzturas tenisa aprindās un piesaista mana uzmanību vēsturisko apstākļu dēļ ir Džokera treneris Boris Bekers, kā arī pēc karjeras virsotnes sasniegšanas neaizgājušie spēlētāji - Lejtons un Hāss. Domājams gan, ka Tomijs drīz vien varētu pamest tenisu traumu dēļ.

Starp citu, ir 2 spēlētāji, kuri sasnieguši ranga pirmo vietu, neuzvarot nevienu grand slam. Tādas mocības Ernestam nenovēlu, bet gan beidzot arī kādā no lielajiem mačiem izšaut.

Un ļoti skumji, ka Latvijā nav pat vienas vietas, vismaz es nezinu, kur pulcētos tenisa ļaudis un varētu uz kādiem lielajiem turnīriem vai vienkārši Ernesta spēlēm savākties, iedzert vīnu un parunāties. Tenisa grafiki gan ir ļoti viltīgi - reizēm spēles pa nakti, reizēm dienā, taču fināli parasti ir nedēļas nogalēs, kas it kā ir brīvākas. Cik daudz esmu runājis ar tenisa draugiem, tad lielai daļai šāda vieta pietrūkst. Un tas arī varētu būt labs bizness, jo viens ir tas, ka vīns labi maksā un otrs ir tas, ka tenisā grozās daudz elitāras personas, tā kā, varbūt šī ir ideja, kuru kādreiz pats varētu realizēt ^_^

Edited by bacard
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nu ko kas notiek ar Gulbi ,cik saprotu joprojaam 30niekaa vinsh ir, kad vispar tagad vinjam jaspelee.. CIk minos Miami jau zaudeja 1majaa kartaa... Sen nekas nav lasits un dzirdets par Gulbiiiti!

Gulbis spēlēs šādos turnīros: Montekarlo(13-20 aprīlis), Barselona(21-27 aprīlis), Madride(4-11 maijs), Roma(11-18maijs).

Pēc Miami bija Deivisa kauss, kurā Latvijai nevajadzēja spēlēt.

Edited by flipsider
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...