Jump to content
GIGN Forum

Bēdīgi


traktorists^
 Share

Recommended Posts

Jūsu domas par http://www.apollo.lv/portal/news/articles/114978 ?

Nejēdzu ņihuja no mūsu politikas, bet, man gan šķiet, ka tas jau nu ir murgs. kvai iepriekš tika skandināts par to cukura "pārpilnību", un tas esot noteiktā laikā jāiznīcina. omg, kā kko tādu vsp var izdomāt. Laikam jau vienīgais, kas ir kautcik saprātgs ir :

Cukurfabrikas saņems 48 548 650 eiro (34 119 991 lata) kompensāciju. Vidēji abu fabriku darbinieki kompensācijās varētu saņemt 5000 latu.
Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka ES cenšas izārdīt visu :@ ... un ja tā padomā - kas ir tie sūda 5000Ls, ja nav pastāvīga darba :unsure: esmu par to lai mūsu Latvijā PALIEK Latvijas cukurs, bet kā redzams tas tā nenotiks ;( :pizdiblee:

Edited by kiwix
Link to comment
Share on other sites

njā.. labāk ir, ka valsts pati spēj sev nodrošināt pēc iespējas vairāk resursus, bet ko mēs daram?

btw tikko tvnetā iegāju, un ko gan es atradu :D:

Naktī uz sestdienu Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja darbinieki sadarbībā ar Jūrmalas Pašvaldības policijas darbiniekiem reida laikā kādā mājā Jūrmalā par alkohola lietošanu aizturēja 58 nepilngadīgos. Pārbaudē tika konstatēts, ka alkoholu lietojušas 42 nepilngadīgas personas.

Labs bariņš,ne? :D

Šajā mājā neatradās neviena pilngadīga persona, kas varētu novērst nepilngadīgo personu alkoholisko dzērienu lietošanu. Kā tika noskaidrots, ēkas īpašnieki atrodas ārpus LR robežām.Šo situāciju izmantoja 14 gadus veca nepilngadīga persona, uzaicinot pie sevis 58 nepilngadīgas personas. Visas nepilngadīgās personas tika nogādātas uz Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldi, kur tika veikta alkohola koncentrācijas izelpas gaisā testēšana. No šīm 58 nepilngadīgajām personām 42 atradās alkoholisko dzērienu iespaidā.
Edited by traktorists^
Link to comment
Share on other sites

Da ko te runāt - banānu republika! Brīžiem man liekas, ka iestāšanās ES bija viena liela kļūda. Bet, kas izdarīts, tas izdarīts un tagad atliek vien pašiem lēnām tos sūdus strēbt...skaidrs ir viens - maz ticams, ka Latvijai vēl kadreiz varētu būt pašai sava produkcija - tjipa paciņu rotās uzreksts "Ražots Latvijā". Visticamāk piena produkti būs nākamie, ko aizliegs ražot un tad vispar LV lauksaimniecībai būs d1rsā! :ermm: Skumji, bet fakts...

Link to comment
Share on other sites

Latvijā ir neauglīga zeme, tādēļ zemkopība pārsvarā ir neizdevīga. Bez subsīdijām tā pilnībā iznīktu, lielākā daļa zemkopības nozaru nestu tikai zaudējumus. Izņēmums ir rapša un ripša kultūras.

Konkrēti par cukurfabriku pakāpenisko iznīkšanu bija skaidrs jau pāris gadus atpakaļ. Šāda cukurfabriku īpašnieku izvēle ir pilnībā saprotama. Kādēļ būtu jānodarbojas ar tik neizdevīgu uzņēmējdarbības veidu, ja tev piedāvā pārdesmit miljonus latu ?

