BaskuSeperatists Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Čau. Vēlējos pajautāt vai kāds ir mēģinājis pašrocīgi uztaisīt ko līdzīgu tai vītinātajai gaļai, kas ir nopērkama veikalos un, kas no tā visa sanāca. It kā esmu atradis pāris receptes, bet gribētos dzirdēt varbūt kādam ir pieredze šajā lietā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Tu domā kūpinātu ķipa? o.O Ja tā tad laukos katru gadu kūpina. Un svaiga ir īpaši garšīga. Ja nu dikti interesē, varu painteresēties sīkāk par šo procesu.. Nav sapumpēta, kā veikala gaļas. Visādi citādi, episki stulbs jautājums šādā portālā, manuprāt. Edited May 21, 2010 by Lumpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
aM` Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Cik noprotu viņš domāja.. kūpināta un pēctam uztaisīta tāda sīksta, sagriesta jau šķēlītēs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Vitinot galu izkar sauleun karse- lidzigi ka voblas. Laukos taisa salitu galu, bet vitinata gala ir gandriz ka salita gala, tikai nav sala! Princips ir vienkars - nem jelu galu un kar saule. Saule nobeidz visus mikrobus un mazliet iesmirdinia galu un ir tiesi tas, ko vajag. Jaizkalte ara udens! Panem nelielu galas gabalu, nedaudz apmerce sali un izliec karsta saule! Zaudet neko nezaudesi, ja ari neizdosies! Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRi Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Saule nobeidz mikrobus? Man jau liekas, ka saulē viņi tur 3x vairāk saradīsies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ep1dem1c Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 tie beef jerky bija no Statoil`iem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MieZiiS_JanX Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 jā statoilā viņi tiek pārdoti Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Saules gaisma ir UV starojums. UV ir gana austs energijas limenis, lai maitatu sunas. Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
^Ali^ Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 80punkti zinu, ka saulē baktērijas saradīsies vēl vairāk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusty Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 cik atceros, tad indijāņi to prikolu taisija tā... kr4 ir ugunskurs kurā kautkādas egles ir vai citi sūdi, kas baigi kūp...tam visam apkārt uztaisa kautkādu statīvu uz kā sakarina to gaļu...nu un tā tur saulē + tajos dūmos un nelielajā siltumā no uguns viss jauki žūst...tā gaļa pēctam vel 2 gadus bij ēdama, ka nebojājās... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Beef, gudra diršana tik un tā paliek diršana. Saulē, jebkurā gadījumā, baktērijas vairojās daudz ātrāk. Nezinu cik tur tas UV starojums, bet siltums = spēks. Sāls gan nogalina lielāko daļu baktērijas. Un Statoilos pieejamā vītinātā gaļa, tiek "vītināta" iemērcot kaut kādā ķīmijā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Nu es nerunnaju par kaut kadu LV vakara sauli, bet par pamatigu svelmi! Palasi google - saule nobeidz visu! Tai skaita bakterijas. Mushas ir cits bazars. Vajag jau ari, lai ta gala nedaudz uzsilst. Pie 70 gradiem praktiski visas bakterijas nomirst. Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaskuSeperatists Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Gaļas vītināšana atšķirās no voblu gatavošanas. Cik palasīju ārzemju formos infu, tad lai vītinātu gaļu, tā ir jāsagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, jāņem pēc iespējas liesāka gaļa (tauki visu sapišot), no sākuma gaļas šķēlītes patur marinādē, kas satur etiķi, vai citrusu, kā arī sāli, tad liek žāvēties tumšā telpā. Daudzi izmantojot cepeškrāsni, kas noregulēta uz 60 grādiem. Žāvē pēc saviem ieskatiem, bet itkā vēlamo efektu var sasniegt pat pēc 24 stundām (ja cepeškrāsnī). Nestādos priekšā, kā var hujārīt cepeškrāsni 24 stundas, bet nu neesmu eksperts pavārs. Baigi patīk tā gaļa, kas nopērkama staķikos, bet viņa ir sasodīti dārga, gribās pašam uztaisīt kādus pāris kilo beef jerky, lai pietiek ilgam laikam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Nu nezinu, par ko te iet runa, bet tadi mizligi galas gabali, kas karajas maksima (10ls kg laikam), nemaz neliekas, ka butu sagriezti vai likti cepesrasni.. Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now