bullet Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Tātad man jātaisa ķīmijā pētnieciskais darbs. Vienalga par ko un jaizvirza hipotēze un tā jāpierāda. Skolotājas piemērs hipoteze: malkai izdegot nekas nepaliek pāri. Es savu darbu izdomāju taisīt šādu: Glāzē ieliet ūdeni, piebērt sāli, izmaisīt. Tad ielikt zīmuli un zinu, ka tā sāls kaut kā nonāks uz to zīmuli. Tagad problēma, nemāku noformulēt hipotēzi. Sāls kāps uz zīmuļa?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbyuer Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Iesaku mainīt hipotēzi uz "jo lielāks konsumētā etanola daudzums, jo lielāks tā īpatsvars asinīs" un koncentrēties uz pētījuma empīrisko daļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gimp Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 (edited) Es savu darbu izdomāju taisīt šādu: Glāzē ieliet ūdeni, piebērt sāli, izmaisīt. Tad ielikt zīmuli un zinu, ka tā sāls kaut kā nonāks uz to zīmuli. Tagad problēma, nemāku noformulēt hipotēzi.... Man arii tas pats jaadara.... Veeel jau nezinu ko dariishu, bet visdriizaak peetiishu "Alumiinija un Dzelzs triisveertiigaa oksiida reakcija augstaa tempertuuraa". EDIT: vbyer FTW Edited September 24, 2008 by Gimp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefiirs666 Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 vbuyer tavs vienkārši iespārda Link to comment Share on other sites More sharing options...
doGY Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 (edited) Viegls ūdenim iztvaikojot NEKAS nepaliek uzvāri kkādu mazu daudzumu h2o or aizdedzini šķidrumu un saki ka degot izdeg viss līdz pēdējam Edited September 24, 2008 by doGY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gimp Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 (edited) BET uzinstalējot cs man ir tā problēma kurai esmu aizmirsis risinājumu. kr4 kad bišķīt stiprāk parauju pelīti, tad aizgriežas baigi, bet kad vnk velku tad baigi lēni mērķis iet. Vajag no jums - (kam protams tas teksts ir un zin par ko es runāju) Uz cs ikonas ar labo pogu properties un nokopējiet target un ieliekat te. Tur galā jābūt ir kkam tādam nofore...... - nofore... nu uz to pusi. un kas man buutu jaatklaaj kjiimisks tavaa tekstaa? Kur tu iepostoji, vismaz saprati? EDIT: Apjeedzi Edited September 24, 2008 by Gimp Link to comment Share on other sites More sharing options...
k34ups Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Iesaku palikt pie ūdens vārīšanas jo ar tām nogulsnēm zinu tikai piemēru ar diviem metāliem no kuriem viens tiek lādēts pozitīvi otrs negatīvi un uz viena nosēžas otra metāla nogulsnes P.S. Sadegot malkai paliek pāri Ogleklis Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullet Posted September 24, 2008 Author Report Share Posted September 24, 2008 psc, ja kāds būtu izlasījis manu jautājumu. Man nevajag ieteikt ko pētīt. Man vajag vienkārši, lai kāds palīdz noformulēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 (edited) Da izvēlies kaut ko jēdzīgu. Šaubos vai tu maz ķīmiski spēj izskaidrot, kāpēc sāls būs uz zīmuļa. Labāk ūdens glāzē sajauc sodu ar citronskābi: glāzē ielej ūdeni, ieber 1/3 tējkarotes citronskābes un pieber 1/2 karoti sodas. Būs tev ķīmiska reakcija + tas dzeramais ir garšīgs. edit: A kur tad pelni, CO2, siltums u.c. lietas paliek? Edited September 25, 2008 by cash^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullet Posted September 25, 2008 Author Report Share Posted September 25, 2008 ok, tnx cash. Tas par to piemēru, hipotēzē tu vari melot, bet tev tā būs jāpierāda, ka tā ir patiesība. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Tu neesi gudrs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cash^ Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Ja tu izvirzi nepatiesu hipotēzi, kā tu vari pierādīt, ka tā ir patiesa? Vismaz tā pēc tava pēdējā teiktā sanāk. Es piesienos vārdiem, tāpēc, lai tu beigās pats neieberztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaamis Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Vismaz tā pēc tava pēdējā teiktā sanāk. ja izvirza nepatiesu hipotēzi, to var pierādīt ar aprēķiniem/eksperimentāli un secinājumos uzrakstīt, ka tev nebija taisnība un uzskribelēt patieso aplamās vietā. Sāls kāps uz zīmuļa?? pēc izšķīšanas sāls šķīdumā kristalizējas, veidojas kristāliskas vielas, kas nogulsnējas uz zīmuļa virsmas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now