Latvijai būtu beidzot jāsāk domāt par rūpniecības attīstību, bez tās ilgtermiņa tautsaimniecības attīstība ir neiespējama. Jāizstājas no Kioto protokola/nedrīkst iesaistīties 2012. gada Kioto protokola "pēctecī", jāizvairās no zaļo "čekistu" zemnieku pārstāvju iecelšanas valdībā (atceltie celulozes rūpnīcu projekti, Chrysler rūpnīcas projekta noraidīšana (bijušās RAF rūpnīcas atjaunošana un modernizēšana) un daudzi citi izcili debili lēmumi).

Arvien biežāk ES valstu politiķu vidū izskan doma par federālas valsts izveidi, tā kā šāda veida lēmumus varam sagaidīt biežāk. Starp citu, "ražots Latvijā" drīzumā nomainīs "ražots ES" :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

značit mēs ēdamo dabūsim no citām valstīm, bet paši sūtīsim eļļu visur ? īpaši nemana rūpnīcu attīstību Latvijā, ko tad mēs varētu ražot.. ārzemju firmas vienīgi te var sākt kko bīdīt?

Edited by EriX
Link to comment
Share on other sites

Jums vajadzētu gan saprasts, ka cukura nozare bija lemta iznīcībai nevis tāpēc, ka kāds to gribēja, bet gan tāpēc, ka eiropā (ne Latvijā) ražotais cukurs ir lētāks.

Fiška bija tāda, ka tā cukurfabrika saņēma subsīdijas no valsts, un tas palīdzēja turēt zemu cukura cenu (konkurētspējīgu ar ES), BET tas nav godīgi attiecība pret citām cukura fabrikām, kuras valsts nesubsidē. Tas arī nav godīgi pret mums - valsts iedzīvotājiem, jo no mūsu naudiņas jau tika maksāts par to, lai LV cukurs maksātu lēti. LV valstij nācās pateikt NĒ cukura nozares subsidēšanai, bet tas nozīmēja, ka LV cukurs vairs nespēj konkurēt ar eiropā ražoto cukuru (lasi - neviens nepirks LV cukuru par 90 santīmiem, ja blakus stāvēs tāds pats cukurs no Polijas, par 65 santīmiem).

Nevarētu teikt, ka LV ļoti iegūtu, likvidējot cukura nozari, bet tas ir vienīgais veids, kā attīstīt eksportu. Mēs nevaram eksportēt cukuru lētāk, kā to maksā saražot. To varētu pielīdzināt cukura pirkšanai EU, uzrakstīšanai virsū LV un eksportēšanai atpakaļ uz EU.

Daudz labāks jautājums ir - ko tad mēs varam eksportēt (ja neskaita latviešu eksportu uz Īriju)?

Viens variants, protams, ir koks. Latvijā ir daudz mežu un koks ir atjaunojamais resurs, tāpēc šī nozare rulēs ilgi. Bet vai ar koka eksportu pietiek, lai segtu mūsu vajadzības pēc energoresursiem, Japānā ražotiem televizoriem un Vācijas BMW, kā arī Polijas cukura? Atbilde ir viennozīmīgs nē!

Ko tad lai eksportē? Mantas vai pakalpojumus? Un ja mantas, tad kas tās ražos un kā būt konkurēt spējīgiem ar eiropas un āzijas ražotājiem?

Te arī ir LV problēma! Lai eksportētu ir nepieciešams labi kvalificēts darba spēks. Labi kvalificēts darba spēks ir ar labu izglītību un augstu ražību (neslinko). Un te nu mēs esam auzās!

Pēdējo gadu ekonomiskā izaugsme valstī tika balstīta uz zemi kvalificēta, bet ļoti dārgi maksājoša darba spēka, kuru apmaksāja nekas cits, kā bankās paņemti kredīti. Tie ir celtnieki, tie ir šmotku veikalu īpašnieki un pārdevēji, tie visi mazie spekulantiņi, kas pirka eiropā un pārdeva dārgāk LV un daudzi citi. Nevarētu gan teikt, ka mums ir slikti gājis pēdējo gadu laikā. Mājās stāv liels TV. Dārzā BMW. Veikalu plaukti pilni ar foršām mantiņām... Vienīgi bēda ir tāda, ka nu nāksies visiem ievilkt jostas un no daudz kā atteikties. Un pie vainas jau nav eiropas savienība! Pie vainas esam mēs paši ar zemo izglītības līmeni un slikto darba kvalitāti.

