Jump to content
GIGN Forum

Skaņas Ieraksts

clo?
 Share

Recommended Posts

ir radušies pāris jautājumi un ceru uz kādu zinošu šeit cilvēku, kurš varētu sniegt atbildi. runa ies par skaņas ierakstu mājas apstākļos. tātad ir tā, ka ierakstam tiek izmantots pietiekami labs laptops ar labām skaņas kartēm utt, mikrafons gan ir huiņa pa 2,50 maksimums. situācija tāda, ka ierakstot instrumentu (ģitāru), fonā tā saucamais white noise jeb šššš ir dzirdams minimāli, BET ierakstot balsi ššššš ir neizturami uzbāzīgs. Zinu par variantiem ar tiem noise removal sūdiem iekš audacity un citām audioapstrādes programmām, bet tas neko nedod.

sekojoši:

1)vai ir kaut kādi varianti mājas apstākļos neizlietojot lielus līdzekļus iegūt samērā kvalitatīvu skaņas ierakstu?

2) un vai ja piemēram tiktu iepirkts biš dārgāks (15-20ls), respektīvi kvalitatīvāks mikrafons, tad tas kaut ko būtisku mainītu? jo es esmu pastījies cenas, un pirkt pa 350ls mikrafonu man nekārojas. studijas varianti arī atkrīt

3) ir redzēts, ka studijās pa priekšu mikrafonam (pie balss ieraksta) liek tādu plānu aplīti ar kaut kādu speciālu audeklu. ja tāds tiktu nopirkts klāt pie 2,50ls mikrafona - kaut kas mainītos?

Edited by clo?

Jaskatas, no kurienes troksnis nak! Saksim ar to, ka mikrofonam ir jaiet darotra line in un tam ir jabut pasham savam priekshpastirpinatajam!

Plevite neko nedos! Visi profesionalie mikrofoni ir raditi ta, lai nebutu ta sicosha sknaja koncerta laika, kad tumbas iedod ieksha mikrofoan! Proti - virziendarbibas mikrofoni!

Iespejams, ka lielakie trokshnji nerodas no tava laptopa line in ieejas, bet no visam parejajam komponentem!

Sac ar to, ka tiec pie mikrafona ar linearo ieeju - proti - mikrofons, kuram ir pasham sava baroshana!

Otrs punkts - letajam mikrofonam diezgan palidz, ja ar foliju visu vada garumu + pashu mikrofonu ekrane! Prsta aptin visu ar foliju, un trokshnjiem butu ieverojami jasamazinas! (savieno ar datora korpusu (lielais metala gabals uz jacka)).

nu ta! 1.5Ls no tevis par konsultaciju!

Beefs

beef tu dziivo padomju gados... konsultaciju tu vari izmest.

kautgan ne..izmest gluzhi nee bet nu..

tatad tava sheema ir taada, ka tu izmanto 2 line in? vai ari to pashu mikrefonu prieksh balss un gichas, ja taa. tad tas ir galigi chau..

Jo pirmamkartam balsij un gjitarai ir atshkirigs augstums..

pastati sikak par to kas dzied, kada balss, zema vai augsta.. tas ir svarigi.

talak par siicosho skanju - tur varbut der befa mistiskaa ideja, bet , principa pietiek iepirkt normalu mikrefonu.. ir gali JAU lietojamiem mikjiem pa 40 ls ja nemaldos.. AKG mikrefoni..

ir ari bezvadi , ir baigi labs vadinieks prieksh gichas ja gicha ir akustiskaa.

pastasti sikas par gichu,dziedataju un skanjas kartem un vadiem utt..

1) Raksti caur i-Sound programmu.

2) Mikrofonam virsū vari uzlikt tos mīkstos spilventiņus no austiņām vai kā cita, kas apslāpēs nevajadzīgās skaņas, elpu.

3) Mikrofonu laid kā line-in, t.i., lai skaņa neiet uz tumbām un skaņu ieraksti caur stereo mix.

Smieklīgs variants, taču pateikšu :)

Čalis ģitārists/dziedātājs nopirka sev pulti, kuru pieslēdz pie pc! Pultī var iespraust visu, ģitāras, mikrafonus utt...

Mikrafons itkā arī ok bija, bet skaņa fonā šā vai tā bija!

Tātad, ko es gribēju teikt, varbūt Tev vai kādam draugam ir iPhone ar kādu no jaunākajām versijām 3.1(nezinu vai ir jaunākas). Tur oriģināli nāk tāda programma Voice Memos, pamēģinājām ierakstīt caur to, Tu neticēsi, skaņa ir vienkārši perfekta :) Nekādu fona skaņu, nekādu traucēkļu, balsi dzird tikpat labi kā ģitāru. Ja vajag, varu atsūtīt kādu piemēru :)

Edited by ep1dem1c

:)

Lol! :D Man patīk, kā tu cenas uzsaki! Izklausās pēc Kirby reklamētajās. Viņa arī teica: un pērkot šodien un tagad jūs dabūsiet par velti šito super turbo birstes uzgali, kurš atsevišķi maksā veselus 200Ls un vel jums būs jāmaksā tikai 100Ls par ūdens tīrīšanas uzgaļiem un.. nu vēl 1800Ls par Kirbiju! :D

Beefs

:D Man patīk, kā tu cenas uzsaki! Izklausās pēc Kirby reklamētajās. Viņa arī teica: un pērkot šodien un tagad jūs dabūsiet par velti šito super turbo birstes uzgali, kurš atsevišķi maksā veselus 200Ls un vel jums būs jāmaksā tikai 100Ls par ūdens tīrīšanas uzgaļiem un.. nu vēl 1800Ls par Kirbiju! :D

Beefs

Ja un tapec man stav tads viens skapi pilns komplekts... 2000Ls :lolza: Mutere ar masu vajag, vajag a tagad neviens to meslu nelieto :D

To mantu sauc par Pop filter. Samazina trokšņus un palīdz pret p burtam līdzi nākošajām nepatīkāmajām skaņām. Veikalā tāds maksā ap 10ls (piemēram) Tavā gadijumā tas neko nedos, jo tas ir domāts studijas mikrofoniem un miķis pa 2,50ls (diemžēl) noteikti nav domāts kaut cik kvalitatīva vokāla ierakstam.

AKG miķi ir ok. Pat ar lēto galu dabūsi pietiekami (katrā ziņā labāku nekā normālu skaņas kvalitāti (kas protams nav atkarīga tikai no miķa). Iečeko.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...