DoubleT Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) Tātad daži jautājumi par Ubuntu 1) kā var no source uztaisīt installu un ieinstalēt? programmas piemērs - Notepad2 ( viņi Linuxam piedāvā sourci ) 2) es ieinstalēju Steam, bet palaižot CS man visa bilde vienā sānā, Options nekur nav burti un ieejot Options uzkaras CS. par to bildi domāju varbūt neesmu kko pareizi ar video draiveri izdarījis. 3) videokartes modeli es zinu un draiveru mājaslapu atradu, bet kā ar pārējiem draiveriem? everests uz ubuntu iet vai ir cita metode kā noskaidrot kur atrast draiverus skaņai, mātenei, chipsetam utt. mēģinot atvērt videokartes instalāciju izmetšo: Edited March 5, 2010 by DoubleT Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 1. Droši vien, ka nāk jau sagatavots source. To atliek tikai atspiest vaļā, izpildīt ./configure, ja tāds ir un pēc tam nokompilēt ar make, instalēt ar make install. Notepad2 ir slikts piemērs, unix pasaulē ir tādas spēcīgas mantas kā vi un emacs. 3. Bubuntu tak diezgan automātiski visu pats saliek. Ja nu tomēr ne, tad jamo forumos ir tonnām pamācību, kā atrast un uzlikt draiverus. EDIT: Tā instalācija NAV jāver vaļā ar teksta redaktoru, bet jāizpilda. Piemēram ar komandu "sh ati-driver-installer.(te pārējais faila nosaukums).86_64.run". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoubleT Posted March 5, 2010 Author Report Share Posted March 5, 2010 (edited) videokarti uzinstalēju ar komandu sudo sh ./ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run tagad vēl palicis noskaidrot par to CS bet redzēsim, kādas izmaiņas būs pēc videokartes installa EDIT: videokarti ieinstalēju pēc pamācības, bet neizdevās tikai vienu rindiņu palaist: toms@toms-pc:~$ /usr/bin/aticonfig --initial Found fglrx primary device section Unable to find any supported Screen sections ā un CS problēma vēl nav atrisināta :/ varbūt wine neņem pretī cs? EDIT: palaižot stīmu ekrāns noņirb mazliet ar melnām svītrām :/ WTF edit: mēģināju gan to vi gan emacs bet nevienu neizdevās uzinstalēt :/ emacs laikam tādēļ ka tās bibliotēkas trūkst bet man viņas neizdevās nolādēt. Edited March 5, 2010 by DoubleT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANALGINS Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 wine njem preti cs cik man zinams, bet tam ir savi gljuki cs nav parkompilets uz linux tapec ari ir shadas problemas, naksies vien guglet par wine cs Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoubleT Posted March 5, 2010 Author Report Share Posted March 5, 2010 nav kāds kas šauj cs uz Linux? mby var iemest step-by-step tutoriāli? man jau it kā cs ieinstalējas, bet fonts nav lai gan ieliku viņu un ieinstalēju un uzkaras kad ieeju kkur :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoubleT Posted March 5, 2010 Author Report Share Posted March 5, 2010 BUMP! beidzot izdevās tas, ko visu dienu mēģināju panākt. virtuālā partīcija ar 1024MB ramu ( ceru ka no maniem 4GB tam pietiks ) un 40GB cieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now