Notiks apmēram tā - samazinas Nī. tirgus -> samazinas pieprasījums pēc celtniekiem -> slinkākie tiek atlaisti (līdz 50% darbinieku) un daudzas būvfirmas bankrotē -> samazinas sabiedrības pirktspēja -> samazinas šmotku veikalu un citu tirdzniecības centru peļņa -> atlaiž cilvēkus arī citās nozarēs -> šie cilvēki saņem bezdarbnieka pabalstu, reāli ņemot, nevis dodot naudu valstij -> samazinoties valsts budžetam, samazinas valsts pasūtījumi -> sākas problēmas arī ceļu būves nozarē -> nākas iesaldēt valsts sektorā strādājošo algas -> vel vairāk samazinas sabiedrības pirktspēja -> februāris atnes jaunas energoresursu cenas -> pirkstspēja minimāla, izdzīvo tikai VISS konkurētspējīgākie tridzniecības uzņēmumi, MAXIMAS ziedu laiks, jo visiem vajag Lēto paičonu, lielākā algas daļa aiziet kredītu apmaksai, daudzi iedzīvotāji vairs nespēj pavilkt kredītu nastu un bankrotē, kā rezultātā bankām nākas pārdot viņu Nī. -> Nī. cenas strauji krīt -> atlaiž vel vairāk celtnieku, atlaiž banku filiālēs strādājošos kredītu speciālistus. -> krītas pirktspēja ....

Kurus tad viss mazāk skars šādas LV problēmas (nerunāju par Kalvīti)? Tie būs tie, kas nodarbojas ar eksportu! Dēļu ražotājiem (kas eksportē) būs lieli prieki, jo gatera strādnieki rindā stāvēs! Programēšanas firmas, kas strādā uz āru - arī to darbiniekus šis juceklis neskars. Zemniekus, kas audzēs labību, kartupeļus.. da jebko.. arī tiem ies zaļi. Visi pārējie ... man ļoti žēl, bet nāksies ievilkt jostas.

Un noslēgumā velreiz atkārtošu - tas tā notiks nevis tāpec, ka iestājāmies EU, bet gan tāpēc, ka esam ar ļoti zemu izglītības līmeni un attieksmi pret darbu. Un tas notiks neizbēgami tāpēc, ka mēs esam pēdējo 4 gadu laikā ļoti jauki uzdzīvojuši (un to nu neviens nenoliegs), bet šajā laikā nēsam daudz cēluši savu kvalifikāciju, kas nozīmē to, ka pēc pohām atgriezīsimies tur pat, kur bijās pirms 4 gadiem!

Beef

Link to comment
Share on other sites

LoL Beef, par to koku eksportu un atjaunojamiem resursiem, tu gan ierāvi auzās! Parādi man lūdzu, kur LV var izaudzēt koku gada laikā? Ja tu nocērt vienu reālu priedi, tad nākamo tajā pašā vietā varēs cirst tavi mazbērni vai bērni labākajā gadījumā, jo tieši tik ilgs laiks paies, kamēr tur kaut kas jēdzīgs izaugs. Afigenno biznesu uz to var taisīt? Un tur jau tā lieta, ka liela daļa mežu jau sen ir izcirsta, pārdota dāņiem vai sen jau eksportēta.

