Jump to content
GIGN Forum

Ekonomēšana


DoubleT
 Share

Recommended Posts

Tā tikko liekot ūdeni priekš tējas vārīties iedomājos, diez kādas vēl ir ekonomēšanas metodes, neskaitot šīs ko es pielietoju:

* Tējkannā ūdeni leju tik daudz, cik izdzeršu [ kādreiz tik pielēju pilnu un viss ]

* Izslēdzu vienmēr elektrību visur

varbūt ir vēl kāda, bet uz momentu neatceros...

Tātad kādas jūs `viltībiņas` pielietojat šajos megaķibeles laikos?

Link to comment
Share on other sites

Es izrauju visu, kas iesprausts kontaktos (vienīgi leduskapi neatvienoju, lol). Esmu saskrūvējis ekonomiskās spuldzes visās lampās (kuras maksāja diezgan vairāk par parastajām, bet tjipa atmaksāšoties) un telefonam esmu uzlicis mazu brightness, lai retāk jālādē telefons w4ck0 .

ummm, tas arī laikam viss, bet ir vēl daži sīkumi, kurus neteikšu :D

Edited by Amii
Link to comment
Share on other sites

Amii, thanks for sharing :)

Es arī lietoju tās ekonomiskās, bet nezinu ilgi iet [ pagājušo gad kkad ieliku man liekas ]

atcerējos vēl vienu - ir tās tējas maisiņos [ man gan labāk beramā patīk ], bet uztaisi tēju un kad ievelkas maisiņu noliec uz kādas apakštasītes or smthn. un pēc tam var vēlreiz tēju uztaisīt.

Edited by DoubleT
Link to comment
Share on other sites

Ēdu iespējami lētās ēstuvēs un iepērkos humpalās. Ne tāpēc, ka man nebūtu naudas, vienkārši uzskatu, ka nav jātērē daudz naudas uz lietām, kuras var dabūt arī par stipri lētāku naudu :)

Jā, mājās tik pat kā nemazgājos, mazgājos skolā vai pēc treniņiem. Vienīgi pa sestdienām reizēm sanāk nomazgāties mājās, ja neesmu palicis pie draudzenes. he he

Link to comment
Share on other sites

hmmm es kops " kriizes " saakuma redzu tik 2atskiribas personigaja dzive naudas zinas un kas ar to saiistittas

Lenaks nets [200kb/s download] ar ko man isteniba pietiek

un leduskapi vairs nav tik lielas izveles ka bija 1-2gadus atpakal ^^

bet ta gimene neko ipasi netaupam (dzivoju pie vecvecakiem ar teti)

pc loti beizi 24h paliek, padienu tiek spelets pa nakti filmas or smt ka4ajas

spuldzes ar vecas apalas x]

ieteikumi :

1. liet udeni tejkana tik daudz cik dzersat, jo udens maksa naudu tapat patere vairak elektribas varot [man po man par udeni nav jamaksa :D man ir aka ebio]

2. telefonu ladet kad vins ir galigi izladejies, tas ietapis mazliet elektribu un jus nepisisiet telefonam batereju kopa

3. kad iet gulet vnk korki off tas nozime ka maja/dzivkli vsp elektribas nekadas [vienigi hujov ja jaiet uz toleti]

4. Atteikties no visadiem sudiem, ko bijam ieradusi lietot "labajos" laikos piem pipet vissletakas cigaretes kadas ir atrodamas, nepirkt liekas drebes kas 1x muza tiek uzvilktas, atteikties no paris naskiem bet labak nopirkt maizi un galas gabalu x]

tas ari viss!

p.s rupjmaize + zavets galas gabals + sipoli FTW

Link to comment
Share on other sites

;) tas būtu izgriez prezervatīvu uz otru pusi? vai izmazgā pēc lietošanas? :dance:

stulbs [?]

un vēl stulbāks. [bez jautājuma izteiksmes]

un tas 'sīkums' bija, ka jailbreakoju iphone, lai nav par jobanajām programmām jāmaksā, tas ietaupa pietiekami daudz naudas.

