Jump to content
GIGN Forum

Nezinamais


MADKILL
 Share

Recommended Posts

yo

Sodien sezot un malkojot kartejo kafijas tasiti aizdomajos par loti fenomenalu lietu.

Kapec mes esam raditi? Kapec vel ir miljoniem planetu, zvaigznu kuras vareja ari nebut, bet tomer vinas ir. Kaada tam visam ir jeega? Noteikti visi par to kadreiz ir aizdomajusies. Izsakiet viedoklus.

Link to comment
Share on other sites

:)

Ja nem tik daudz uz sevis un runaa uzreiz par visiem, tad vismaz argumentee savu teikto

Kur ta uzreiz tik asi, nerviņi nespēj paciest asāku kritiku vai arī ironiju nesaprotam? Mans lielākais arguments ir šī topika autors.

Topiks sūds un par tādu paliks tik ilgi, kamēr šeit beefs neiebāzīs savu degunu. Tad varēs atkal par suņiem un kaķiem parunāt.

Link to comment
Share on other sites

Uz šiem jautājumiem nav konkrētu atbilžu, ir tikai varianti.

Nav jēgas pat uzdot, sāksies kārtējais murgs un nonāks pie slēdziena, ka "visiem varētu būt taisnība".

Kāda jēga jēgai, ja jēgai jēgas nav?

Link to comment
Share on other sites

Next "Mr. Arguments" ?

Kāda jēga bezgalībai, ja tai nav gala? Kāda jēga katru dienu mosties, ja tā pat ej gulēt? Kāda jēga ēst, ja tā pat būs jādirš? Kāda jēga taisīt topiku, uz kuru viennozīmīgas atbildes nav?

Edited by DominiX
Link to comment
Share on other sites

Iedomājies, ka tu savos 16 gados aizej pie ārsta un tev nosaka diagnozi - smadzeņu audzējs. Reāli - tavā vecumā tāda letāla slimība 1 : 100 000. Kāpēc tieši tev?

Iedomājies, ka tu nopērc loterijas biļeti un vinnē 100000USD! Iespēja 1 : 100 000! Kāpēc tieši es?

Tie ir tipiski varianti un atbilde ir ļoti vienkārša - tāpēc! Redzi - ja tu nebūtu saslimis/vinnējis, tad to būtu izdarījis kāds cits un viņš tieši tā pat uzdotu šo jautājumu un brīnītos.

Ir dažādās zinātnes, kas pēta to, kā un kāpēc viss ir radies un ir tāds, kāds tas ir. Piemēram - astronomija, fizika, vēsture. Šīs zinātnes kā reiz pēta to, kā radās zvaigznes, kā radās cilvēki, kā darbojas pasaule. Fizika = mācība par dabu.

Ir vel arī citas zinātnes - reliģiskās, kuras dod savu skaidrojumu. Nereti - krasi atšķirīgu un spilgtā kontrastā augstāk minēto zinātņu skaidrojumam.

Par vienu tu vari būt drošs - ja nebūtu tevis, tad nebūtu arī tava jautājuma. Ja nebūtu tava jautājuma - tad visam tam nebūtu nekāda nozīme. Reāli - cilvēks ir vienīgais, kurš piešķir sev, zvaigznēm, visumam kaut kā īpaša statusu.

Atceries, ko filmā Watchmen Dr. Manhetens teica Spektrai, viņu dialoga laikā uz Marsa?

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Redzi, beefs tev dod ideālu atbildi, bet man tīri intereses pēc ir jautājums tieši tev, pēc jautājuma spriežot tev ir 14-17 gadi. Un ja tu uzdod tādu jautājumu tad tev ir arī bijušas savs pārdomas, un kāda bija tava atbilde uz savu jautājumu, ko tu iedomājies, vai arī tu tikai tizli gulēji gultā vairākas stundas un bezjēdzīgi tērēji laiku?

Link to comment
Share on other sites

īstenībā vienkārši..

mēs esam, lai novērtētu to, kas ir. kr4. ja nebūtu dzīvības formas, tad varētu teikt, ka nekas neeksistē. iedomājies pilnībā tukšu visumu - tikai putekļi un gāzes. ja nebūtu radību, kas tos pamana un piešķir tiem zināmu nozīmi, tad varētu teikt, ka tie nemaz neeksistējot, jo nebūtu neviena, kas to eksistenci un esamību apstiprinātu.

varētu teikt, ka mēs esam tā 'jēga"

at least that's one way to look at it..

Link to comment
Share on other sites

Tu domā "inside box", bet mēs visticamāk neesam vienīgā dzīvā radība visumā, + mēs jēgu piesķiram tikai priekš sevis, pašam par sevi nav jēgas. Viss ir tik relatīvs, ka bailes iedomāties. Beigās visu saliekot kopā sanāk, ka mūsu eksistencei ir tik pat liela nozīme kā akmenim pie mājas.

Link to comment
Share on other sites

kur es teicu, ka mēs esam vienīgā?

jebkura dzīvības forma piešķir to...

un es nekādā ziņā neapgalvoju ka "vo šī ir īstā patiesība", bet vienkārši pieminēju vienu no teorijām, kas lidinās apkārt...

tākā pataupi savu kasti..mošk noderēs...

Link to comment
Share on other sites

šis posts ir kaut kas episki stulbs. Tu raksti, ka nedomāji dabūt skaidru atbild. Tad kāpēc tu uzdevi jautājumu, ja negribēji saņemt atbildi?

otrkārt, cilvēka viedokļi parasti ir diezgan skaidri, tā ka varbūt vienreiz pamēģini saprast ko tu tiešām gribi, jo pagaidām šis topiks izskatās pēc diezgan spēcīga bullšita.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...