Piekrītu, ka LV cilvēkiem attieksme pret darbu ir slikta. Bet ko tad var gribēt, ja cilvēkiem algas ir tik smieklīgas, ka zūd visa motivācija un vēlme strādāt? Cik nav tādu cilvēku, kuri ir ieguvuši augstāko(pat divas) izglītību un tagad rubina degunu, jo reāli nav kur strādāt? Kāda velna pēc viņš ir veltījis 5 gadus no savas dzīves, lai iegūtu to papīru? Lai pēc tam strādātu gaterī? Tad nav ko brīnīties, ka šajā valstī nekas neiet uz priekšu, jo reāli jaunatne brauc prom strādāt uz ārzemēm, kur vismaz ir eiropas līmēņa algas. ;)

PS.

lasi - neviens nepirks LV cukuru par 90 santīmiem, ja blakus stāvēs tāds pats cukurs no Polijas, par 65 santīmiem

Ja Latvijas cukuru ražo Latvijā un Polijas - Polijā, tad kā tas var būt, ka Polijas cukurs ir tas pats, kas Latvijas? Tur jau tā lieta, ka es izvēlētos preci, kas ir ražota Latvijā, nevis "kupi prodaj" valsts Polijas preci... Un zinu, ka neesmu vienīgais tāda veida patriots. ;)

Link to comment
Share on other sites

tad jau, manuprāt, mēs varam atgriezties pie bezmazvai aizgājušā Kalvīša kopā ar savu brandžu (lai gan- puse no viņiem, ieskaitot kalvīti, tāpatās gozēsies koalīcijā). Bijušais min. pr. (labi, pēc pāris dienām bijušais) paspējis arī savārīt sūdus, +naudiņa kabatā savākta, knab appists, viss OK. Lai gan- stipri šaubos, vai nākamie

ministru kabineta iedzīvotāji būs savādāki..

Link to comment
Share on other sites

. ;)

Plikam kokam jau nav praktiski nekādas pievienotās vērtības, tādēļ jāorientējas uz koka pārstrādi. Celulozes rūpnīcas būtu labākais variants. Bez tam, meža platība ar katru gadu pieaug un drīz sasniegs smieklīgu 60% līmeni. Protams, ir jāiegulda izglītībā, tehnoloģiju attīstībā un zinātnē, jo nedz idejas, nedz "mantas" pašas no sevis nerodas.

Link to comment
Share on other sites

MAX! ko tu tur muldi?

Ja koks izaugtu gada laika, tad nevienam to koku nevajadzetu!

Latvija ir loti daudz mezu! Un tas par bezdrbu ari ir sviest! Ko tu muldi par deguna urbniasanu, ja valsti ir 5.6% bezdarbs. Kadi vel magistri, kas urbina degunu? Paradi man!

vByer - koks ir dargs! Balkis maksa 20Ls. Neapstradats. Isteniba pat vairak, ka 20Ls..

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Es nerunāju par privātiem darba devējiem, bet gan par valsti. Un kurā texta daļā es pieminēju kādu maģistru??? LoL, un tagad pasaki man, no kā tad rodas bezdarbs? No tā, ka tauta ir slinka, vai no tā, ka maksā kapeikas algas vietā?! Ja valsts noteiktā minimālā meneša alga ir 120 Ls, bla kurš umņiks ies strādāt? Ja mediķiem, mentiem, ugunsdzēsējiem ir jāstrādā 2 vai pat 3 darba vietās, lai savilktu galus kopā! Un beidz dirst, ka LV ir daudz mežu! Jā, uz LV zemes ir daudz mežu, bet tas nenozīmē, ka tie pieder LV! 80% mežu teritoriju kurzemē pieder dāņiem un tā ir arī citur Latvijā.

Par izglītību runājot - tu laikam neesi bijis ārpus lv, ja spēj nolikt lv izglītības līmeni. Pagaidām izgl. līmenis ir ļoti augsts, bet tas nav uz ilgu laiku, jo drīz skolotāji pievienosies bezdarbnieku sarakstam, jo par 250 Ls neviens mācīt vairs nevēlēsies!

Link to comment
Share on other sites

tas cukurs ir vecas zinjas.

nu, pagaidiisim, sagaidiisim, kad deputaatiem atkal pieliks preemijas, gan jau gudraas galvas un paeedushie veederi risinaas situaaciju valstii.

