Jump to content
GIGN Forum

Stostīšanas


Dimors
 Share

Recommended Posts

Heey guy ;]

Es bērnībā braucu uz velosipēda un mani nobaidija suns..tad sāku raudāt,braukt atrāk uz mājam.. Tad vecāki prasija kas notika.. Es meiģināju pateikt suns ;] bet kad sāku runāt,tad tas izskanēja s-s-s-u-n-s :/ sāku stotīties :/ i pēc ši laika joprojam stošos. (Nezinu kā bus pareizi vārds latviski "заикание" bet man liekas ka stostīties" ) Nevaru sākt normāli runāt.. gandrīz vienmēr pirms manas domas teikšanas..saku sākuma Nu,tjip,un vel daudzas.. :[ kad pasaku,tad jau vieglāk runāt :[ bet vienalga nevaru izrunāt vārdus..it īpaši sākumu grūti pateikt.. :[ Es nestostos kā citi.. citi izrunā ilgi vārdu.. s-s-s-s-s-u-u-u-n-n-n-s .. :[

Kāds var ieteikt kko? Man tas jau tik apnika :[ ši problēma man samazina runāšanas prasmi :[ skolā kad zinu atbildes,vai eksāmenas runā visu zinu,esmu nodomājis savu domu,zinu ko teikt.. bet nevaru to izteikt ideāli :[ i sanāk kīšš-mīīšs :thumbsdown:

Ja kādam problēma tāda pati..vai līdzīga..pasakiet kā jus to ārstējat :]

P.S biju pie viena čoma..viņš visādus tekstus stāstija.. vārdi bij no bīblijas.. ar svecītem krustoja mani..un t.t :[ deva svēto ūdeni..bet man tas nepalīdzēja..

Un google daudz informācijas,bet tur fake pilnīgs...vairāka daļa raksta iet pie arstiem un t.t :[ HELP

Link to comment
Share on other sites

Hmm, nu vispirms jau vajag pie ģimenes ārsta aiziet, kko jau ieteiks. Man bijušajai klasesbiedrenei tā pati problēma. Bērnības trauma. Kad tu runā, tu jūties brīvi, vnk nevari pateikt, vai arī nedaudz iestreso?

Link to comment
Share on other sites

nav jau gluži īstā vieta, kur prasīt kā tikt galā ar šādu problēmu... bet man kaut kā šķiet, ka, ja problēma ir psiholoģiska rakstura, tad risinājumu vajag meklēt pie psihologa... vispirms protams apmeklējot ģimenes ārstu un pakonsultējoties par iespējamiem variantiem.

Link to comment
Share on other sites

+1 par iešanu pie ārstiem. varbūt šauju greizi bet bija tāds ārsts - logopēds. atceros kad es biju mazs man bij kkas līdzīgs, bet ne tik traki, tad man lika iet pie tā logopēda.

Edited by PINHEAD
Link to comment
Share on other sites

dcsdftw,kad sāku runāt tad iestresoju :[ bet centos nestresot.. Bet sirds kā sāks pukstēt,tad jau sapratu nekā nevarēšu pateikt :D :[

Par ārstu vel padomāšu.. iet vai neiet. Par logopēdu vel nezinu,liekas ka mūsu ciematā nebūs tāda ;[

Bet ārsta nekā labu neieteiks.. :/ pateiks dzer svēto ūdeni,vai brauc pie "gadalkas"

Link to comment
Share on other sites

Ārsts neko neizdarīs, ir acīm redzams, kad tā ir bērnības trauma, ko var labot tikai un vienīgi psihologs vai pati persona.

Man vismaz šķiet, ka nav tādu zāļu, kas varētu palīdzēt pret bērnības izraisīto traumu.

Link to comment
Share on other sites

Dimor, grūti pateikt, ja tu nestresotu, gan jau neraustītos, bet savā ziņā tevi saprotu, stress tāpēc, ka zini, ka sāksi raustīt valodu un jūties neērti. Bez ārsta vai psihologa neiztiksi, sliktāt jau nepaliks, vnk tas maksā naudu un var nepalīdzēt. Mēģināts jau nav zaudēts, ja jau tev pašam apnicis.

Edit: Ko tev senči saka, neko?

Edited by dcsdftw
Link to comment
Share on other sites

Senči saka " nestāsti glupības" i viss ;]

Es domāju par grāmatu lasīšanu.. :] vairāk lasīšu,attistīšu valodas prasmi ;] lasīšu skaļi.. cerams buus okey.. :[

Par psihologu padomāšu,parunāšu uz dienam ar vecākiem,ko lai viņi patiks.. :]

Banana_telefons, gaidišu tavu atbildi,un vēlak jau uzdarbošos :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...