Link to comment
Share on other sites

Vari izslēgt gāzes apkuri uz nakti. Lādētāju izraut no kontakta. Vispār arī PC un TV var raut ārā no kontakta, jo standby patēriņš ir 0.5-1W. It kā jau gan sapists kontakts maksās vairāk par to ietaupījumu.. bet da nu! :)

Ejot uz veikalu sastādi sarakstu ar nepieciešamajām lietām. Noteikti ieliec ekonomiskās spuldzes. Jo noteikti dzīvojamajā istabā. Traukus mazgājot izlietni pielej ar ūdeni. Uz sūklīša liec mazu pilīti ar fairy. Vai arī izmanto trauku mazgājamo mašīnu (piestūķē labi pilnu). Principā jau būsi labi ietaupījis! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz pirku sagriesto maizi, bet šobrīd esmu atradis labāku variantu. Par ~21 saņi var iecelt diezgan labu kukulīti. Rēķinot kad dienā patērējam ap 2 kukuļiem, sanāk tīri labi ietaupīt. Par ūdeni nesatraucos jo jāmaksā pa galviņām. Ja nemaldos 1.50 ls. Kādreiz aku sūca traktors, bet šobrīd to dara paštaisīts sūknīts, kurš visus labumus izvada uz piemājas dārzīņu :) Līdzarto vasarā ir ļoti foršas un garšīgas zemenes :)

Link to comment
Share on other sites

RIMI vietā izvēlos Maximu vai Super Neto. Izvēlos lētākas alternatīvas iepirkumiem. Ņemu preces uz atlaidēm. Neiepērkos Sportlandā or w/e, bet tur pat uz tirgus vai tml. Vienmēr sastādu sarakstu iepirkumiem. Atslēdzo no elektrības tos sadzīves priekšmetus, kurus neizmantoju. Datoru ieslēdzu tad, kad to pats izmantoju. Tīrot zobus neatgriežu krānu, bet ieleju ūdeni glāzē. Metu cūciņā nedēļas laikā sakrājušos sīceni no kabatām un gala rezultātā gada laikā jau ir iekrājušies ~30 lati.

Katram ir savi paņēmieni un varianti kā ekonomēt ir tikai jāpiedomā un jāatsakās no tā, no kā ir iespēja atteikties.

Link to comment
Share on other sites

ļoti parocīgi ir iegādāties pagarinātājus ar to izslēģsanas pogu, bez problēmām, nekas nau jārauj, nospied pogu, un viss nokārtots

nevajadzētu arī atstāt lādētājus kontakos, griežu arī pa naktīm ūdens krānus ciet.

mēģinu mācīties ar dabas doto gaismu līdz vēl to var normāli darīt

var būt ir vēl kāds veids, kā samazināt mobīlā telefona baterijas izlādēšanās ātrumu?

Edit : var arī darīt tā, kad ej dušā, ieliec vanā/dušā spaini tur uzkrāsies ūdens un to ūdeni var izmantot toletē pēc nokārtošanās

to kkur lasiju, bet pats tā nedaru

Edited by PEAR
Link to comment
Share on other sites

Šitā gan nedari. Tie 3 santīmi par elektrību nav nekas, salīdzinot ar briļļu pašizmaksu + vēl neērtībām, kas būs, tās nesājot. :thumbsup:

Mazāk runāt un rakstīt īsziņas. Īsi un pa tēmu. Simple as that.

Uz elektrību es neekonomēju neko. Gaismas/devaisus slēgāju pēc vajadzības, nevis lētuma. Es neticu, ka tas ir tā vērts. Pa nakti izslēdzu tumbas kompim, jo no WiFi rūtera šamās mazliet skan, un tas ir annoying. :D

Vislielākais un ievērojamākais ietaupījums ir vienkāršs: nepirkt veikalos sūdus, kurus tev nafig nevajag. Braucot mājās no centra mazliet gribas dzert? Nu nahuj kolu pa 40 saņiem, ja pēc 20 min mājās būs garšīgs ūdens gandrīz par brīvu.

Ejot ēst LIDO, nepirkt dārgās karbonādes, bet paņemt čebureku pa 50 saņiem, no kura jūties pierijies kā no 3 karbonādēm.

Ā, ūdeni gan es taupu. Kannā es vāru vienmēr pilnu ( tukšāku tikai, ja gribu fiksāk ), bet tas tāpēc, ka visu uzvārīto tāpat kāds izdzer un nekādi zaudējumi nerodas, ārā jau nelej. Skujoties pietecinu aizkorķētu izlietni un tad tur skaloju skuvekli. Pēc urinēšanas nenoskaloju ar pilnu kasti, bet tikai tik, cik nepieciešams. Dušā ejot gan īsti netaupos - tad man ir pofig, man vnk patīk sildīties. :D

Un ar mašīnu braucu tā, lai taupās degviela.

Link to comment
Share on other sites

Teju variit uz gazes pliits ;) atmaksajas.

nedzersi tik biezi jo bus jacakarejas un nebus jasledz tejkannu atkal ieksha jo biji aizsedejies pie pc un aizmirsis ka tev tur varijas.

Edited by Seen
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...