Par izglītību runājot - tu laikam neesi bijis ārpus lv, ja spēj nolikt lv izglītības līmeni. Pagaidām izgl. līmenis ir ļoti augsts, bet tas nav uz ilgu laiku, jo drīz skolotāji pievienosies bezdarbnieku sarakstam, jo par 250 Ls neviens mācīt vairs nevēlēsies!

vieniigi latvieshu valodas liimenis ir zems, jo gribas izpatikt Krievijai un valsts minoriteeteem.

Link to comment
Share on other sites

KO tu tur samurgoji, max?!!

Valsts noteikta minimala alga ir prieksh kurinatavas rezekne. Riga par tadu naudu nestrada. Nu .. nestradaja (pagatne). Tagad bus krize, un atkal buis jastrada.

Ja strada par pardeveju, tad nav ko zeloties. Ari neko daudz no tevis neviens neprasa.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Anyway, visi tāpat saprot, ka ir un būs dirsā. Un diez vai kāds spēs kaut ko mainīt LV, jo tāpat labi zinam, ka dzīvojam Šķēlijā! :D Tupi ir vienīgi tas, ka jaunatne gāž prom uz ārzemēm vergot...bet kas viņiem cits atliek?

Link to comment
Share on other sites

btw latieši tie, kas brauc prom domāt un strādāt (nevis lasīt ogas) ir daudz kvalificētāki un gudrāki par vietējiem. ja zini valodu visas durvis atvērtas. un nav tik traki , ka latvija tagat baigā bedre. tā var uzskatīt idiotu, kas saka ''ai pa mazu algu. nestrādāšu!'' - da teksts kautkādiem lūzeriem kam mozga nerubij. po dari ko darīdams, bet dari to labi un cepuri tev nost. kautvai grāvjus roc, bet ja darīsi to labi tas ir kautkas.

Link to comment
Share on other sites

beefij, tavs laika gājien bik pārspīlēts :) Vienkārši man besī, ka letiņiem ES vārds ir likums. Bļin, tā kā kkādi padotie :( Kā, teiksim, var piespriest soda naudu par cukura pārpilnību, ko?

Par tiem kokiem- kā jau max teica, puse jau ir atdota citiem. Tāpatās ir ar lattelecom uc uzņēmumiem.

Btw kā jums patika tā balsošana par to, vai palikt/nepalikt Šķēlei @TP? :D man liekas, ka tīrākais jēlas sevis popularizēšanas veids, jo kāda jēga no atklātas balsošanas? Kurš gan tagad teiks, ka Šķēlei būtu jāaiziet? Neviens taču negribēs problēmas ar andžu.

Link to comment
Share on other sites

mh, traktorist, gribi teikt, ka no ES nav nekāda labuma? Visa naudiņa, kas ieplūdusi iekšā, apvedceļi, tiltiņi un pārējās čerņas, kam tā nauda ir aizgājusi, un tici man, tie cipari, kuri ir nākuši iekšā nav sūds salīdzinājumā ar sodiem, kuri jāmaksā. + pievienojoties ES biznesmeņiem ar ir labums, struktūrfondi, brīvā darbaspēka kustība, bezrobežu režīms, nodokļi u.t.t

un par to minimālo algu, nesaprotu kā MAX Tu tos 120 ls vari vispār te pieminēt, jo tiktiešām, par to naudu neviens tak nestrādā, janu vienīgi beefa minētais vecis Rēzeknes kurinātavā. Par koku - to koku mierīgi var ataudzēt, un ja to visu dara sabalancēti, tad nebūs tā, ka 2 gadu laikā mums te būs tuksnesis. Ja nekļūdos tad pat iekš Lv ir visvairāk mežu iekš Es.

Par to, ko tur teica, ka Dāņiem lielākā daļa pieder to mežu - un? Valstij tomēr kaut kādi nodokļi ienāk.

mm, un jā, pašlaik labs eksports ir koka paneļu mājas.

Link to comment
Share on other sites

naziit, neiet runa par to vai kāds strādā par 120 ls, vai nē! Protams, ka neviens par tādu naudu nestrādās, ja nu vienīgi grib dzīvot uz makaroniem un ūdeni. Runa ir par faktu, ka valsts noteiktā min. mēn. alga ir 120 Ls! Parādi man kaut vienu eiropas valsti, kur ir tāda min. mēn. alga?! OK, ja pielīdzinām Baltkrievijai, kur 200$ ir afigennā nauda, tad tā ir cita lieta. Bet šeit ir LV un atšķirība ir tāda, ka pie mums ir Eiropas cenas! ;)

LoL, un kāds labums valstij no "kaut kādiem" nodokļiem par mežiem, kuri pieder dāņiem? Vot TU, piemēram, kaut kādu labumu no tā gūsti?

Es neesmu pret Eiropu un agrāk vai vēlāk mums tāpat nāktos pievienoties ES. Tāpat arī ir daudz labumu, ko sniedz ši savienība. Bet vnk nejēgā mani grauj tas fakts, ka "cūkdelfīna" valsti koriģē Andža + dakteris mūsu vārdu nes pasaulē. Kā lai mēs izmantojam ES labumus, ja mūsu pašu politiķi, mūs drāž visos caurumos? Kr4, rīt būs jauna diena un notikumiem bāgāta. Ardievu Kalvīša kungs... ;)

Link to comment
Share on other sites

No kurienes jums tādi skaitļi? 60% somiem, 70% zviedriem, 40% dāņiem, 30% latviešiem... cmon

Un pat ja LV mežu ir nopirkuši ārvalstnieki? Tāpat tie būs mūsējie, kas saņems algas zāģētavās, tās būs mūsu ostas, kur vedīs koka kravas un mūsu gateri, kur zāģēs dēļus un mēs saņemsim nodokļus.

Bet šā vai tā.. tas mūs vienalga neizvilks, kad būs pakaļiņa.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

ah, nu, ko jūs par to cukuru, tas tak sen jau zināms. ES ir savā ziņā viena ekonomika, un, ja tiks ražots par daudz, tad būs pamatīgs pārpalikums cukuram. un, ko tad ar viņu darīs? uz ielām kaisīs. un tāpatās parastais cilvēks ieejot veikalā un redzot divus cukurus - Latvijas pa 80 saņiem un Polijas pa 60 saņiem, paņems Polijas un nospļausies par savu patriotismu. un tāpatās , kā jau visi pieminēja, Latvijas cukurs tika subsidēts un tas nevienam nav izdevīgs (proti - DWL (Dead Weight Loss) pastāv, pamatīgs, society worse off), neefektīvs bizness, tādēļ tika likvidēts. ļoti vienkārši.

un par tām 120Ls algām, nestāsti pekstiņus, lūdzu. visi tie, kuri strādā ar tām 120Ls algām, saņem pamatīgas smukas piemaksiņas aploksnītēs. ja pat tagad McDonaldā var nopelnīt 300-400Ls. starp citu, tagad vidējā darba alga ir 400Ls, kas ir gandrīz divreiz vairāk kā pirms diviem gadiem. tā ka tomēr attīstība notiek. nu, labi, ja mēs ignorēsim to faktu, ka darba algas palielinājums ir pamatīgs iemesls inflācijai. bet patīkamāk jau tomēr pievērst uzmanību smukajiem skaitļiem ;)

a un Beefij, Latvijas nekustamo īpašumu tirgus jau iet krietni uz leju, cilvēki vairs nepērk zemi, nebūvē mājas, kredītus vairs neizsniedz (kredītu izsniegšanas temps kopš pagājušā gada pamazinājies par 60%, no tā izriet, ka arī banku būvēšana līdzvērtīgi samazināsies), tagad jau daudzas celtnieku brigādes stāv bez darba, tā ka viss notiekās.

ah, mazliet haotiski sanāca, bet gan jau.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...